18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

LIST Z NÁČRTNÍKU: Emigranti

Film se zasekl v okamžiku, kdy jsi šlápl na brzdu.Vlny, které se před chvílí zvedaly a padaly, zůstaly nahoře a stíní ti pohled na propadliny za nimi. Bílé čepice na vlnách však chybí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kanuk 20.11.2007 22:07

Re: Sebestylizace, ublíženecká póza

Vážení Sokolové a Sokolky,

Myslím, že došlo k nedorozumnění. Naprosto jsem se nechtěl dotknout Vás, obětavých pracovníků, kteří ještě v Sokole pracujete. Jenom jsem konstatoval smutnou skutečnost, že organizace, založené na práci dobrovolníků, ať už Sokol či Junák nebo Klub českých turistů, v ČR - a také jinde - skomírají. Spolužák, činovník Sokola na jednom pražském předměstí, si stěžoval, jak mladí nemají zájem o dobrovolnou činnost, příspěvky je nutno z nich páčit (když za bezúčelné klábosení na mobilu platí měsíčně mnohem víc), kušní, když si do tělocvičny mají přezout obuv. Na programu Klubu českých turistů je uvedena řada zahraničních zájezdů - vedoucí stále tytéž osoby, které si z vedení zájezdů  zřejmě udělaly "full time job" (zaměstnání na plný úvazek po česku) a je patrné, že jejich činnost je napojena na určité firmy.

Co obnáší život cvičitele a činovníka vím dobře, můj otec byl jednatelem malé pražské jednoty až do r. asi 1948, kdy komunisti Sokol prakticky zlikvidovali. Proto, ačkoliv jsem členem Sokola nebyl, přeji vám úspěch ve vaší práci a zdravím vás

Nazdar!

68 20.11.2007 22:23

Re: Re: Sebestylizace, ublíženecká póza

Nikdy není pozdě začít cvičit. Zdar.

VLK 21.11.2007 10:00

Re: Re: Sebestylizace, ublíženecká póza

Toho spolužáka pozdravujte. Jako bych slyšel ty naše milánky...

parchant emigrant 20.11.2007 0:55

a vyslouzi si nenavist a zlobu tech, co nikdy

nemeli odvahu prejit Jordan.

Kanuk 20.11.2007 22:23

Re: a vyslouzi si nenavist a zlobu tech, co nikdy

Nebyl to spíš Rubikon?