3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

OSOBNOST: Poručík Columbo

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivo 8.4.2009 8:56

Re: tak nevim

K odstavci tři.   Zní to rozumně a taky se domnívám, že neodhalené zločiny mohou mít, a teď, propána nemluvím o naší zemí, anebo JEN o naší zemi, i PROZAIČTĚJŠÍ příčinu. KORUPCI. Nejčastěji. Což jsem úplně v článku zapomněl připomenout. Columbo ja nezkorumpovatelný a za pozornost možná i stojí, jak málokdy se o to u tohoto policisty vůbec někdo ze stíhaných pokusí. TO stojí za zamyšlení.  

Ivo 8.4.2009 9:00

Re: tak nevim

K odstavci jedna. Myslím to byl Mark Twain, kdo řekl, že nevážný pohled je vždycky sublimovaný (použil jiné slovo) VZTEK. Takový názor nemám a je to případ od případu. U mnoha lidí je nevážný pohled rovnou symptomem NEJISTOTY, respektive rovnou deprese. A na ten vztek (faktický mezičlánek) u nich ani nedojde.  Jak je tomu ale u mně, tím se pochopitelně veřejně zabývat nechci. 

Ivo 8.4.2009 9:08

Re: tak nevim

K odstavci čtyři.  Nelze než souhlasit. Je to pohled (potenciálního) producenta a scenáristy seriálu.  Pak je ale možný i pohled na dílo jako regulérní svět a otázka, jestli za žena existuje nebo ne je rovna otázce, nakolik lže třeba i o vlastním ustrojení.  V tomhle smyslu je hodně podstatná  a  když se zase vrátíme k hledisku producentů,  takto definovaná podstava vlastně musí získat širší sympatie nežli "ženatá", i když si samozřejmě ani já nemyslím, že by třeba Columbo nebyl na ženy (a jen to kamufloval). 

JohnIrving 8.4.2009 8:00

Jsem poručík Columbo.

A křestní jméno?

Poručík. :-)))))))

Ivo 8.4.2009 8:51

Re: Jsem poručík Columbo.

Jo, pravda, tak to říkal... Už jsem to málem zapomněl :-))