8.7.2024 | Svátek má Nora


Diskuse k článku

POVÍDKA: Nová panda

I když jsem si vzal Australanku, která byla ze sedmi dětí, naším největším problémem bylo hlídání našich vlastních dětí. Většina ženiných sourozenců žila mimo Sydney, o tom mém ani nemluvě, takže nám neměl kdo "babysittovat". Ženiny rodiče už byli oba po smrti a moje matka žila v Praze.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Došlík 24.2.2012 10:10

Nová panda . . .

nevím co autora vedlo k emigraci, ale podle dostupných informací spíše touha po dobrodružství, a ne jako politický emigrant. Žil a žije život tak, jak ho žijeme my obyčejný plebs tady, jen s tím rozdílem, že ušetří za zimní oblečení! Škatukuje peníze, splácí dluhy tak jako my. Tak zhrnuto, oddechové čteníčko s humorem ze své bývalé vlasti . . .

Z. Kulhánková 24.2.2012 19:58

Re: Nová panda . . .

A jak podle vás žije politický emigrant? Emigrovala jsem v roce 1980 a všichni jsme přišli do cizí země a pilně jsme se otáčeli, abychom měli na nájem a na nějaký ten žvanec. Podle vyprávění těch, kdo přišli před námi, to tak bylo vždycky.

Rozdíl byl v tom, že nás v práci hodnotili podle toho, co jsme odvedli, a po práci jsme si mohli studovat, číst, psát a říkat, co jsme chtěli. A když jsme dostali občanství a žádali o pas, nepotřebovali jsme k tomu vyjádření domovní důvěrnice.

A. Richter 24.2.2012 20:38

Došlíku !

Oni olé!      ;-)

B. Volarik 25.2.2012 6:35

nevím co autora vedlo k emigraci

No, mne například touha po svobodě, únik z biafry ducha. A taky to bylo perné, zvláště když tady člověk neměl rozvětvenou rodinu. Po narození první dcery jsme nebyli v restauraci 5 let, pak druhá dcera a dalších 5 let (tedy jednou jsme byli v pěkné čínské restauraci...dcerka tam zpustošila kde co, i když nás usadili do "separace"). Jedině dostupný byl McDonald, kde jsme dětičky vyhnali do prolézaček a sami si v klidu snědli ty srágory, co tam servírují.

Z. Kulhánková 24.2.2012 8:17

Krása, dík!

Pozdravujte v Údolí nočních papoušků.

P. Kolar 24.2.2012 6:03

Moc pekne :)

Pane Moc, jsouce sam emigrant, pro zmenu v Kanade, vase clanky se mi velice libi. Ma to ten folklor cecha v cizine.

Piste dal a vice. Ten krabi ulet byl super. Ale byt na vasem miste, tak za cisnikem sprintuju taky. Clovek nikdy nevi.

A po pravde receno, uz jsem v mnoha restauracich rval talir cisnikovi z ruky, kdyz se mi snazil odnest jidlo na kterem jsem jeste ''pracoval''. A ne ze by to chtel ohrat. :-)

B. Volarik 25.2.2012 6:30

Re: Moc pekne :)

Byv také exulantem - v USA, cítím vaši bolest! Četl jsem to až dneska, pátek večer pacifický čas ale jsem rád, že jsem se k včerejšímu psovákovi vrátil.

Z. Kulhánková 26.2.2012 4:38

Re: Moc pekne :)

Já je v takových situacích bodám vidličkou, oni přitom roztomile piští.