5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

GLOSA: Medvědí služba nejen Janu Werichovi

Docela rád jsem se nechal svést článkem páně Adlerovým, který 22. listopadu na tomto místě píše o jedné krásné knize. Uvádí ji těmito slovy:

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Andrle 1.12.2011 12:06

Re: Dobry den,

Děkuji z Vaše slova , pane Nováčku. Myslím si, že není nic nového třeba vymýšlet. Cena má být v tiráži. Ústupkem trhu by bylo to, že onu cenu může vydavatel deklarovat jako doporučenou. Pokud knihkupec má pocit, že si tuto knihu jeho zákazníci zakoupí rádi i za cenu vyšší (nebo případně nižšší) než je doporučená, může si obyčejnou tužkou poznamenat její výši třeba na první stranu knihy. Cena uvedená v tiráži by neměla nikomu uškodit - knihkupci si dnes berou marži ve značné výši (někdy přes 40%), takže nemůže být nikdo ošizen. A případná sleva (snížení vlastní marže, což se nyní hojně stává), je počinem příjemným. A odpadlo by ničení knih. Jinak díky a samou radost přeji.  

I. stihelova 1.12.2011 11:42

Re: Dobry den,

Tak my v Pardubicich jsme sikovnejsi. Nalepku jsem mela na spodku zadni obalky a odlepila se  cela bez potizi a jekekoliv stop po lepidle.

B. Novacek 1.12.2011 9:24

Dobry den,

pane Anderle, se zajmem sleduju vase texty a dnes mi delate obzvlastni radost, protoze jsem si podobne jako vy, precetl clanek pan Adlera o zminovane knizce a taky jsem si ji objednal. Jen me zprvu zarazila vase veta, cituji:"  Na zadní straně přebalu oné krásné knížky je fotografie Václava Svobody."...nejdriv me napadlo ze mam potiz s chapanim psaneho slova, nebot co by delala fotka V. Svobody, znameho herce, na prebalu spisu o Janu Werichovi?...a pak mi doslo ze myslite obrazek porizeny fotografem Vaclavem Svobodou...aha!

Prelepovani cedulkama je nesvar se kterym si malokdo vi rady. Mozna by stacilo upozornit lepice a ukazat mu kam tu ohavnost umistit, aby neposkodil obraz nebo dulezity text na exponovanem miste. Neodlepitelne cenovky a nerozbalitelne a nedobytne obaly na vetsine druhu zbozi jsou zdrojem pocitu bezmocneho vzteku a tak budte rad, ze v tom nejste sam. :)

Hezky den!

J. Kolouch 1.12.2011 8:01

Taky tak

Taky jsem koupil podobně "vylepšenou" knihu u Kanzelsbergera v Brně na Minoritské. Naštěstí se mi podařilo nálepku opatrně sloupnout.