29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

ÚVAHA: Co dokáží slova

Slova, slova a slova. Jsme obklopeni záplavou slov různého obsahu i kvality a mnozí občané proto stále častěji říkají: „Co je pravda a co je lež? Jak se v tom máme vyznat? Komu a čemu máme věřit?“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Krejčí 2.4.2022 8:23

Nechce se mi číst dlouhé povídání, připomělo mi ale dávnou událost. Všichni víme kdo byl Pan Herec Miloš Kopecký. Snad někdy v létě 1989 se mi dostal do rukou (pozn.daleko od Prahy)jeho veřejný dopis členům UV KSČ, kde je nabádal asi takto : Odejdete-li zavčas, uchováte si alespoň trochu tvář, jinak budete odcházet jako směšné figurky !Nevím, jestli to četli všichni a nakolik to ovlivnilo jejich jednání. Asi to mohlo narušit jejich sebejistotu. Podobný dopis by asi neovlivnil takové gaunery jako jsou Putin nebo Lukašenko. Ti naši byli přece jen trochu narušení civilizací. Proto se dodnes ozývají mudrci, že to žádná revoluce 89 nebyla, že to bylo jen dohodnuté předání moci...atd.

Z. Koutecký 2.4.2022 3:51

Z dlouhého povídaní autora je patrné, že předmět svého sdělení skutečně ovládá. Celý článek je plný "slov lišáckých, pragmatických i politicky moudrých". Autor nezapře, že je právník a býval prokurátorem jak před rokem 1989 tak po sametu.

M. Marek 2.4.2022 9:49

Mám z článku podobný pocit. Třeba nepoužil metodu tří sít.