27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

LIST Z NÁČRTNÍKU: Emigranti

Film se zasekl v okamžiku, kdy jsi šlápl na brzdu.Vlny, které se před chvílí zvedaly a padaly, zůstaly nahoře a stíní ti pohled na propadliny za nimi. Bílé čepice na vlnách však chybí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Prétextat 20.11.2007 3:16

Re: Re: Sebestylizace, ublíženecká póza

Nešlo mně o cvičení jako takové, jako spíše o to, že citlivý našinec těžce nese byť sebepříjemnější exil. A co teprve když se takových sejde více. Musím přiznat, že jsem do té doby pokládal známé "Opustíš li mne, zahyneš" za bolševickou propagandu.

BTW ty prostná, kruhy, bradla a nástupy se už asi nevrátí. Dnes si chlapi pronajmou tělocvičnu a začutají sálovou kopanou, ženy zase bojují s nadváhou při aerobiku, či jak se to teď jmenuje. Nechci hodnotit, fakt ale je že pivko chutná po troše námahy náramně.

Kanuk 20.11.2007 2:40

Mne to trkne, pana autora ne?

... ze sekretariátu dekorovanéHO hákovými křiži, či vyhrožujícíHO světu zježenými srpy a kladivy...

Kanuk 20.11.2007 2:24

Re: Sebestylizace, ublíženecká póza

...Jeden z nejsmutnějších zážitků mého života byla návštěva Sokola na druhém konci světa....

V r. 1975 jsem byl v Bethlehemu (kde, m.j. jsem objevil kostelík Cyrila a Metoděje). Náhodou se tam právě konal Slet amerického Sokola. Na fotbalovém hřišti se hemžilo několik desítek cvičenců, byl tam i jeden "papaláš" z Prahy, kde Sokol tehdy snad vůbec neexistoval.  Na programu byl seznam zúčastněných "jednot", převážně nějaké soukromé gymnastické školy nebo kluby - provádějící tělovýchovu pro peníze. Myslím, že dnes to není moc jiné v ČR. Zadarmo ani kuře nehrabe, zatím co Sokol býval založen na práci dobrovolníků. Ovšem, přišli nejdřív nacisté, po nich komunisté. Kolik je dnes v ČR aktivních jednot Sokola? (které nejsou nějaký zakuklený výdělečný podnik)

Prétextat 20.11.2007 1:16

Sebestylizace, ublíženecká póza

Sebestylizace, ublíženecká póza. Ve skutečnosti sešli z očí, nezájem. Lidi žijí svými starostmi, ostatně jako všude. Snad jen neomalený navrátilec si při troše snahy může proti sobě poštvat ty co neměli odvahu (nebo ji naopak měli). Ale to není nic zvláštního, obecně tak dopadají všichni cizinci nezvládající aklimatizaci. Mě osobně nevadí ani takoví, chápu čím si prošli. Jeden z nejsmutnějších zážitků mého života byla návštěva Sokola na druhém konci světa. A to měli tak dobré kolaše...

parchant emigrant 20.11.2007 0:55

a vyslouzi si nenavist a zlobu tech, co nikdy

nemeli odvahu prejit Jordan.