8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

KYSELÉ HROZNY: Pisálci si vyskočili na Karla Gotta

Tohle věděli už staří Římané: někdo má rád holky, jiný vdolky. Je pravda, že oni to říkali cudněji, navíc latinsky a navíc se ani netvářili příliš demokraticky, a ještě jednou navíc neposílali své zpěváky, aby jejich jménem zpívali nějaké kantilény v nějakém dosud neexistujícím Německu, někde mezi špinavými barbary.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Papež 12.8.2018 12:13

Vy také. Jediní, kteří to nechtějí slyšet, jsou zastydli bolševici. Vaše skvělé odpovědi SOUHLAS jsou daleko trapnejsi.

P. Papež 12.8.2018 12:10

Jiný názor než váš je předem špatný a nesmí se napsat?

J. Kanioková 12.8.2018 11:54

Soulas

J. Kanioková 12.8.2018 11:52

Jste trapný

J. Kanioková 12.8.2018 11:47

Vy to víte jak, máte odposlechy ?

Je nenormální, co se tady na NP poslední dobou děje. Čím dál častěji to připomíná diskusi ve IV. cenové skupině.

J. Kozák 12.8.2018 10:39

Re: aaaa

Máte neuvěřitelně spalující humor, Šmatláku, ale příště raději mlčte a jen se mile usmívejte, aby se nestávalo, že slabší nátury se během vašeho zvracení smíchy po§erou.

J. Krásenský 12.8.2018 10:26

Copak si ti petenti neuvědomují,

že se rovnají do řady se stalinskými kádrováky? Pavel Kohout se za to dosud omlouvá. Vyčítat nedostatek angažovanosti - že se nestydí! Dosud žijí deseti tisíce lidí, kteří se aktivně angažovali v budování bolševického pekla tábora míru a socializmu. Ale vyberou si svou oběť, která nekádrovala, nevyhazovala ze škol a zaměstnání, která nepsala posudky, nešikanovala nezesměšňovala věřící, nefalšovala historii. Jsou to stejní pokrytci, jako ti z kampaně "me-e-e tú". Vyberou si oběť, ze které jim něco kápne. Hrdinové!

(Karla Gotta nemusím, ačkoli do konce šedesátých let měl pár pěkných a zapamatovatelných písniček. Od Karla Kryla jich znám víc.)

Z. Lapil 12.8.2018 10:01

Re: Hromy bijí vždy do vysokých stromů

Tak nějak. Sice mám hodně nerad tvrzení ne způsob "náš nejlepší" kdokoliv, ale když si člověk uvědomí, kolik potěšení nebo dokonce blaha způsobil, odpustím mu skoro všecko.

Přitom si taky nevzpomínám, že by kdy natočil něco na způsob Matuškova "Znáš tu zem nádhernou...". Fakt je, že Gott byl (a je) populární v západním Německu, takže na něj Pragokoncert neměl ty správné páky.

Oni si ti spravedliví neuvědomují, že život je "řada průs-rů bezprostředně po sobě jdoucích" a že právo kamenovat mají jen ti, kteří jsou bez viny.

J. Kozák 12.8.2018 9:50

Re: Když tak horlíte... pochlubte se,

:-))) Koho by to nenapadlo .., ale dobře mi tak.

P. Papež 12.8.2018 8:13

Kdo chce, ví, kdo nechce, ten nepochopí. Je zbytečné vám něco vysvětlovat, jste už nastaven a jiný názor nehodláte přijmout. Škoda slov.

P. Papež 12.8.2018 8:10

Tuhle kravinu jste vymyslel vlastní hlavou? Tabu nastavujete vy ? Jste zřejmě zviditelny.............

M. Prokop 12.8.2018 8:07

Re: Například Werich má štěstí, že se nedožil současnosti!

Nic a nikdo není černobílé. I Werich měl své "mušičky".

M. Prokop 12.8.2018 8:05

Re: Myslím,

"Útočit" možno na každého, dává-li k tomu dotyčný důvod. Jen by "útok" neměl být hloupý.

M. Prokop 12.8.2018 8:03

"Inu, každý má potřebu si na někoho plivnout,..."

Zrovna Putna plive dost často a vztekle.

P. Lenc 12.8.2018 7:12

Re: Kteřípak

A co jsi tím chtěl říct, "umělče"?

L. Šarina 12.8.2018 7:11

Jo,jo,

v Čechách se úspěch neodpouští!!

V. Heidlerová 12.8.2018 6:39

Pisálek si vyskočil

na "pisálky". A speciálně na p. Putnu, který je autorem řady zajímavých knih. Inu, každý má potřebu si na někoho plivnout, aniž by uvažoval, zda sám není hoden býti popliván.

I. Lyčka 12.8.2018 4:19

Re: Když tak horlíte... pochlubte se,

Dělal jste tam bachaře?

L. Novák 12.8.2018 3:28

Re:

Čermák 376 je Zemanův komouš a troll, ten Hutku ani Kryla neposlouchal. :-)

L. Novák 12.8.2018 3:27

Re: Chichi, to je jako odsouzení Charty 77, kterou nemáme

Odkaz na text měl přiložit autor článku. Neučinil tak...

