5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

VZPOMÍNKA: Herci a televize našeho dětství (a nejen o Vánocích)

Skoro se nedívám na televizi. Jen někdy se synem. O to víc ale vzpomínám, jak tu bednu (a tenkrát se vážně jednalo o bednu) rodiče koupili (1970) poté, co maminka odhalila, že reaguji na zmínky o televizních pořadech pronášené mými spolužáky z první třídy takto: "Jo, jo. To jsem taky viděl."

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Sevrát 26.12.2013 13:27

Re: Mám zcela shodné vzpomínky ze

Ano,vychází je to ale asi reedice.BB ART již cca před 8 lety vydal tzv.Velké knihy komiksů( z ABC),celkem čtyři díly,kde jsou tyto komiksy již obsaženyPak byla ještě kniha samostatná Gustav Krum a Velká kniha komiksů z časopisů Pionýr a Větrník.

I. Fencl 26.12.2013 14:06

Re: Mám zcela shodné vzpomínky ze

Tady ke komplet Kruan, komplet trilogie Ztracený svět dle Doyla a Carter na Marsu + ještě knižně nevydané, neznámé Tomanovy komiksy nikoli z ABC. Za Cartera neručím, knihu ještě nemám, i když jsem k ní psal doslov. Křtili jsme ji kuriózně ještě bez výtisků,

E. Sevrát 26.12.2013 15:34

Re: Mám zcela shodné vzpomínky ze

Kruan tam je,Ztracený svět tam taky je (od Doyla byl pouze ten první podle knižní předlohy),pokračování je tam taky,ale bylo dopsáno českým autorem.Carter tam taky je,takže zřejmě navíc jsou ty komiksy z jiných zdrojů než ABC.Ale,díky za tip,mrknu se na to v Luxoru v pondělí a když to bude stát za to,tak si jí dokoupím do sbírky.

B. Novacek 26.12.2013 22:26

Re: Mám zcela shodné vzpomínky ze

Nerad vam, mili vzdelani panove, skacu do reci, ale Deset malych cernousku je podle Agathy Christie, a tu verzi, kterou tu, pane Sevrate, zminujete, natocil v roce 1965 George Pollock, v hlavni roli pak exceloval Hugh O'Brian...taky jsem ji miloval a v kine Svet v Chomutove jsem na tom byl nejmin 4x...:~)

Stasny novy rok!

E. Sevrát 27.12.2013 8:46

Re: Mám zcela shodné vzpomínky ze

Díky za upřesnění roku atd.Já i pan Fencl jsme samozřejmě věděli,že je to dílo A.Ch.,mám ji i knižně,ale v kontextu příspěvků jsme ten film trochu zapletli mezi ty wallacovky.Přeji Vám také Štastný a hezký nový rok !

L. Krajíček 26.12.2013 8:25

No jo, to byly doby,

kdy se i na tu Bohdalku dalo ještě s radostí dívat. Škoda že se tak herecky zdevastovala.

Vlastně i lidsky, ale to už dávno.

P. Sulc 26.12.2013 0:48

Hezke povidani.

Sice jsem z toho, o cem mluvite, temer nic nevidel , ale vase clanky jsou plne dobre pohody a ja je rad ctu. Preju stastny Novy rok.

I. Fencl 26.12.2013 9:17

Re: Hezke povidani.

S podobnou tematikou bych ovšem doporučil i články Ondry Suchého. I na Psu jsou, ale hodně je teď aktivní i na Facebooku a svém webu. Prozrazovat další stránky, kde publikuje či publikoval, by bylo podporou konkurence.