9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tante Jolesch 11.1.2009 7:48

Ostuda každopádně ...

Každopádně je to ostuda jako hrom, ať už to p. Vejvoda soukromě vysvětloval jakkoli. ČT se k tomu oficiálně nikterak nepostavila a dala najevo, jak si váží těch, kteří mají rádi tento druh programů. Díky Vltavě, že to odvysílala! Je to ostatně v přímé souvislosti s politikou modrých a s jejich pojetím kultury, ať už to zdůvodňují jakkoli. Nic nového, je to stále stejné. Radní Richter by jistě nesouhlasil ...  A mimochodem: i v tom sportu to bylo ostudné: tisíckrát protočené reprízy a žvásty, ale přímo minimum, ačkoli zajímavého bylo dost (Tour de ski, skokanské turné etc.). Asi by to chtělo začít řvát. A to hodně.

mirek 8.1.2009 18:13

vy si myslite

ze Janecek je kulturni clovek? Tak proc by zaradil ten koncert.....

Milan 4.1.2009 20:55

Koncert jsem viděl

na Polské televizi, pro kterou nečekané zdražení koncertu asi nebylo rozhodující a pro dodržení tradice a kulturní úrovně v tak sváteční den nějakou tu kačku navíc měla. Chtěl bych ale upozornit na naprosto hanebnou skladbu programu v době svátků. To musím každý měsíc povinně platit nějakou daň (mají prý rozpočet 9 miliard) a pak se dívat na dvacet, třicet a víc roků staré pořady ? Pro mne Janeček zklamal a nemá ve svém teplém místečku už dávno co dělat.

mol 5.1.2009 1:05

Re: Koncert jsem viděl

Já mám dojem, že třeba letos šly minimálně tři nové pohádky.

JTJ 4.1.2009 18:48

Koncert byl - ale v radiu

Koncert z Vidne v Cechach ke sledovani byl - ale jen v radiu: CRo3 - Vltava. Aspon ze tak, i kdyz nez toho obrazu to byl min nez polovicni zazitek :-(

Vladimír 4.1.2009 14:31

ČT a Vídeňští filharmonicizpět na článek

To že ČT zařadila na Nový rok starý záznam koncertu,  plně zapadá do jejího celkového současného chování. Stále více mi připadá, že čím více se do ČT dostává finančních prostředkůp, tím více je v programu opakovaných programů.  Sváteční programy to jasně ukazují.  Pokud platí , že ČT nemá finanční prostředky na tvorbu nových programů, tak je nutná hloubková kontrola hospodaření ČT s přesným zadánímj cíle auditu, tj.  vyhledat nepotřebné výdaje - a tak najít zdroje pro vlastní tvorbu nebo nákup programů  viz Novoroční konzert s Vídně. Předpokládám, že finance mizejí mimo tvorbu programů pro hlavní vysílání ČT 1, 2  do neproduktivních oblastí jako je například administrativa ČT a možná i další aktivity, které přímo nesouhlasí s přímým uspokojováním diváků.  Dalším faktorem  může být i  "ztuhnutí"  vedení TV, které již není schopné  racionálního chování a volí  nejpohodldnější cestu -  tj. čerpat z archivu. ..

MK 4.1.2009 13:13

Veřejnopříbuzenskokamarádská česká televize.

Naše veřejnokamarádská televize nám stále předvádí, o co skutečně onehdá v televizní krizi šlo. Nebylo to o politice. Politika byla  jen zástěrkou pro  to, aby všem těm kamarádíčkům nikdo nekoukal do karet a oni si mohli za mnoho našich peněz dělat co chtějí. Moc se nenadřít, hodně vysoké platy a ovlivňovat diváckou veřejnost dle své  politické orientace, místo toho, aby o politice pouze informovali.

kmet 9.1.2009 16:54

Re: Jsem rád, že

ve svém názoru na ČT nejsem sám. Je to moloch, který si za peníze koncesionářů žije dle vlastních pravidel. Argumentace, že rakouské finanční požadavky byly neúměrné, neobstojí. Když ČT z našich peněz dokáže financovat natáčení slvovenských filmů, proč by nemohla sponsorovat kulturu v sousedním Rakousku! Napsal jsem na info-linu ČT, i přímo s. Janečkovi. Odpovědi jen dávají přehled o jejich úrovni a poměru k diváku.

