3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Bok 4.3.2011 23:34

Já myslím, že by 60ku

neoslavil. Je to ošklivé, ale on by prostě později přešel z alkoholu na něco jiného. Ale mohl stihnout ještě pár báječnech věcí.

Fuj, jsem ošklivej, já vím.

M. Bílý 4.3.2011 15:35

Skokem z mostu získal J. Sch. Darwinovu cenu!

http://cs.wikipedia.org/wiki/Darwinova_cena

I. Fencl 4.3.2011 16:50

Re: Skokem z mostu získal J. Sch. Darwinovu cenu!

Není to ovšem fér, protože vražda spáchaná lidmi spolupracujícími s tajnou policií není zcela vyloučena. Oproti tomu sebevražda (Schelinger se stal i heslem v knize o sebevrazích) se mi zdá vyloučena.

M. Bílý 4.3.2011 17:43

Pane Fencle, čtu Vás rárd, ale...

... Vaše dedukce o smrti J. Sch.jsou přeci jen za vlasy přitažené .Pokud vím J. Sch. nechtěl spáchat sebevraždu. Myslím, že k ní ani neměl důvod. A ani já jsem nic takového netvrdil, čili souhlasím s Vámi (s tím malým rozdílem) že sebevražda je (ne se zdá) vyloučena.  Byl vcelku na výsluní popularity. On, dle mého soudu jen naplnil podmínky pro udělení Darwinovy ceny (viz odkaz v mém příspěvku shora). A pokud by to měla být vražda (jak jen podmíněně připouštíte, čili nemáte pro to důkazy)  to ho někdo přehodil přes zábradlí mostu jako Jana Nepomuckého? . Že se nebránil?

J. Wagner 4.3.2011 20:14

Škoda, Ivo,

žes neposlouchal dneska dopoledne Radio Beat, mluvil tam F.R. Čech. Přirovnal Schelingera k Hrzánovi - oba byli hazardéři a oba na to doplatili. 

I. Fencl 4.3.2011 21:05

Re: Škoda, Ivo,

Přirovnání Čech užil i v rozhovoru pro momentální Rock a Pop. Sám výše v článku zmiňuji, že je ještě zaživa dal dohromady i jeden film. Jinak mi nejmenovaný český spisovatel, kterého zřejmě (také) sledovala takná policie, svého času řekl, že o zavraždění Jiřího Schelingera v nejmenším nepochybuje, neboť okolnosti "zcela nasvědčují metodám". Nakolik jsou svědectví lidí, kteří dostali Schelingera na most, pravdivá, zůstává otázkou a koneckonců, i kdyby vše skutečně proběhlo, jak popisují, ke skoku byl očividně vyprovokován pod pouhou záminkou v situaci, kdy smrt po skoku byla značně pravděpodobná. Byl na vrcholu slávy, ale právě proto vadil, na rozdíl třeba od Mišíka ho jednoduše nešlo zakázat. Nešlo! Přitom byl zřejmě po odchodu Čecha z kapely s to hlásat... Co vlastně? Byla to doba, kdy vadily i jeho vlasy.

I. Fencl 4.3.2011 9:05

Nejznámější dosud nevydaná Schelingerova písnička

http://www.youtube.com/watch?v=YsPzG6uIyP8

I. Fencl 4.3.2011 10:11

Re: Nejznámější dosud nevydaná Schelingerova písnička

=SYLVIA

P. Janoušek 4.3.2011 9:05

Dobré a hezké vzpomínání...

...na mládí. Zvláštní článek by určitě LP desky zasloužily a to najmě Hrrr na ně... a Nám se líbí. To myslím byly vrcholy i rockové muziky v té době u nás.

I. Fencl 4.3.2011 8:59

Opravuju nejpodstatnější:

"Sestra má mě hýčká", samozřejmě. Jak už řečeno, písničky ze 4 Jiřího řadových LP (víc jich do třiceti let natočit nestačil), jakož i z nevydaného Zemětřesení (tedy jím nevydaného), jsem vzhledem k únosnému rozsahu článku až na pár výjimek ignoroval. Taky písní na singlech a v televizi je ale samozřejmě o něco víc! Teprve nedávno jsem si kupř. na YouTube všiml minimalistického duetu Čecha a Schelingera z jejich televizního seriálu, kterým uvedli jeden z dílů (patrně ten veršovaný). Ani tato "písnička" se nedostala do kompletního vydání Schelingerových písniček. Nebo tedy zatím ne, protože v jeho případě ještě zdaleka nepadlo poslední slovo... Přiznávám, že jsem neviděl žádný jeho koncert. Zrovna jsem chtěl jít, bylo mi čtrnáct, a skočil z mostu.   

M. Krátký 4.3.2011 8:41

hezké, moc hezké

čtení poránu - přeji hezký den, už je pátek, zavíráme a jdeme ven

I. Fencl 4.3.2011 9:04

Re: hezké, moc hezké

:-)