11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

KULTURA: O čem Marx nepsal

Studenti vysokých škol, co absolvovali studia v dobách, kdy svět spěl nezadržitelně k vítězství „míru a socialismu“, se učili o Marxově ekonomicko-sociální poučce o „ekonomických maskách“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 25.5.2015 8:13

Re: ???

Ano, jde vždy o lidi, kteří žijí z peněz daňových poplatníků a kteří jsou ve svých nevolených funkcích nesestřelitelní.

K. Frauknecht 25.5.2015 7:38

Re: ???

Že se jedná o dobrosery není pochyb. Jde o stejnou skupinu "tvůrců" mezi které patří zklidňovači center měst (tedy jejich zabijáci), zykloaktivisté a podobná svoloč :-)).

Podobně není pochyb o tom, že princip otočného hlediště, který byl pochopitelně již znám, byl v Krumlově realizován v roce 1958. Premiéra divadla 9. 6. 1958.

Podstata "problému" je jen a pouze LEVIČÁCTVÍ. Jedna parta vyvolených rozhoduje o tom jak se druzí mají chovat, co se jim má líbit, ...! Díky nechci.

P. Maleček 25.5.2015 6:38

UNESCO zneužívané pražskými nenažranci

Není žádným tajemstvím, že za tím humbukem nad krumlovským otočným hledištěm jsou lidé finančně závislí na provozu pražských památek a divadel. Ty statisíce krumlovských diváků totiž své miliony neutrácí u nic, ale u jihočeské konkurence.

A to si nemůžou nechat pražští nadutci a nenažranci líbit. A tak se zneužije UNESCO k likvidaci - když ne celého Krumlova, tak aspoň tamního divadla.

J. Brunner 25.5.2015 2:43

Mají pravdu

Pohrdám totiž názory těchto "odborníků".

J. Vozábalová 25.5.2015 2:03

Nemám slov!

Pane Vlku, tvrdíte-li, že současná otáčivá scéna v českokrumlovské zámecké zahradě byla postavena v roce 1958 nemá valného smyslu s Vámi polemizovat. Ono by možná bylo dobře, kdybyste se aspoň rámcově seznámil s fakty, než začnete obviňovat odpůrce onoho monstra.

Odpůrci nejsou jen nějací "dobroserové",  ti, které by bylo možné takto označit, dokonce jsou  - z neznalosti věci - velmi často vášnivými zastánci. Pokud máte zájem, kontaktujte mne na jan.voz@seznam.cz (což platí i pro případné další zájemce), poskytnu Vám stanoviska nejvyšších autorit v oboru a také alespoń základní fakta k dané problematice.