xxx Kubeš 3.1.2009 21:42

Autorům článku

R^---České televizi Rv

Esme 3.1.2009 21:04

zkuste to tady

Zlatý youtube - aspoň to mé nejoblíbenější je tu: http://www.youtube.com/watch?v=9Ll9bZXgj3A .

catlover 3.1.2009 22:18

Re: zkuste to tady

:-) Díky mocR^

Alka 4.1.2009 16:23

Re: zkuste to tady

Senzace, díky moc! :-)VV

Bubik 3.1.2009 20:18

Koncert? Filharmoniků? V televizi, co se stejně jako ty

komerční řídí sledovaností? Pro koho? Pro intelektuály?

Prosím Vás........lid chce Ewu Farnu........peoplemetry mluví jasnou řečí......:-/

Jenda 4.1.2009 2:08

Re: Koncert? Filharmoniků? V televizi, co se stejně jako ty

Ewa Farna? Proc ne, ale chtelo by to, aby trochu obmenila satnik. Ted nekdy jsem ji zahlidl, mam pocit v opakovani nejakyho silvestrovskyho poradu. Desnej svetr. A pak taky vypnout zvuk.

doktor 3.1.2009 19:44

Novoroční koncert Vídeňských filharmoniků

(s jiným dirigentem) byl normálně ohlášen na programu ČT2 ještě pár dnů před 1.1.2009. Proč byl jeho přenos zrušen, a nahrazen zpěvem operních arií, se snad ještě dozvíme. Možná hrálo roli, že nečekaně dirigoval ve Vídni Daniel Barenboim, odpůrce politiky Izraele, a že se čekalo, že promluví k současnému konfliktu Izraele s Palestinci. Poslouchal jsem Vídeň - nemluvil. Škoda.

Judith Saebel 4.1.2009 13:21

Re: Novoroční koncert Vídeňských filharmoniků

Daniel Barenboim mluvil: " We hope 2009 will be a year of peace in the world and of human justice in the Middle East.”

(viz zde, asi tak v 1 min 8 sekund)

Rakušanovi 3.1.2009 17:10

ČT a Vídeňští filharmonici

Příspěvek manželů Šarounových pregnantně vyjádřil i nášnázor.  Pan ředitel Janeček by  měl hudebně zainteresované části koncesionářů politováníhodné selhání ČT v uvedené záležítosti   vysvětlit a pokud k němu došlo něčím omylemzajistit, aby se podobná situace nemohla příště opakovat.

Jan a M iluše  Rakušanovi

Šnek 3.1.2009 17:03

JSTE MOC NAROČNÍ

Tento rok vám televize zajistí reprízy všech filmů a koncerty EVY a VAŠKA z Řípu,Heleny a Karla a to nám rakušani utrhaj ruce a zahrnou objednávkama.

babi 3.1.2009 16:53

vídeňští filharmonici

Je škoda, že jste si neposlechli informaci p.předitele Vejvody, který každoročně tuto akci konferoval.  Vídeňská televize a veřejnoprávní rádio  se dostalo do tak obrovských dluhů /2,5 miliardy Euri/ , že teď tyto peníze schání všude. Naši televizi nabídli, že spolu s koncertem filharmoniků musí koupit ještě další balík jejích  programůa za to vše zvýšila nehorázně cenu. Proto naše televize tento program  odmítla.