No a pokud se Karla Gotta a jeho účasti na akci v Německu týče, vůbec mi nevadí, když českou kulturu bude prezentovat zpěvem písničky Biene Maja (Včelka Mája), kterou část německých důchodců miluje a píší/volají jistě do rádií: "Zahrejte nám Karla Gotta!". Jak čtu místní "vox populi", mám dojem, že je to asi nejlepší připomenutí kulturní úrovně i části české populace. :-) Když reprezentovat, tak reprezentovat.

P.S.: Karel Gott ještě žije? ;-)

L. Novák 12.8.2018 2:41

Re: Například Werich má štěstí, že se nedožil současnosti!

Werich byl moudrý muž milovaný národem a komunistický režim mu na dlouhá léta zakázal veřejné vystupování. Takže opatrně...

L. Novák 12.8.2018 2:38

Re:

:-D :-D :-D Je.

P. Smatlak 12.8.2018 2:09

Re: Smatlák naučej se psát česky bez chyb! ;-)))

HLOSTA A VÍCE UŽ NAPSAT NEUMÍŠ.JÁ TY CHYBY DĚLÁM ÚMYSLNĚ,A JEN ČEKÁM AŽ SE NĚJAKÝ BLB A MOULA OZVE,.PROTOŽE NA NIC JINÉHO NEMÁ.A jinak ti přeji aby si se staral o to,o čem se diskutuje pokud ovšem na to máš.,o čemž pane učiteli českého jazyka. velice pochybuji.A to,že Gott neuměl pořádně mluvit nebo artikulovat a když tak jen ubohé bláboly,ti nevadí,?A nevadí ti ani to,když ukázal neslušně prstem na ty co ho nemusejí?To se trestá i u fotbalistů jako urážka obecenstva.Ale náš mistr Kája může asi vše.že!

P. Smatlak 12.8.2018 1:58

Re: Kteřípak

Ty asi kromě Gotta znáš a víš velké a, víš asi co,takže když budeš mlčet a nepsat kraviny tak to bude to nejlepší,co můžeš udělat.Ale asi se mýlím,také znáš hvězdy a postkomanče a celebrity , STB Babiše a NARCISE Zemana ,čemuž bych se ani nedivil.

P. Smatlak 12.8.2018 1:52

Re: aaaa

Pořád lepší,než napsat jednu ubohou a nicneříkající větu,co jen uráží,a nemá ani hlavu ,ani patu.A jinak takový s prominutím trolo,mě nemůže urazit ani naštvat.Takže nazdar soudruhu ,.

P. Smatlak 12.8.2018 1:48

Re: aaaa

Takže ,když si vážíte toho Gotta ,ale ne jeho písní,které z něj udělaly cwlebritu a proslavily ho,spolu s jeho hlasem,tak dáma nejste,protože krom zpívání to byl člověk,co myslel jen na sebe ,a co se týče morálky tak tam je to také pofiderní.A když pan-soudruh Gott s dvěma t promluvil tak to byla hrůza,nejen ve vyjadřování ale hlavn v ovsahu.Byl skvělý zpěvkl ,ale jinak řiťolezec komančům do zádele,a až na finance co přinášel státu,to byl bolševik se vším všudy.Jinak jsem ho rád poslouchal,ale jako člověk byl pro mě a nejen oro mě někdo koho si nemůžu vážit,a bylo takových umělců a dost a i většina lidí též.Takže na to výročí,kdr by měl zpívat by jezdit neměl,protože by ponížil všechny bojovníky za svobodu a i ze sebe by udělal ,hlupáka a pokrytce,což byl vždy,protože on byl oproti nim přisluhovač režimu,jako většina lidí,ale ne žádný hrdina.A to stejné plati na mnoho jiných zpěváků a umělců,ti to ale oproti Gottovy se dvěmat přiznali,což se o něm říci nedá.A lidé to vědí ale raději ze slušnosti mlčí a on v té době zlikvidoval hodně skvělých zpěváků ,ze své ješitnosti.což ,podporuje moje názory na něj.

P. Adler 12.8.2018 0:20

Re:

vy tu odpoved znate? tak sem s ni, prosim ...

P. Adler 12.8.2018 0:19

Re: Iluminat..

pane tomane, jakkoliv neverim na nejruznejsi teorie spiknuti, veriom v prvo kazdeho rikt, co si mysli ...

pred casem jsem dostal z cech knihu jakehosi vfelkeho rozhovoru s karlem gottem, ktery zaznmenal autor jmenem sarvas ... ke sve hanbe se priznam, ze jeho jmeno jsem do te doby neznal ...

prisel jsem v te knizce na jednu jedinou FAKTICKOU chybu, o niz jsme si o par let pozdeji popovidali soukrome, ale dodnes nechapu tu vlnu utoku, ktera se snesla na jeho hlavu proto, ze si dovolil mluvit i o jinych vecech nez jenom o rozdilu mezi bel cantem a, co ja vim, zpusobem zpivani typicke country ... nebo zda je lepe zpivat o sole mio v b moll nebo v g dur ...

naopak: libi se mi, kdyz lide premysli ...

P. Adler 12.8.2018 0:09

Re: Hromy bijí vždy do vysokých stromů

doufejme ... ;-)

P. Szirotný 11.8.2018 23:50

Myslím,

že naší novodobé historii jsou jen dvě osobnosti, které si zaslouží "imunitu". A jsou to Gott a Jágr. Na ty prostě slušný člověk neútočí. A kdo tohle tabu poruší, je pro mě prostě debil, který neví jak jinak se zviditelnit.