4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POVÍDKA: Kuna to přepískla

Na jaře jsem tam zajel jen jednou, bylo to počátkem května. Trochu jsem se styděl a v duchu se omlouval té naší prkenné chatičce v doubravách nad Sázavou, že jsem ji nenavštívil již dříve. Ale pracovně hodně cestuji a holky si čas nenašly.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Rehulka 30.7.2016 11:53

Zdravím !

Typoval bych u Vás skautskou, nebo trampskou (v dobrém smyslu slova) minulost, každopádně cítím lásku k těm tvorečkům. Jenom nevěřím, že necháte toho kámoše střelit plšici ! Kunu klidně,ta je drzá a smrdí .

S. Tomáš 29.7.2016 21:14

S kunou je veselo

Žil jsem s kunou asi 20 let, zprvu jsem z ni byl zoufalý, časem jsme si na sebe zvykli a respektovali se. Kuna pozná, kde máte postel, a tak pravidelně jednou za noc nad vámi škrábe a provádí skoky po stropě připomínající dupání člověka. Když na vás něco kape se stropu, určitě to není děravá střecha, ale moč tohoto chytrého zvířátka. Na druhé straně kuna v domě je jako pes a kočka dohromady, má svoje teritorium, do kterého žádného vetřelce nepustí. Pokud byla živa, neobjevila se nikde nikde myš, přičemž nedaleko byl prasečák plný potkanů. Když jsem jí začal na noc nechávat zbytky jídel, přestalo o to noční buzení.

J. Kanioková 29.7.2016 19:20

Nádhera... díky za tak, pro mně dojemný, článek..

Závidím.. a přeji hodně bezva zážitků..

P. Khail 29.7.2016 15:17

Re: Hezke povidani

Mate spatny den? Chtel jsem vam ho vylepsit tak jsem tyto "kecy" nechal pro vas. Preji hodne dusevni pohody do dalsich dnu :-)

A. Bytová 29.7.2016 11:00

Chichi,

já vám to to stejně nevěřím! Tedy, že i tu plšici... :)))

Dík za milé povídaní.

P. Kolar 29.7.2016 8:25

Krásná story :)

Dík. Mloků skvrnitých jsem viděl pár. Hezký. Plcha a plšici bych rozmazloval. Nejsou to myší, na ty líčím pastu (jak kdysi řekl můj synovec). Kuna, když se ochočí, tak je supr domácí zviřátko. Znal jsem lidi co ji měli (na Letné). Osobně bych si přál mývala.

M. Hatlák 29.7.2016 8:16

Díky

Moc hezký

B. Novacek 29.7.2016 4:52

Re: Hezke povidani

...mame kliku, pane Khaile, ze jste si nevsiml tech zmrsenych prechodniku! To by teprve byl duvod k opravam, ze? A tech kecu...:)

Jinak; diky pane autore za potvrzeni skutecnosti, ze malo ktery kmet je schopen v noci cokoli trefit keckou...obcas to na chate zkousim a stale mimo. I kdyz - jednou jsem tu mys malem trefil, ale uhnula a odnesla to lahev,(dikybohu prazdna!), od vina, dve sklenice a svicen...(stalo se na Blanici, od vasi Sazavy kousek).

Tak hodne tvurcich uspechu do dalsich eskapad s neplaticimi najemniky chajdy ci sklipku!

M. Krátký 29.7.2016 2:37

Mloka skvrnitého jsem viděl v životě jen párkrát

a to v lesích na levém břehu Slapské přehrady ( Kobylníky - Mokrsko ) ale na Sázavě ( od roku 1946 dosud a intenzivně ) nikdy - závidím vám autore - a děkuji za povídku.

F. Žůrek 29.7.2016 1:18

Hezky napsáno. Boj s "přírodou" je náročný

My máme zděnou chalupu na pasekách, jsme tam denně a slouží nám vlastně jako domek. Aby nás nesežraly myši a něco podobného, tak máme zde kočky. Ale i přesto se dokáží někam do kůlny či na půdu nastěhovat kuny. Zbavím se jich pouze tak, že používám starý stále hrající tranzistorák.

Mlok skvrnitý, to je krása i vzácnost. Dole je studánka a jednou jsem jich viděl jít od studánky.

P. Khail 29.7.2016 1:02

Hezke povidani

jenom poznamka - mlok skvrnity neni jester ale obojzivelnik.