1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lípa 26.1.2010 17:07

Tedy ta i-y vám již trvale odpouštím,

protože se stávají jakousi trvalou součástí vašeho psaní.Co vám však odpustit nemohu je onen Aintopf, jak by řekli naši přátelé na západě, kterým jste obdařil prořídlé řady vašich čtenářů.Chlape, copak vám nedochází, že takovouto slátaninou těžko někoho oslovíte.Navíc je to syrové, viditelně šité horkou jehlou, bez logiky , příčinných souvislistí .Netroufám si tipnout, jak by to ohodnotil renomovaný psycholog, ale mám dojem, že by to ani nedočetl.Nechápu, proč svůj  uvažovaný talent rozpouštíte v moři žánrů.Možná, že jste vsadil na určitou univerzálnost.Ta ale často produkuje uniformitu, a ta jak známo omezuje lidské myšlení!

IF 26.1.2010 19:09

Re: Tedy ta i-y vám již trvale odpouštím,

Kniha mě zaujala, zaplatil jsem si ji, poreferoval o těch částech, které mě v první chvíli zaujaly vyloženě a přidal pár asociací z vlastní zkušenosyti, i když uznávám, že o ní jiní nejspíš napíší lépe anebo i podrobněji. Skutečně nevím, proč jsem o knize i psal, ale je to logičtější než nepsat a číst další a další, nebo si snad myslíte, že mám okolo sebe tolik lidí, se kterými si o tom mohu povídat? Ne.    

opr. 26.1.2010 9:54

IF

... zopakovalY..

Hynek Beran 26.1.2010 2:27

Proč tedy čas rychleji ubíhá?

Z textu není patrno, proč se kniha nazývá "proč čas rychleji ubíhá, když stárneme".

Dušan Streit 26.1.2010 8:40

Re: Proč tedy čas rychleji ubíhá?

Čas je frekvence - kmitočet událostí. V mládí žijeme na "krátkých vlnách". Jen si vzpomeňme, kolik se toho stalo, než jsme vychodili základní školu: strašné moře času. První ládky, pak první zaměstnání, první svatba, první děti - kvantum událostí, které naplňují (prodlužují) čas.

Ve starším věku žijeme na "delších vlnách". Jsme usazenější. Nedochází k takové četnosti změn, takže ve zpětném pohledu "se nic mimořádného nemění". Proto nám "prodlužuje" život neustálá aktivita a snaha věci stále posouvat. A myslím, že to platí nejen pro subjektivní prožívání, ale i obecně.

Mablung 27.1.2010 11:06

Re: Proč tedy čas rychleji ubíhá?

Ehm, to má být vysvětlení?

To mi připomíná vysvětlování principu perpetum mobile :-)

Ivo Fencl 26.1.2010 9:45

Re: Proč tedy čas rychleji ubíhá?

Není. Jednak je víc teorií a možná ani vám se nebude zdát stoprocentně jistá jenom.

Za druhé by mi Academia třeba i mohla vynadat, že jim snižuji prodej: ani u detektivek se nemá v referujících článích vyzvonit jméno vraha.

V 26.1.2010 10:07

Re: Proč tedy čas rychleji ubíhá?

jenze ty priklady, ktere tu v clanku uvadite vubec s tim nazvem nemaji co delat.

a protoze se trenuju na patnacty unor, tak vam nereknu duvod, proc tomu tak je

IF 26.1.2010 10:46

Re: Proč tedy čas rychleji ubíhá?

Nevím, jak by teď táhl Bobby Fischer, já však argumentuji tím, že titul článku je prostě totožný s titulem knihy, o které referuje, a ta se jmenuje "Proč čas ubíhá jinak, když stárneme", přičemž článek je v rubrice KNIHA.

V 26.1.2010 12:45

Re: Proč tedy čas rychleji ubíhá?

Fischer byl u me ubozak, ktery sice umel sachy ale zato vubec neumel zit.

Odpoved na otazku "Proč čas ubíhá jinak, když stárneme" je jednoduchy, prece jak starneme, tak jsme si postupne vice vedomi jak ubiha cas. Male deti nemaji o casu zadny pojem, pri vyrustani pak cas z nedockavosti ubiha pomalu (protoze jsme na tom telesne porad lip a lip jak cas ubiha (do nejakych tech 25ti let) a tak se tesime na budoucnost) a postupne jak stareme, tak se vsechno horsi a neni se na co tesit a tak se zda cas ubihat rychleji, jsme si ho cim dal vice zatracene vedomi skrze vselijake telesne neduhy ktere jsou znamkou veku a tak se logicky zda ubihat rychleji, nez v mladi.

Solitér 26.1.2010 12:52

Re: Proč tedy čas rychleji ubíhá?

Nevím, zda budu uvádět přesně- ale kdysi kdesy jsem četl či zaslechl, že s časem je to jednoduché. Jeden rok v životě dvanáctiletého je dvanáctina života, což je delší úsek, než šedesátina šedesátiletého.

Sakra 26.1.2010 17:49

Re: Proč tedy čas rychleji ubíhá?

Jak vidno, autor vás nakazil-KDESI!

Solitér 27.1.2010 15:32

Re: Proč tedy čas rychleji ubíhá?

Máte pravdu, jdu se stydět do houští. Jo,jo, za něco podobného by můj učitel na základní škole rozdával invektivy, ne-li přímo pohlavky. A oprávněně.

Mablung 27.1.2010 11:07

Re: Proč tedy čas rychleji ubíhá?

Matematicky správně :-)

IF 26.1.2010 13:06

Re: Proč tedy čas rychleji ubíhá?

Jo, to tak asi je, uznávám. I.

tak tak 26.1.2010 2:15

tu tu tam

cak na