26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POVÍDKA: Konec cizího bezdomovce

Ano, on ví, že je v Čechách cizincem, že sem vlastně nepatří, ale je tu a musí přece žít. Jeho prarodiče se před deseti lety dostali do této země tajně a dosti kuriózním způsobem – s ruským cirkusem. Ne, ne, žádní artisté, nic podobného, prostě sem přijeli, on i ona, s jedním člověkem, který je měl rád.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Fleiszner 26.12.2014 11:00

Chlast, dluhy a kriminál

Bezdomovcem (člověkem bez bytu, domu) se člověk může stát. Většinou je to, ale výsledkem jeho předchozího života (chlast, dluhy, kriminál).

I na ulici má člověk volbu. Může využít všech nabídek a programů pro bezdomovce (Armáda spásy atd.), ale to vyžaduje určitý režim a plnění povinností a nebo se smířit s životem na ulici se všemi jeho "krásami".

Asi největší problém návratu jsou dluhy, které člověka uvrhnou do situace, kdy pro něj nemá smysl pracovat, protože jsou mu téměř všechny peníze odebrány. Nemá na nájem, opravu zubů i jinou zdravotné péči a dokonce ani naději, že by se tato situace za jeho života změnila. Na těch lidech je to brzy vidět a snižuje se jim i šance najít lepší (něbo vůbec nějakou) práci.