19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

STRÁNKA Z NÁČRTNÍKU: Starý diáček

Jednou jsme se s kamarádem dívali na diáčky přes kukátko; dostal je od Ježíška. Obrázky byly z celého světa. Kukátko nám dovolilo nahlédnout do všech koutů této krásné planety. Byla tam vzdálená města, džungle, zvířata v temné Africe.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
lap 9.1.2007 14:16

v.a.k.

Výborné a kvalitní čtivo

perkele 8.1.2007 15:58

Klima je z m.r.d.

MX z Čech 7.1.2007 23:20

Děkuji za lístek z památníku

Měla jsem to štěstí se během své stáže v USA do Yellowstone dostat. Sice nerybařím, ale i tak se tam mně i manželovi líbilo. Kromě gejzírů a dalších krás se mi však vybavuje i další kouzelný zážitek, vyplývající z toho, že cesta parkem je vlastně jeden velký "kruhový objezd". Totiž, zažili jsme tam báječnou dopravní zácpu..... neboť přes tuto jedinou komunikaci přecházelo stádo bizonů. Koukali nám do auta, líně si to táhli mezi SUV i domky na kolečkách, a čas se zastavil (zatímco většina homo sapiens zběsile cvakala fotky a natáčela videa ;-D, taky to máme zvěčněné). No, nakonec přijela "lítačka" rangerů, a houkačkama je zahnali zpátky na okolní louky, aby se turistický ruch opět rozhýbal. Vlastně se nám to stalo dvakrát, podruhé se však auta směla rozhýbat, až když se podařilo zahnat na správnou stranu cesty malé bizoňátko, které zůstalo se svou mámou oddělené od zbytku stáda.To už si ale pohlídal zřejmě taťka, který zůstal výhružně stát uprostřed silnice, a zůstal tam i chvíli poté, co se zbloudilci vrátili ke stádu. Teprve pak se k nim majestátně připojil a lidi se mohli zase hemžit.

Takže, díky za vzpomínku VV !

J.G. Pašek 7.1.2007 17:53

Vidět tak svět okolo a lidi?

Pane Motyko, to je Váš dar od rodčů a zhůry . . . .

Jako bych tam na tom výletě byl s Vámi . . . . diky.

Jakub S. 6.1.2007 17:23

No! Loncmone!

No zase jsi mně udělal takovou valašskoamerickou radost. No toto že bych ti nesdělil? Nedá sa. Mosí sa!

Pro mně to celý život bylo, je a už zůstane nesplnitelné přání. Podívat se tam do těch končin. Napřed jsem nesměl kvůli prohřeškům rodiny, potom svým včetně Bohunic, po listopadu pak sám na děti... no a bylo. A vlak nějak ujel. Takový malý neviditelný středoevropský osud. Tak o tom aspoň všecko čtu, no. Odysea Severu, Curwood, Cooper, Zane Grey už nebudou, to nevadí. Strašně vám to ale všem přeju, lidi.

68 7.1.2007 5:39

Re: No! Loncmone!

K hezkýmu článku ještě nejhezčí koment. Není toho dneska nějak moc?

jura 8.1.2007 11:22

Re: Re: No! Loncmone!

... skvělý, to není článek nýbrž pohlazení po duši... thanks

Čabas 6.1.2007 12:39

Děkovačka

Móóóc pěkný článek. Také rád muškařím, ale tak krásně bych to nenapsal. R^

Lakos 6.1.2007 12:10

cetl jsem příspvek až na konec

Milý Petře,

 četl jsem Váš příspěvek až na konec, taky "se mi do něj nechtělo". "Důležitější" byly ty všední mediální hrůzy z politiky a společnosti. Připomněl jste mi, že jako kluk jsem miloval Toulky s Charlym od Steinbecka a snil o tom, že pojedu do ameriky na pstruhy...

Podle času uvedeného u diskusních  příspěvků se zdá, že diskuse se dosud účastnili jen buďto noční čtenáři nebo že by to byli samí američané? Že by češi v česku byli zmámeni těmi ostatními neradostnými články?To by bylo zajímavé zjištění...nesouvisí to nějak se svobodou uvnitř v sobě?

Děkuji za hezký zážitek.  Přiznám se , že znovu přemýšlím o cestě za velkou louži..

Lapil 6.1.2007 0:48

Moc se mi do čtení nechtělo,

někdy Vaše články i vynechávám, ale ten dnešní mi opravdu sednul. Je povedenější? Mám příznivější náladu? Nebo jsem dokonce našel společnou notu? Rozhodně díky.

P.M. 6.1.2007 1:13

Re: "Mam priznivejsi naladu?"

Jsem rad, ze je tomu tak. Kdyby Vam neco pred skoro nechtenym prectenim meho povidani preletlo pres nos, dostal bych od Vas asi padaka. Zajimalo by me, jak srovnavate toto povidani s temi, ktere, jak rikate, "nekdy vynechavate."

Ale stejne: Na Vase "rozhodne diky" odpovidam svym "You are very welcome."

Vera 6.1.2007 1:18

Re: Moc se mi do čtení nechtělo,

Rada zkusenejsiho:  Objevi-li se pan Motyka, nectete zadne jine clanky ci dokonce komentare na Psu. Pes Vas zavede do jineho okoli, zosklivi pohled na svet, nasadi nepratelskou naladu. Jednou za par mesicu si alespon na internetu doprejte bozi pohody u potoka ci na horach.

Vladislav 6.1.2007 3:39

Re: Re: Moc se mi do čtení nechtělo, Paní Věra to dobře vystihla

Zuzana W 6.1.2007 4:20

Re: Moc se mi do čtení nechtělo,

Definitivně je povedenější, Lapile ! ;-)