14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

GLOSA: Přežijí S+H rok 2013?

Na konci každého roku nacházím mezi novoročenkami i tu, která přichází z Divadla Spejbla a Hurvínka. Včera opět přišla obálka se známým emblémem v levém rohu, tentokrát však byl k novoročence přiložen dopis, jehož obsah měl k veselosti, kterou ta slavná dřevěná dvojice po dlouhá desetiletí rozdává, hodně daleko.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Kadlec 18.12.2012 18:18

Re: Vážený pane Suchý, nezlobte se, ale tohle je opravdu demagogie...

No - děkuji za to že jste se připojil. Pro mne je radost bavit se o tom s člověkem který je z branže a rozumí tomu. Nerad se bavím s lidmi, kteří by nejraději zavřeli celé ministerstvo kultury a každý ať si zaplatí co chce.

Od prvních Přemyslovců až dodnes, tisíc let, je to, čemu dnes říkáme kultura, chráněno a částečně i vydržováno mocí. Není to socialistický vynález. Je to chráněno právě proto, že mnoho lidí to nechce, není to jejich "životní potřeba".

B. Uhlich 18.12.2012 20:49

Re: Vážený pane Suchý, nezlobte se, ale tohle je opravdu demagogie...

Njn. Kadlec sčítací hujer... tam zřejmě začíná a končí vaše inteligence, že? A s textem ,koukám taky máte docela problém.... při Vaší nezměrně a sečtené inteligenci jen taková poznámka -  píšu tam o řemeslnících a ty jak známo , alespoň u nás, cvičky nedělají.. Jinak pokud Vy máte nějaký osobní zájem na tom, aby divadlo S+H fungovalo - nikdo Vám nebude bránit, abyste vybral své životní úspory a divadlo zasponzoroval... ale pán je socialista, že.... preferuje pomoc, ale výhradně z veřejného..že...no hlavně , že to máte všechno sečtený. Kdybyste neměl v hlavince nedefekováno tajk byste zjistil, že divadlo S+H má příjmy dostatečné (píšu to v textu), ale holt proč si neříct, když to jde, že?

J. Milota 18.12.2012 12:01

Re: Vážený pane Suchý, nezlobte se, ale tohle je opravdu demagogie...

Naprostý souhlas. Divadlo není(aspoň pro mne) životní potřebou. Nechápu, proč by je stát měl podporovat z našich daní. Jestli někdo mocí mermo chodí na Havlovy kusy (pan Pavlovský ho srovnává málem se Šejkspírem), je to jen a jen věc jeho soukromé volby. Trochu mi uniká vkus pana Pavlovského ohledně divadla. Je to jen a jen zábava, kdo jí mermomocí chce, ať si jí zaplatí, ale JEN ZE SVÉHO.

J. Milota 18.12.2012 12:05

Re: Vážený pane Suchý, nezlobte se, ale tohle je opravdu demagogie...

Není třeba nic dodávat. Naprostý souhlas