13.5.2024 | Svátek má Servác


Diskuse k článku

GLOSA: Obluda nad Prahou klidu nedá

A je tu zpět. Respektive dostala se do řečí. Pan ministr kultury znovu a nahlas uvažuje před volbami v Praze, že Kaplického zářivý fialovo žlutozelený blob by se měl přece jen postavit na důstojném místě a neschovávat někde v mlází na Rohanském ostrově, jak se nedávno uvažovalo, leč měl by se přímo skvět na výsluní

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Jonák 25.7.2014 9:24

Re: Pokud uděláte referendum, vždy zvítězí šedivá škatule,

Váš argument je trochu ujetý. Na to abych radil nějakému odborníkovi (ve vašem případě chirurgovi) bych měl mít patřičné vzdělání a praxi, ale jestli se někomu něco líbí nebo ne na to bych řekl není potřeba žádné speciální vzdělání.

P. Čulík 25.7.2014 8:46

Pokud uděláte referendum, vždy zvítězí šedivá škatule,

protože nikoho neuráží. Vkus obyčejného člověka bude vždy na úrovni toho, co nejvíce vidí kolem sebe, co se bude trochu vymykat, to neakceptuje. Petřínská rozhledna vzbudila odpor, Obecní dům také, o Tančícím domu nemluvě. A co teprve secese, kubismus...A další generace to považuje za samozřejmost a je na to hrdá. (Píši příští. Pro ty, co už křičí, že Tančící dům neee!) Zkuste teď zbourat Petřínskou rozhlednu!

O tom, jak mu má operovat rakovinný nádor, nebude chirurgovi laik radit. Ale architektuře, stejně jako fotbalu, ekonomii, rozumí každý. A výsledek bude stejný, jako kdyby mu dali míč a řekli: tak teď ukaž, jak bys to kopnul ty!

F. Svoboda 25.7.2014 8:21

Re: Moderní umění

Vřele souhlasím. Nechť ten fialový hnus postaví třeba v Chánově, ale ne za naše peníze !

D. Nowodny 25.7.2014 8:00

Je pan Tomský

spokojen s Londýnskou "Okurkou" ??

V. Běhal 25.7.2014 7:46

Moderní umění

ŕadu současných uměleckých děl řadím do kategorie "Záchodového umění". Vyznávají hnus, perverzi a ošklivost. Kaplického "knihovnu" mezi ně řadím.