31.5.2024 | Svátek má Kamila


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
dj.giovanni 5.11.2008 11:17

Oldies but Goldies

Pěkná vzpomínka a paradoxně musí být jen písemná protože všechny nynější rozhlasové stanice bez výjimky hrají svých pár set skladeb ze selektoru a není tam nikdo kdo by - či koho by nechali - vedle pouštění hudby k tomu občas něco říct.  Jejich jediná invence spočívá v tom, že když ČRo zjistí, že je populární F1 tak kopíruje za několik let omleté písně z jejich selektoru jako např. It´s a heartache, Relax , I love rock ´n ´roll takže vše na jedno brdo.

Ještě drobná oprava - zpěvačka Francis se jmenuje Connie;-)

krmič 4.11.2008 12:25

S Halletzem to sice nesouvisí,

ale okamžitě mi vytanulo, že Midnight in Moscow se jmenoval hit, který nahrál Kenny Ball v roce 1961. Což byla melodie u nás známá jako Podmoskevské večery (autor Solověv - Sědoj?). Je vícero filmů, které se jmenují jako nějaká známá hudební skladba, většinou ale asi je ta hudba prostě z toho filmu. Někdy je to ale naopak.

(Namátkou mě napadá A Summer Place nebo Because They're Young. Ale žádný z těch filmů jsem neviděl, tak nevím, jak to je.)

bobo 4.11.2008 7:32

Děkuji!

Pane Suchý děkuji Vám.

Helweth 4.11.2008 17:20

Re: Děkuji!

Já se připojuji.

Zajímavé, že jeden z mála článků, které se dají číst, aniž by člověk měl sto chutí vyletět z kůže, je zpráva o tom, že někdo zemřel.....

(fuj, to je věta, to se nedá číst... ;-))