28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

GLOSA: Obluda nad Prahou klidu nedá

A je tu zpět. Respektive dostala se do řečí. Pan ministr kultury znovu a nahlas uvažuje před volbami v Praze, že Kaplického zářivý fialovo žlutozelený blob by se měl přece jen postavit na důstojném místě a neschovávat někde v mlází na Rohanském ostrově, jak se nedávno uvažovalo, leč měl by se přímo skvět na výsluní

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Běhal 25.7.2014 7:46

Moderní umění

ŕadu současných uměleckých děl řadím do kategorie "Záchodového umění". Vyznávají hnus, perverzi a ošklivost. Kaplického "knihovnu" mezi ně řadím.

F. Svoboda 25.7.2014 8:21

Re: Moderní umění

Vřele souhlasím. Nechť ten fialový hnus postaví třeba v Chánově, ale ne za naše peníze !

P. Čulík 25.7.2014 10:06

Re: Moderní umění

Docela rád bych znal ukázky toho, co vy považujete za umělecké dílo. Můžete prosím jmenovat stavby poslední doby, které se vám líbí?

R. Langer 25.7.2014 11:28

Re: Moderní umění

Spíše je otázkou, jak moc musí být veřejná knihovna "umělecké dílo", a kolik to "umění" vlastně bude stát (to se totiž vlastně vůbec neví, jde jen o hrubé odhady).

P. Čulík 25.7.2014 11:52

Re: Moderní umění

Kolik to mělo stát se vědělo, pokud by se rozhodovalo teď, tak by se vypsalo výběrové řízení a vědělo by se.

"jak moc musí být veřejná knihovna "umělecké dílo"" - nic nemusí být umělecké dílo, rozhodně ne tak, jak to chápete vy, v uvozovkách. Ale je dobře, když je budova nejen funkční, ale i hezká, zajímavá. Šedivých panelákových sídlišť tu bylo dost, všiml jste si, že už po rekonstrukci vypadají daleko lépe? A že mohly vypadat ještě lépe od samého začátku, kdyby se rovnou stavěly s nápadem, invencí, kdyby se na nich podepsal kvalitní architekt?

Můžete mi prosím vyjmenovat několik staveb v Praze, z poslední doby, které považujete z zajímavé?