5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

STRÁNKA Z NÁČRTNÍKU: Dva podzimy

Přihořívá. Čím výš tě chodník vede do kopce, tím má každý pasínek o odstín barvy víc.Jen smrky a jedle až na hřebeni zůstávají tmavě zelené. Čím výše k hřebeni, tím jsou jejich kmeny nižší.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jakub S. 1.12.2006 23:48

Ježíši,

- to je omytí pro mou valašskou duši - ! A z Nové Anglie - no toto, ogárku zlatý! A Kobzáňa jsi tam viděl - no... a třeba ještě uvidíš nějakého Schneiderku, Kadulu Hoffmana, když máš takové očiska... No akorát Frantu Podešvu asi ne, ten dělal figury. No od toho já zas mám doma obrázek mojí babičky, když byli ještě oba mladí na Zelném rynku, o tom nikdo neví. A jenom úplně bokem: hemlock = tsuga kanadská, úplně kompletně h. spruce, neboť to, světe div se, zároveň znamená bolehlav... i ten zlověstný odvar, ano. - Barvy ve slovech - jako v dětství u Prišvina a Biankiho, u Turgeněva a ovšem později a jinde Curwood, Zane Grey... a víte ještě kdo? NOvá Anglie a podzim, lesa? Jiří Štefl. Že ho nikdo už neznáte? MUDr. Hltaný. Brno. Třicátá léta. Ne?

P.M. 2.12.2006 4:52

Re: Ježíši,

Ahoj aj Ty, ogarku! Sak sem v tej Novej Angliji takej pobyl. Jojza Schnajdera byl kamarad mojeho taty. Frantu Podesvu jsem potkal na Solani osobne a jeho zatisi sa v mem dome v Georgii velice vsem libi. Hoffmana neznas? Mam tu dva. Take Simurda a Tonda Kaderka mne pomohli v malovani krajiny. Jak rad bych si to s tebuuu osobne probral! Sak napis panu Wagnerovi, treba sa spolu mozem scuchnuuut.

Popijaj, popijaj,

nekradni, nezbijaj!

P.

J.G. Pašek 1.12.2006 23:36

Pane Motyka, moc hezky jste to napsal . . . . A*

Proto jsem před lety odmítnul velice lukrativní nabídku na Floridě . . . . já potřebuji to indiánské léto jako ryba vodu . . . . . a také sníh s mrazem, a jaro s létem . . . . 

krokodyl 1.12.2006 18:40

Diky.

Moc hezke poctenicko, tak skutecne vypada konec podzimu zde.

Jaka 1.12.2006 11:21

Taky dík za pohlazení na duši..

Zdravím moc, P.M. Už delší dobu mi scházel Váš příjemně poetický textík. Umíte krásně navodit náladu i přiblížit krajinu tady i tam, mám to před očima..

jiný Honza 1.12.2006 7:36

Díky za pohlazení na duši