5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POVÍDKA: O čem to vlastně je?

Ne, na tu průmyslovou školu jsem nepatřil; byl to nápad a exekutivní rozhodnutí mých rodičů. Mě tam zajímala snad jen děvčata, a z nich nejvíc Marie Kovářová, drobná, štíhlá, modrooká přírodní plavovláska.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Klíma 14.4.2019 12:11

Moc hezké čtení, děkuji.

M. Pivoda 13.4.2019 20:36

Poučení z Adlerova článku

Michal Adler svým příběhem sděluje i něco jiného, než jen příběh jeho setkávání se s děvčaty v mládí.

Totiž, že to, že co se vám momentálně může jevit jako vaše prohra, se nakonec (při zpětné analýze) ukáže, že fakticky byla vaše výhra.

Také já jsem se na tu svou konkrétní průmyslovku dostal z rozhodnutí mých rodičů, nikoliv z mých osobních tužeb. Tam (na tu školu), kam jsem se původně hlásil, jsem se nedostal. Z různých důvodů.

Ve zpětném pohledu ale považuji prvotní studium technického oboru jako velmi dobrý základ pro další možná studia. Technika vám totiž umožní střízlivý, věcný pohled na svět. Je tam čeho se chytit. Teprve pak můžete přejít například k ekonomii a případně skončit i u filozofie.

Naopak to ale nefunguje. Ještě jsem nikdy nenarazil na českého filozofa, který by snad přešel k technologii. Výjimkou by možná mohl být zakladatel webu LinkedIn. To byl vystudovaný americký filozof. On s filozofickým uvažováním se podíval na možnosti nové IT technologie, objevil příležitost, imlementoval ve spolupráci - a uspěl.

M. Pivoda 13.4.2019 19:19

Konkurenční příběh z mládí

Vydržel jsem ten příběh dočíst až do konce, přestože mé zážitky z doby mého studia na průmyslovce byly úplně jiné.

Mne totiž můj spolužák z průmyslovky požádal, abych ze dvojice dívek na ulici někam jednu z nich odlákal, aby mu tak zbyla ta jeho kýžená dívka k soukromému rozhovoru. Jak to dopadlo? U té spolužákovy kýžené dívky to spolužákovi nevyšlo, bohužel, zatímco já jsem tu druhou dívku odlákal tak dokonale, že mi pak zbyla na krku celé dva roky - dokud jsem průmyslovku nedostudoval a nepřešel studovat další školu do jiného vzdáleného města.

J. Farda 13.4.2019 17:53

To všechno

vodnéés čas, ale aspoň je na co vzpomínat ... :-)

L. Písařík 13.4.2019 8:48

Nelituji nikdy ničeho

co mě v životě potkalo, spíše lituji toho, co mně nepotkalo.