7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

OSOBNOST: Herec, kterého v Česku znali všichni...

Když jsem v roce 1969 přišel do Anglie a odtud později do Austrálie, nebývalo toho po večerech v tehdy ještě černobílé televizi příliš mnoho k vidění. Často nezbývalo, než se dívat na nějaký starší film, nejčastěji z padesátých let.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Skovajsa 3.10.2012 21:07

Díky

Díky za krásnou rekapitulaci Lomova hereckého života. Jen se divím, že se ještě nezfilmovala jeho kniha o dr. Guillotinovi ( nevím, jestli píšu jméno správně ). Ta si o to přímo říká! Práva snad vlastní B. Streisendová...

V. Koreis 4.10.2012 0:26

Re: Díky

Tak to jsem nevěděl, že Streisand má ta práva. Třeba to ještě jednou udělá, už režírovala pár filmů. Jenže hádám, že zfilmovat to by asi stálo hodně peněz, historické filmy bývají obzvlášť drahé.

Knihu jsem nečetl, dá se ale koupit na antikvárním trhu přes internet, asi si ji objednám. To samé s tím Marlowem.

S. Ševeček 3.10.2012 17:01

Požehnaných devadesát pět let

Výtečná vzpomínka, pane Koreisi. Děkuji.

T. Kočí 3.10.2012 9:06

Herec, kterého v Česku znali všichni

Dodávám - Charleston.Skvělý film.

P. Sulc 3.10.2012 1:46

Taktez mohu rici: diky za vyborny clanek.

Jen to cesstvi, jen to cesstvi mi nejak nesedi.''''Herbert Karel Angelo Kuchačevič ze Schluderpacheru '''', to mi jako typicke ceske jmeno moc nepripada. Ale co, kdyz Nemec jako poleno a Slovenka mohou mit synka Cecha , tak to asi take jde.

V. Koreis 3.10.2012 11:08

Re: Taktez mohu rici: diky za vyborny clanek.

To jméno hodně prozrazuje, řekl bych. Českého na něm moc není, zní to hodně mezinárodně. Kuchačevič je na tom to jediné opravdu slovanské, jinak se původně Lom psal "ze Schluderpacheru" nikoliv von Schluderpacher, jak by to dělal kovaný Němec. To "ze" také mají všechny anglické nekrology které jsem četl, a bylo jich hezkých pár.

Dědeček prý byl skutečný hrabě a žil kdesi na Šumavě, kde Herbert také zčásti vyrůstal. Na matčině straně byli Židé, což by teoreticky z Loma činilo pravého Žida.

Nejdůležitější je podle mne to, že se k českému národu hlásil, o tom pochyb není. V londýnské BBC byl českým hlasatelem, než se uchytil u filmu.

P. Sulc 3.10.2012 20:51

Re: Taktez mohu rici: diky za vyborny clanek.

A zrejme jako Zid mel talent na reci. Zrejme umel perfekt cesky, nemecky a anglicky. A mozna jeste jinak. Zajimave, jak se nekteri herci dozivaji vysokeho veku, Zvonimir Rogoz az 101 let a v asi 94 uklohnil i dite.. Neuveritelne.to jeste nebyla Viagra. A neuveritelne take je ze jeste ziji, ci do nedavna zili herci s predvalecnych ceskych filmu. H.Lom byl bohuzel asi posledni.

J. Dvořák 3.10.2012 1:16

Dík za článek.

Sice něco u nás zveřejnili ale ne takhle obsáhle a poutavě !