Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

VÝROČÍ: Moriarty, Tarzan a jiný „brak“

Vždycky jsem tíhl k populární literatuře. A nejen tíhl. Co mě nejvíc deptá? Když někdo řekne: „Já znám hranice mezi pouhou četbou a literaturou vysokou.“ A že jsou definovány. Nevěřím. Nejsou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RT

R48o63b75i12n 70T48o85m82a96n

18. 3. 2023 21:30

Tarzana jsem si koupil od vydavatelství Paseka, 15 dílů, poslední nedokončený, nalezený někde zapadlý v trezoru. Velmi pěkné vydání, vázané. Pak začala vydávat i tu sérii z Marsu, ta už nevyšla celá. Kromě řady jiných oblíbených knih, "braků" mám i šestnáct dílů Nobodyho od Roberta Krafta, také porevoluční vydání. První díl vyšel kdysi v sešitovém vydání v edici Karavana, okolo roku 68. Díky za hezký článek. Potěšil.:-)

0 0
možnosti
IF

I65v49o 67F12e38n52c10l

19. 3. 2023 10:08

Podle mě je série z Marsu česky celá, pane Tomane: má to 11 svazků a v posledním jsou 4 příběhy. Taky Tarzan má těch dílů víc, to si doplňte. O to stejně nejde. Základ je hlavní.

0 0
možnosti
Foto

Ty knihy si pamatuji. Tichá hrůza byl dobrý výběr horrorových příběhů.

Co se týká té těch západoněmeckých televizí, Ochsenkopf měl velmi silný signál a tak se západoněmecká televize dala sledovat dost daleko do Čech ( na Moravě zase rakouská ORF). Televize rušeny nebyly, jen bylo potřeba upravit zvuk na "západní normu". Otec byl televizní opravář, tak jsme měli tv upravenu. V pozdější době to dělal jeden televizák přímo na společných antenách. Ve městě byly téměř na všech domech na společných antenách VKV anteny svisle, aby se dala německá televize přijímat ( my jsme nepřijímali východoněmeckou televizi, protože nám bránily Krušné hory, ale západoněmeckou ano). Pamatuji si, že jsem sledoval Tatort ( Místo činu) se Schimanskim, nějaké díly Bonanzy, A-team...časem jsem se z televize naučil německy a začal sledovat i německou politiku - Monitor, Bericht aus Bonn, nedělní diskusní pořady...a samozřejmě muziku- Beat Club a jednou za půl roku Rockpalast, vysílaný do celé západní Evropy Eurovizí. Pamatuji, jak Ivan Král, který tam byl s Patti Smith z podia zdravil "kluky v Praze" :-) .

0 0
možnosti
IF

I55v42o 49F30e15n89c21l

18. 3. 2023 17:10

mně jako dítěti utkvěly z počátku 70. let z německého vysílání (ARD, ZDF) reklamy s trpaslíky, animované filmy (víc než u nás), americké westerny (daleko víc než u nás), filmy, kde hrál Lex Barker ještě Tarzana, cyklus nočních filmů s hrabětem Draculou, no, ledacos

0 0
možnosti
MB

Umíte to napsat a souhlasím se vším:-)

0 0
možnosti
HR

Pane autore Vy musíte mít hlavu jako onen legendární obří sud který je vystaven v Heidelbergu. Jen žasnu, jaké máte znalosti o literatuře - jedno jakého žánru.

Předpokládám že máte i dnes přístup k německé televizi. Osobně ráda sleduji pořady Denise Schecka, "lesenswert" nebo "druckfrisch" Jedná se ovšem o současnou literaturu.

0 0
možnosti
IF

I42v94o 58F16e97n36c64l

18. 3. 2023 11:08

Díky za tip. I za chválu.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz