26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
GGMarquez 11.12.2006 23:32

NESOUHLAS

Já jsem neviděl tolik Bondovek a přesto si dovolím velmi nesouhlasit. Bond girl mi zase konečně přišla něčím oživená, byla to zajímavá hezká žena, ne prvoplánovka v bikinách. To bylo sice hezké klišé, ale dost mu už. Podobně s protřepat, nemíchat atd.

A navíc, scény v casinu považuji za snad nejlepší statické scény, které jsem kdy viděl. Přišli mi skvěle nasnímané a ještě lépe zahrané. Opravdu jsem se bavil.

Ano, CR není bondovka jako je točili s Brosnanam, ty také nebyly jako s Connerym. Ale kvalitu si podle mě dokonce zvýšila a o to tu snad jde.

Finrod Felagund 11.12.2006 21:15

To nekouření je správné

ve slušné společnosti se totiž nekouří.

BFU 11.12.2006 19:56

Nuda?

Když jste se tak nudil, že jste z toho kina neodešel.

dodo 12.12.2006 10:56

Re: Nuda?

(Y)

David 11.12.2006 14:18

Není to prostě ono

1. chybi mi tam humor

2. chybí mi tam Q

www racek 11.12.2006 16:35

Re: Není to prostě ono

no, mě tam chybí ten bond ...;-( pravej...

chybí tam connery! 11.12.2006 20:58

Re: Není to prostě ono

stitch 11.12.2006 21:36

Re: Re: Není to prostě ono

R^R^

www racek 11.12.2006 13:34

hmm, škoda že jsme neviděli politicky nekorektního

tureckého "bonda" ... bohužel, mám ho jen v turečtině. zcela nekorektně pobíjí hordy amerických vrahounů ...

J.G. Pašek 11.12.2006 15:12

Re: hmm, škoda že jsme neviděli politicky nekorektního

A Racek má při tureckém Bondovi erekci a orgasmus . . . 

www racek 11.12.2006 15:36

Re: Re: hmm, škoda že jsme neviděli politicky nekorektního

pašku, jsi chudáček zakomplexovanej, viď?  jen si posluž.

jirka.s. 11.12.2006 17:35

Re: Re: hmm, škoda že jsme neviděli politicky nekorektního

R^ Krásně jste to trefil!!!R^

www racek 11.12.2006 22:29

Re: Re: Re: hmm, škoda že jsme neviděli politicky nekorektního

no jo, když někdo nerozumí ironii, zůstane navěky flustrovanej ... viďte, hoši?:-D víte co jsem vůbec řekl?

Chris Kelvin 11.12.2006 10:53

Zabte mě, ale nejlepší....

...bondovka, která se se ctí vyrovnala jak s původními dějovými schématy, tak s (nejen) slovním humorem, a která měla jen jedinou chybu, že hlavní hrdina byl oproti ostatním bondovkám ženatý a jenom manželce neřekl nic o svém povolání, vlastně nebyla vůbec bondovka. Jmenovalo se to "Pravdivé lži" a hrál v tom ten Arnold.....é..... jak se to americké příjmení správně píše..... é..... Švarcenegr ;-)

Bulvar Trinacty 11.12.2006 11:02

Re: Zabte mě, ale nejlepší....

Pravda!

Napinave, humorne, bezva film. Tohle byt bondovka, byl by to trhak zatim snad asi nejvetsi.

yrtyrt 11.12.2006 11:10

Re: Zabte mě, ale nejlepší....

Pravdive lzi byly hodne dobre. (Ve smyslu Jamese Bonda, jinak ne ze by to byl az tak kvalitni film.) Vyborna zapletka, vyborny hlavni hrdina. Ale vadila mi tam scena, jak manzelce spadne samopal na schody a jak se tak kutali, tak postrili deset Arabu. To ze se pak hlavni padouch chytna ksandama za raketu u Harriera a Arnie ho vystreli do mrakodrapu, to bych jeste mozna bral. Ale ten samopal na schodech to byla blbost. Ale je pravda, ze v tomhle filmu mel "James Bond" styl.  :)

Johan 11.12.2006 11:25

Re: Re: Zabte mě, ale nejlepší....

Ty vole ted babo rad jestli to bylo mineny vazne nebo jako sranda ironie. Vnitrnosti u samaku se dokazou podelat takze muze dojit i k samovolny/padem na schody podniceny/palbe a to se stalo mockrat ale ze by nekdo odstrelil ze stihacky nekoho na rakete za ksandy se jeste nestalo.