Devon 3.1.2009 16:59

Re: vídeňští filharmonici

Ještě,že naše televize šetřit nemusí.Má i několik programů a stačí to.

autoři 3.1.2009 17:11

Re: vídeňští filharmonici

Děkujeme za informaci. Pokud se to někdo kompetentní v ČT předem alespoň snažil vysvětlit, tak je to pro ni plus. Z ohlasů je však zřejmé, že toto vysvětlení spolu s námi nezachytilo mnoho dalších diváků, kteří ČT nesledují denodenně, ale chtěli si vybrat  ten konkrétní přenos, na který však čekali marně. Můžete napsat kdy a kde to pan Vejvoda vysvětloval? Je také s podivem, že ČT ve své odpovědi na jasně položenou otázku odpověděla ne tak jak uvádíte, ale naprosto mlhavě (viz odkaz od uživatele nepolitik v této diskuzi na http://krejci.bigbloger.lidovky.cz/clanok_disk.asp?cl=63356).

hobis 3.1.2009 20:22

Re: vídeňští filharmonici

Vážení autoři,také nejsem příliš nakloněn ČT,hlavně kvůli politické tendenčnost,obzvláště p.Moravce,který by měl co nejdříve skončit.A nebo,ať se přestanou platit povinné daně na ČT v podobě tv poplatků.V případě novoročního koncertu p.Janečkovi křivdíte.Na vlastní uši jsem slyšel p.Vejvodu,protože i rozhlas to měl přenášet,že Rakušáci mají takové dluhy,že chtějí,aby s koncertem se za velké peníze,zakoupili i jiné programy na další období.

mol 4.1.2009 0:19

Re: vídeňští filharmonici

Rozhlas to taky přenášel (ČRo 3 - Vltava).

autoři 5.1.2009 13:00

Re: vídeňští filharmonici

Ano, máte pravdu, dali jsme si tu práci a našli to na webu ČRO. Pan Vejvoda o tom mluvil v pořadu ČRO 2 Praha  HOST DO DOMU 30.12.  Ale pozor - on to zmínil jako člověk, který novoroční koncerty pro ČT 16 let komentoval a letos mu to najednou odpadlo. Řekl, že i jemu je to líto a jen nadhodil jak ČT už to stejně asi chtěla dávno zrušit a teď tedy prohlásila požadavky rakouských partnerů za neúnosné a přenos nezakoupila. Takže žádné vysvětlení ze strany ČT, jen osobní názor pana Vejvody , který je ředitelem ČRO 2 a ne reprezentantem ČT..

Gnomon 4.1.2009 16:35

Re: vídeňští filharmonici

jsou jediní na Světě a jejich novoroční koncert je rovněž jedinečný. S tím, že nebyl přenášen  je jednoznačná chyba  české televize, měli si na to ušetřit a předem s tím počítat. Chování č televize  je  znevažování diváků, kteří platí každý měsíc televizní poplatky. Informace o vysokých  finančních požadavcích rakouské televize  nemusí být pravdivá  jako  mnohdy nejsou  č. televizní  "dokumentární pořady"  či režírované zprávy v této televizi.  Vysoká cena za kvalitu a jedinečnost není nehoráznost  i když  zde scházejí fakta.  

Sámo 3.1.2009 16:52

Naše česká

televize je nejlepší a doufám,že místo přenosů z Vídně-natočí další díly Nemocnice na konci vesnice-i kdyby ty herce měli ostatní podpírat.;-D;-D;-D!!

cipísek 3.1.2009 15:32

Filharmonici

(nějak se to buďto zablokovalo nebo byl můj příspěvek odeslán jinam,takže krátce): Absence Filharmoniků mě letos dost naštvala,ale ORF (jejich shop) už mi jednou poslal koncert na DVD a to za slušný peníz a téměř obratem po objednávce mailem,takže to zkusím i letos.A že si ČT utrhla další ostudu,není asi třeba psát.

Hlavoun 3.1.2009 16:35

Re: Filharmonici

Hlavně že natočí nějaké filmy kamarádů.na který se nedá koukat.

Kanuk 4.1.2009 6:48

Re: Filharmonici

Podle toho, co tady je psáno, tak ORF nemá autorská práva na letošní novoroční koncert.

cipísek 4.1.2009 10:32

Re: Filharmonici

Pro ty,kteří by chtěli Filharmoniky na DVD,posílám link - ale chce to ještě chvilku počkat,nejčerstvější novoroční koncert v dnešní nabídce je ten z roku 2008.Alles Gute !

http://shop.orf.at/1/index.tmpl?CART=12310612143644343&shop=orf&seite=artikel-liste&such_shop=orf&suchtext=&kommt=suche&startat=1&zeigen=t&lang=DE