29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Nemo 15.3.2008 17:15

Re: Člověk na kříži umírá pomalu, ale základní funkce důležitých orgánů degradují dosti rychle.

Když se ráno podíváte z okna na auto, které jste tam večer zaparkoval a ono tam není, napadne vás ihned, že se stal zázrak?

Pete Brich 15.3.2008 16:16

Člověk na kříži umírá pomalu, ale základní funkce důležitých orgánů degradují dosti rychle.

Viděl jsem nějaké pokusy, jak dlouho člověk na kříži vydrží. S ukřižováním měly tehdejší generace zkušenosti, protože to byl zřejmě častý trest. Takže podvod na kříži bych vyloučil (ledaže by to někdo vzal za něj) - a tím i následné aktivity. Spíš bych řekl, že mrtvolu někdo (souvěrci) odnesl. Také je snažší podplatit noční stráž, než stráž na očích veřejnosti. Jinak Ježíš, jako historická postava, existoval.

PB

Klička 15.3.2008 15:46

Re: Re: Re: Re: Proč čtete takový škvár, pane Pacnere?

Ano, komunismus je druhem náboženství, stejně jako každá ideologie. Každá ideologie, která se stane vládnoucí však ovládne pouze nekriticky myslící a nebo zcela nemyslící lidi. Ono totiž myšlení bolí. Je mnohem výhodnější a jednodušší věřit v nesmysly než se zamyslet a hledat pravdu jinde než kde je oficiálně hlásáno. V tom je komunismus stejný, jako jakékoliv náboženství.

J.G. Pašek 15.3.2008 15:11

Re: Re: Re: Re: Proč čtete takový škvár, pane Pacnere?

To je přece dnes v ČR móda . . . a co je nové moderní nábořenství . . . Mamon  . . . Kam letos courat na dovolenou . . .  a Mudrování . . .

Nemo 15.3.2008 14:53

Re: Re: Re: Proč čtete takový škvár, pane Pacnere?

Velice trefně popisujete, že komunismus je druh náboženství.

Co tak odmítnout obě totality?

Servác 15.3.2008 14:30

Re: Re: Re: No jo

Ne, miláčkové. Říkám pouze, že podobné knihy se vezou na postmoderní vlně módy a že je odkládám jako mlácení prázdné slámy.

J.G. Pašek 15.3.2008 14:14

Re: Re: Proč čtete takový škvár, pane Pacnere?

Ještě lepší je si  přečíst oblíbené v ČR moudré knihy autorů K.Marxe a Engelse  . . . Manifest Komunistické Strany . . . .  Kapitál . . .   Proletářská Revoluce . . .  tam ta moudrá kázání a recepty pro ignorantní ulici -  proletariát a vyčůranou českou rádobyinteligenci jsou napsána jak odhoit víru v Pána Boha a Jéžíše Krista a dát si tam novou víru a jak se modlit na schůzích a průvodu 1. Máje a vzdávat hold KSČ a budováné komunismu .a podepsovat petice jako třeba hurááá popravit JUDr Miladu Horákovou a hon na čarodejnice - Charisty  . . . Nikdo přece nemá na všude po světě pověstnou českou superiórní inteligenci  . . .

MRKEW 15.3.2008 14:04

další ... slátanina

pravidelně se takové slátaniny nebo "objevy" publikují vždy před velikonocemi (občas před vánocemi). zajímavé, že nikdo nepublikuje třeba něco třeba o potápění:

http://spiritlessons.com/Documents/ian_mccormack/Czech_Ian_McCormack.pdf

Nemo 15.3.2008 13:17

Re: Proč čtete takový škvár, pane Pacnere?

Doporučuji vám knihu od Zenona Kosidowskeho: Na počátku bylo slovo.

Velice fundovaný pohled na Nový zákon.

Ovšem pro náboženské fanatiky méně vhodná.

bp 15.3.2008 12:27

Proč čtete takový škvár, pane Pacnere?

Přečtěte si raději knížku od Giovanniho Papiniho nebo z poslední doby Ježíše Nazaretského od B16.

Tyhlety senzacechtivé spekulace, že Pán Ježíš byl někým jiným než učí Církev, existují už bezmála 2000 let a jsou stále stejně trapné a nakonec až i k uzoufání nudné...

J.G. Pašek 15.3.2008 12:18

Pacner? Vímvšechnonejlípvšudeovšem . . . .

Od vesmíru na dno moře a historii světa od Adama do 30 století má v malíčku . . . !! 

Frank 15.3.2008 10:24

Re: Re: No jo

No hlavně, že církev a vy tomu rozumíte. Předpokládám, že trváte na původním názoru církve, že Země je placka na moři? Kdo to kdysi řekl-"blahoslavení chudí duchem"?

Čtenář 15.3.2008 10:12

Re: Re: No jo

Vážený pane! Co, co jste napsal ,je totéž, jako kdybyste napsal: "Osobně odkládám každou knihu vydanou po roce 1956, která přináší ´nový pohled na Stalina'. Ať kladný nebo záporný." Takže podle Vás by dnes Stalin byl tím, za co ho do té doby vydávala komunistická propaganda. Dosaďte si za komunistickou propagandu církev a máte Ježíše přesně takového, jakého si ho přeje mít neomylná Církev Svata a Vy.

Servác 15.3.2008 7:29

Re: No jo

Patrně nijak. Patrně je pomíjí nebo popře jako vše, co se nedá přirozeně vysvětlit.

Osobně odložím každou knihu, která přináší "nový pohled na Ježíše." Ať kladný nebo záporný. Roztrhl se s nimi příslovečný pytel a navzdory proklamované modernosti páchnou osvícenstvím XIX.století

kritik 15.3.2008 7:22

tato úvaha

není jen z románu (jak píše pan Pacner), ale i v knize českého autora Lišky nebo v knizevydané v r. 2006 - autor pod pseudonymem Johann Apostol)

Vojtěch 15.3.2008 0:26

No jo

je to možný, že Ježíš byl jedním z nás. Akorát, že my nejsme jako Ježíš.

Jak vysvětluje autor fiction letnice?