Cert vi jak to yrtrt myslel.

ytrytr 11.12.2006 15:29

Re: Re: Re: Zabte mě, ale nejlepší....

Tak jak jsem to napsal. V okamziku, kdy rozdejchas samopal kutalejici se po schodech, tak uz rozdejchas i toho padoucha na rakete, protoze ten je az na konci filmu. Ale az do toho samopalu je ten film docela v mezich.

Koneckoncu, kdysi jsem cetl jeden clanek o jednom dilu Bonda "... az do honicky na vznasedlech to slo, ale pak uz to byla blbost..." Hadejte, jak ten dil zacinal?

Chris Kelvin 11.12.2006 16:21

Re: Re: Re: Re: Zabte mě, ale nejlepší....

Aha.... zatímco romantický polibek s pozadím hřibu jaderného výbuchu byla čirá realita ;-)

Bond byl vždycky nadsázka, katapultovací sedadlo do auta taky nikdo normálně nedává. Z těch nadsázek byl samopal zřejmě nejslabší, ale také myslím nejvíce realistický.....

pbla4024 11.12.2006 16:21

Re: Re: Re: Re: Zabte mě, ale nejlepší....

Honička na vznášedlech byla až tak v čtvrté minutě. Před ní surfovali.

jasan 11.12.2006 8:44

ja si na protest

poustim ty s Connerym..... kdy o politicke korektnosti nebylo diky bohu ani vidu ani slechu....

Jozka 11.12.2006 8:25

SOUHLAS!

Pro mne byl Bond taky zklamani, mne proste novy naboj nesedl.  Je usmevne, kdyz si film hraje na realnejsi a drsnejsi styl, a zaroven je hlavnim ukolem Bonda obehrat hlavniho drsnaka v kartach, kdy ve finale kazdy z hracu dava vyssi a vyssi trumfy.......

A kdyby byl Bond doopravdy realnejsi zabijak (proste jak ze zivota), tak by ve zlomku sekundy zhodnotil situaci, ze je lepsi osobu na silnici preject, nez riskovat svuj zivot a auto. Rekl by jen ooops, otocil by auto a jel by nazpatek do hotelu. Sice by ztratil sympatie divaku, (ne moji), ale zivot zabijaka neni o sympatiich. (zvlast kdyz stejnak nakonec zemrela...)

Proste pokus udelat realnejsiho Bonda, je jako kdyz  polovina aut v Anglii zkusi jezdit vpravo..

Bulvar Trinacty 11.12.2006 11:05

Re: SOUHLAS!

Kdyz jsi do "osoby na silnici" zamilovan, tak ji asi sotva prejedes, "nez riskovat auto"...

jerry 11.12.2006 7:58

Další odborník na Bonda?

Takovým už je Tomáš Baldýnský z Reflexu, který jen každou kritizuje. Proboha, o co jde? Já myslel , že ty filmy mají pobavit.Já se na rozdíl od p.Wágnera bavil dobře. A vím co říkám, já slabou Bondovku neznám. Těžko se už přiblížíme klasice : Goldfinger, V tajné službě jeho veličenstva,Octopussy..., ale tenhle pokus není špatný. Možná ty titulky v zelené barvě jsou fakt hnusné,ale jinak jsem byl spokojen. Já viděl všech 22 bondovek / nejsem zaměstnanec Broccoliů, abych nepočítal remake Thunderballu ,, Nikdy neříkej nikdy" s S.Connerym v hl. roli do bondovek/ , některé i 6x a vždy si perfektně odpočinu. Na hlubší přemýšlení a rozbory jsou snad jiné filmy.

Bulvar Trinacty 11.12.2006 4:33

Nesouhlas!

Prave naopak, bondovky uz potrebovaly novy naboj, novy smer. To se skvele podarilo a novy Bond tuto "franchise" zachranil a prenese ji s uspechem do pristich let. Ano, zadne jiz "tongue in cheek" humor, ktery Roger Moore dokazal dotahnout az do komedialniho absurdna, ale o to realistictejsi, tvrdsi, drsnejsi.

Bond je zase CHLAP, ktery dostane do drzky a krvaci, ale vzapeti se s chuti pomsti. Akce bez smesnych vystrelovacich sedacek, Q zemrel a nechme jej dustojne pohrbeneho.

Pozor - stare bondovky jsem si uzival a prave nejvetsi komedie s Rogerem Moorem se mi moc libily, ale o to vic ted ocenuji ten novy smer.

A priznejme si - neni to nezbytne o politicke korektnosti, ale doba, kdy nejsmesnejsi pointa spocivala v tom, ze hlavni hrdinka se jmenovala Pussy Galore je jiz prece jen za nami. Snad i u nas, kde jsme v tomto stale jeste dvacet let za opicemi.

ptakopysk 11.12.2006 7:56

Re: Nesouhlas!

no já nevím. V první bondovce nemůže být Q pohřbený, ledaže by žil pozpátku. To by spíše měl být mladej čerstvej dědek plnej nápadů. Máte zajímavé vidění světa. MImoto filmů, kde chlap dostane přes držku, krvácí a vzápětí se pomstí je dvanáct do tuctu a je to zvířecí nuda. Filmů s chlapem, kteýho přejede auto, popere se, vyhodí do povětří skladiště a odejde ve sněhobílé košili a neposkvrněném obleku, těch je dost málo. Kromě toho kuní xicht, který vypadá jako Frank Burns z M.A.S.H. je mi krajně nesympatický ...

Jozka 11.12.2006 8:37

Re: Re: Nesouhlas!

Moje rec, radeji mam pohadku o neviditelnem aute, nez pohadku, jak bez triku vyhrat v kartach....

Bud je film nadhled a tim padem prominu nejakou tu nelogicnost, a nebo si hraje na neco vic, ale pak mam i vetsi naroky..... Treba ta pohadka o nabourani do systemu - celkem by mne zajimalo, jak se dostal dovnitr....  Ze by sefka nedbala security rulls a mela heslo napsane vedle v notysku? Nebo ze by nabootoval z vlastniho DVD, protoze v biosu ta volba nebyla vypnuta? (a HD nebyl sifrofan pro tento pripad?)

kpzla 11.12.2006 8:49

Re: Re: Re: Nesouhlas!

A nebo by to bylo jako s mym sousedem, ktery si mysli, ze jsem hacker, protoze chtel pomoct nastavit internet ve WIN98, a ja jsem necekal, az si vyhrne rukavy a dulezite zada heslo a misto toho jsem zmackl ALT-F4, coz vyvolalo v jeho ocich posvatnou hruzu.....

jerry 11.12.2006 9:27

Re: Re: Nesouhlas!

A že Blofelda hrál v každý bondovce jinej herec ti nevadilo? Já měl z režisérů třeba nejraději Glena, ale Campbell to dělá jinak. Prostě teď jede o začátku . A bondovky nikdy nebyly retro. Ale chtěl bych novou bondovku , odehrávající se v Praze. A proti Bondovi by stál lump velkého formátu -ministr Rath , na Paroubkův příkaz tajně vyrábějící nové medikamenty, ovlivňující vůli a psychiku člověka.:-)

Bulvar Trinacty 11.12.2006 10:45

Re: Re: Nesouhlas!

Nevim, co ma znamenat to "zajimave videni sveta". Je mi jasne, ze se jedna o prequel a technicky vzato jsem ohledne Q napsal nesmysl. Chtel jsem tim jen rici, ze kdyby se v teto nove, nastavajici serii bondovek Quartermaster Boothroyd jiz nadale neobjevil, bral bych to jako cestnou poctu Desmondu Llewelyndovi (zapomenme na Johna Cleese). Zatim neni rozhodnute, jestli tato postava bude v pristim filmu pokracovat a doufam, ze nebude "vzkrisena". Myslim, ze postava Q byla ovlivnena dobou, kdy optimismus lidstva v techniku neznal mezi. Jiz daaaavno jsme vsichni meli mit doma "videotelefon" a v roce 2000 mel byt u kazde domacnosti zaparkovan jakysi "spacemobile", ve kterem vsichni budeme letat ve vzduchu, misto abychom se stale plahocili v dopravnich zacpach, furt v tech zasajrajtenejch autech na benzin.

Jinak mne se naopak zda, ze prave tech filmu, kdy chlap probehne pozarem, skoci pote do vody a vzapeti vyleze v suchem, neposkrnenem obleku se snehobilou kosili je DOST a ne malo. Kdyz Bond dostal pres drzku a hodil do sebe na otupeni sklenici whisky, to mi pripadalo opravdove, ale to jsou detaily.

Nechme Bonda, bezte se podivat na Apocalypto.