18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JK 2.5.2008 10:49

Génius František Ringo Čech

svého času na otázku, proč opustil socální demokracii, odpověděl geniální větou, která se hodí i na tento suchý případ:

" Komedianti do politiky nepatří !!! "

vita 2.5.2008 10:45

Inu, pane Suchý,

vámi milovaná pravice vás kopla kamsi. Podpořil vás Paroubek - jestli není čas, abyste se začal lísat jinam než doposud. I když - to byste možná přišel o příznivce, kteří jsou povinně superultrahyper, 24 karátově, puncovaně pravicoví - ale že levicově cucáte ze státního struku jim nevadí.

A ruku na srdce - vzpomenete si ještě někdy na kolegy, kteří vám pomáhali naplnit původní Semafor a které jste z hodiny na hodinu z téhož Semaforu vykopal? Pro případ, že jste zapomněl, tak Dvořák, Šimek, Sobota, Krampol...

Dvořák, to je ten, co vám dělal Polednici. Dávno...

RomanJ 2.5.2008 10:41

Re: Re: Re: A pane Suchý, co třeba zkusit

"Po svém konci...ať z jakéhokoliv důvodu...ten co zbyl, byl jen průměrný, mnohdy  podprůměrný a  žil  ze svého  jména." - jak to víte, když jste tam nebyla? Zkuste tam zajít, možná budete dost příjemně překvapená.

doktor 2.5.2008 10:39

Jak to vidí Ivan Kraus

proběhlo 29.4. na ČRo 2. Lze si poslechnout na http://www.rozhlas.cz/radionaprani/archiv?p_po=1672&p_pattern=&p_gt=1. Pravicový Kraus mimo jiné seznamuje se zukušenostmi z Francie a Německa, kde žije. My jsme ovšem chytřejší.

vita 2.5.2008 10:33

Re: Re: Re: ach jo

A jak dokáže pregnantně argumentovat!

vita 2.5.2008 10:31

Kulturní člověk

se projevil!

PetrK 2.5.2008 10:31

Pro pana Suchého i pro BUBEN:

Pane Suchý, velice si Vás vážím, byl jsem kultivován Vašimi texty, ale je třeba, abyste si uvědomil (a ti ostatní škemralové také), že i umění je podnikání, a to má svá pravidla a své zákonitosti, ať se nám  to (i panu BUBNU) líbí, nebo ne.

věra 2.5.2008 10:30

Re: Re: A pane Suchý, co třeba zkusit

Možná že zrovna TO je ten správný dotaz. Já jsem byla v Semaforu naposled na Kytici, což je  cca 35  let.  Líbila se mi,  Dvořák s Molavcovou byli roztomilí a já si to koupila i na desce. Pak už jsem v Semaforu  nebyla  nikdy ...nebylo  proč.  Možná , že  by bylo dobré, si to pojmenovat.  Voskovec+Werich, Suchý a Šlitr a také Šimek a Grosman byli dvojice, které se sešly a oslovily mnoho lidí. Po svém konci...ať z jakéhokoliv důvodu...ten co zbyl, byl jen průměrný, mnohdy  podprůměrný a  žil  ze svého  jména. Nesoudím ,

konstatuji. Nejsem Pražák a je mi fuk, komu dají dotace...Jen si vždycky vzpomenu na svou babičku a dovoluji si její ponaučení předat demonstrujícím pražským umělcům -Člověk by ze sebe neměl dělat většího blbce, než je nezbytně nutné

RomanJ 2.5.2008 10:24

Re: Pane Suchý, přátelé..

No oni tak až do letoška přesně kalkulovali - tolik od města, tolik od diváků, tolik mzdy atd.. No a náhle mají od města půlku, někdo ani to ne. Přesně o tomhle je ta diskuse. A J. Suchý říká - do toho se nevejdeme, takže to patrně zavřeme. No a to vše za nadšeného pokřiku diskutujících, kteří ze samé starosti o to, aby si pan Suchý nenahrabal a za udílení rad, jak to komerční divadla dělají bez "našich" peněz přehlížejí fakt, že například "Ta Fantastika", která produkuje z větší části černé divadlo pro turisty obdržela dle nových pravidel dotaci snad 9 mio Kč.

Topinka V. 2.5.2008 10:24

Pane Suchý, bděte

prozřete, vypadáte jak popleta a škodíte si. Dělejte nadále to čemu rozumíte.

PROKOP BUBEN 2.5.2008 10:17

Re: Pane Suchý,

PROKOP BUBEN 2.5.2008 10:16

Re: Pane Suchý,

Někoho řemenice trhu potáhne a jinému může napráskat ba ještě hůře......Nejhorší je ovšem trhavá hnáta, stvořená na podkladě kLausmodrých doktrín.....

tak 2.5.2008 10:06

Lekce.

Je mi pana Suchého líto a velmi si vážím jeho přínosu do umění.Dostalo se mu lekce

aby pochopil jak se mýlil.

Ivan Nový 2.5.2008 10:02

Pane Suchý,

jako dítě jsem vaše texty znával zpaměti, a i díky vám si myslím to co si myslím, ale nezlobte se, i o divadlech má rozhodovat trh, ne úředníci. Že něco vzniká a zaniká je zcela normální. Dotace konzervují nějaký stav a to není nikdy dobře. Je třeba riskovat, že ten příští stav bude horší, protože zároveň se dává možnost tomu, že bude lepší.

