1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

PIVO: Lze i pivo „národně obrodit“?

Lze. Jistěže lze. Jen si je nutno ujasnit, co obecně - ale zejména v našem pivním případu - ono obrození vlastně znamená.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Nenechal 5.3.2019 16:29

Re: Dnes jsem koupil:

Hasku ty musis byt nejen kovanej komous,ale i poradnej vochmelka jako Zeman

V. Klíma 4.3.2019 23:02

Smichov Nefiltr je podvod, radoby "remeslne" pivo, vyrobene pomoci jablecneho extraktu a myslim i koriandru.

Jinak pivni kultura se pomerne rychle promenuje - dnes uz patri k dobremu tonu a konkurencni vyhode mit na cepu nejake "netradicni" pivo a boom minipivovaru je takovou malou ceskou vzdororevoluci proti nadnarodnimu velkoprumyslovemu standardu.

V. Klíma 4.3.2019 22:58

Moc hezky napsano. K obrode pivni kultury by mohla pomoci i jedna zdanliva drobnost: pro male podniky zavest legislativni kategorii "vycep", ktera by smela jen preprodavat balene pochutiny typu bramburky, buraky, zato by byla zbavena onoho neskutecneho byrokratickeho a danoveho hnoje, ktery dusi a nici venkovske hospudky.

M. Klas 4.3.2019 16:10

Pivo=5-x P?

Správné Pivo je třeba :-příjemné,-pospolité,-pitelné,-plné,-poctivé,-pěnivé(atd)-je to prostě synonymum pro naše,české pivo,pro to z nejlepších,co jako národní tradici máme.A závěrem:národně bude obrozeno nejen pivo,proto leží české národní obrození tak v žaludku všem internaconálně-multikulturním institucím,jako byly někteří minulí i současní světavládci.Třeba

velkoněmci(Bismarck,Hitler)dnes velkounionisté-EU,Merkel,Macron- reprezentovaní u nás nyní namátkou například BIS a dalšími "internacionálními" kohortami.

J. Lepka 4.3.2019 15:31

Tady bych nezatracoval PETflašky.

Díky nim si můžete vzít domů produkci z mikro a minipivovarů a téměř v kvalitě točeného rovnou ze sudu. Sice nejsem pivař a pivo téměř nepiju, ale jsou perly české kuchyně, které zapíjet colou je zločin rovný vlastizradě.

Š. Hašek 4.3.2019 14:45

Dnes jsem koupil:

Ferdinand, Ferdinand polotmavý, Smíchov nefiltr. Jindy zas Bakalář. Lobkowitz.

Mám kamarády nehospodského typu, s tím nic nenadělám. A po šichtách to lednička hodně jistila, hodně už bylo zavříno.