26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Anonym 28.11.2008 8:58

Možná ne zcela k věci

ale přece jen bych dal trochu za pravdu autorovi, že dodatečně lze vystopovat na mnoha slavných osobách kdejakou úchylku.

Měl jsem před časem možnost zúčastnit se odborné přednášky na téma Asperg. syndrom - tedy jakýsi druh autismu. Jejím hlavním obsahem byl návod, jak zacházet se studenty s touto diagnózou. Ale samozřejmě předcházel poměrně podrobný výčet projev této poruchy.

Ačkoli se nepovažuji za panikáře, po 20 minutách jsem dospěl k závěru, že všechny tři mé děti tímto syndromem, byť ve slabší verzi, trpí. Teprve později jsem pochopil, že je to nesmysl.

Pro mě z toho plyne poučení, že dodatečně lze ledaskomu zemřelému přisoudit ledasjakou duševní poruchu. Jsem o tom skálopevně přesvědčen.

Předseda 28.11.2008 8:57

Velmi zajímavá náhoda,

zrovna včera jsem vyhrál v aukci Součkovu knihu R^

dedek 28.11.2008 8:28

Re: Souček

Pane Antonine I. jen drobne rypnuti. V dobe udajnych pokusu na americkych zajatcich z valky v Koreji byl MUDr. Soucek v armade lidove-demokraticke CSR nikoliv CSSR.

Antonín I. 28.11.2008 4:10

Souček

Souček byl členem Kuratoria pro výchovu mládeže. Je ročník 1926, takže byl (to nevím určitě) asi přihlášen do této nacistické organizace svojí velice ctižádostivou a mně nepříjemnou matkou. Slyšel jsem o jeho činnosti v roli vojenského lékaře v armádě ČSSR, kdy údajně se podílel na pokusech na korejských zajatcích, ale konkrétně nevím nic. Rozhodně však není Souček pro mne osobou, kterou bych považoval za vzor pro kohokoli, tím méně pro naši mládež.