Pozorovatel 2.5.2008 10:01

Re: ach jo

Lidé, prodávejte nám svou zemi za zlato a stěhujte se do hor, ty budeme bourat až nakonec. Karel Čapek, Válka s mloky - jestli to vůbec někomu ještě něco říká!:-(

rýpadlo 2.5.2008 9:58

Pane Suchý, přátelé..

tento druh diskuse zdá se mi být poněkud nešťastným.. Na stránkách Semaforu jsem se (v sekci Aktuality) dočetl několik faktů. Měsíční náklady divadla = přes 900 tis Kč. Letošní snížená dotace = 358 tis / měsíčně.  Chybí bratru cca něco přes půl melounu měsíčmě. Divadlo má cca 184 míst, ceny vstupenek do 2 do 3 stovek...  Bez znalosti alespoň základních položek těch měsíčhích nákladů je veškerá diskuse na nic - jen to jen pořvávání kdo je větší blbeček. Nemyslím, že by to mělo být nějak tajné, když se jedná o věřejné peníze (?) A jak to vlastně dělali slovutní V+W (?) - taky žili z dotací? Žádnou závist necítím, jen nechci být za toho blbečka, kterým někdo postrkuje. Nemohu si pomoci, ale selský rozum mi říká, že "normální" myšlení velí kalkulovat opačně - tolik získám ze vstupného, tolik od města ..atd a právě tolik mohu vydat. Asi jsem nějak pomýlený - prosím o poučení..

Marcela 2.5.2008 9:57

Re: Re: ach jo

hlavně, že chápete Vy, mysliteli.

Vladimír Bernard 2.5.2008 9:44

Re: Ochotničit

kevorkiane, vy také nemáte čím chápat.

grr 2.5.2008 9:43

Re: Re: no například takový fenomén Kylián a jeho NDT

Z těch našich nepřeberných zástupů naprosto zbytných umělců by se mohla rekrutovat třeba armáda dobrovolných hasičů. Když holandská vláda nemá na financování ztrátových uměleckých projektů, proč by je měla mít naše vláda či konšelé? Ale vysvětlete to umělcovi, žejo.

Vladimír Bernard 2.5.2008 9:42

Re: "po náměstí poflakují prapodivné existence,"

xyz, vy také nemáte čím chápat.

Vladimír Bernard 2.5.2008 9:41

Re: Re: drzost "mediálně-kulturní fronty" je neskutečná.

huhu, huhu, vy také nemáte čím chápat.

Vladimír Bernard 2.5.2008 9:40

Re: dotace

liberální žraloku, ani vy nechápete, protože nemáte čím.

Vladimír Bernard 2.5.2008 9:39

Re: Pane Suchý, nevím, kde berete jistotu, že ve veřejnosti převládá názor, ať protestujete.

Franku, vy také nechápete, nemaje čím.

Vladimír Bernard 2.5.2008 9:38

Re: Pan Suchý ...

Jaro, vy také nechápete, nemaje čím.

Vladimír Bernard 2.5.2008 9:38

Re: no například takový fenomén Kylián a jeho NDT

Také mohli ty tanečníky utratit a nadělat z nich dobře prodejné kočičí konzervy.

Vladimír Bernard 2.5.2008 9:37

Re: ach jo

Pavle, vy také nechápete, nemaje čím.

Vladimír Bernard 2.5.2008 9:36

Re: Vůbec nechápu o čem to je.

MARD, vy totiž prostě nechápete, nemaje čím.

Pavel 2.5.2008 9:34

ach jo

Pane Suchý mám Vás rád. Ale všem ať už jsou na jakékoli straně jde jen o peníze. Bohužel ze státního rozpočtu, tedy o mé i Vaše peníze. A nemám rád Vachlera.

grr 2.5.2008 9:32

no například takový fenomén Kylián a jeho NDT

Světoznámý choreograf postavil tři soubory, jeden z mladých talentovaných tanečníků, druhý z těch na vrcholu slávy a třetí z lidí, co už zestárli, ale přece jen na scéně ještě umí uhranout diváky stokrát víc, než všichni ti, co dnes u nás žádají dotace hlasitým jekotem. Chvíli to Kyliánovi hezky fungovalo, všichni byli šťastní, ale pak jim zkrátili peníze a ten třetí soubor byl holt poslán do důchodu. Divím se,  že si nelehli na náměstí a nedrželi hladovku, nevyhrožovali peticemi a nesnažili se svrhnout své konšele. Vždyť je to dnes tak snadné...shromáždit se a křičet cosi o svých zásluhách o kulturu, o architekturu, o povznesení vkusu pokleslé veřejnosti. A to všechno za peníze stejných daňových poplatníků, které divadlo - nota bene třeba balet - vůbec nebaví. Moje zlomyslnost je velká: zbyteční musí ze scény odejít. Čas trhnul oponou.

Psí vrah Čumil 2.5.2008 9:23

Re: Re: No, svého času navrhoval jistý Ludvík Vaculík, kterak se zbavit ministra školství Hrbka:

Inu proto, že je to pravda.;-D

Jinak si můžete něco málo k věci také prostudovat.