5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pH 77 28.7.2009 9:36

Limits of Control OST

V každém případě doporučuji soundtrack k tomuto filmu! Kdo měl rád hudbu z Dead Mana, užije si i tuhle.

Jan 28.7.2009 8:42

Jarmusch je záhada

Jarmusch je pro mě zvláštní - jeho Mrtvého muže nebo Ghost Doga považuju za filmy s geniální atmosférou, řadím je mezi nejlepší filmy co jsem viděl... a na druhou stranu jeho Rok koně považuju za nejnudnější film co jsem kdy "viděl", i když příznám se že jsem nedokázal v kině vydržet až do konce - je to jediný film, u kterého jsem zažíval taková muka že jsem odešel z kina před koncem.

U Jarmusche nikdy nevím, jestli se cestou do kina mám bát nebo těšit.

pH 77 28.7.2009 9:27

Re: Jarmusch je záhada

Já byl z Roku Koně naopak nadšený. Nešel jsem na něj totiž jako fanoušek Jarmuschových filmů (jímž jsem sice také), ale jako fanoušek Neila Younga a Crazy Horse. Neil Young byl v 90. letech v ohromné hudební formě. Film jsem bral jako dokument, ve kterém si J.J. trošku ujel. Jestli si chcete kromě Jarmusche užít i Younga, doporučuji desky Ragged Glory, Sleeps with Angels, Mirrorball, Greendale nebo z těch starých After the Gold Rush, Harvest nebo Déja Vu s CSN&Y. Tonight's the Night je taky dobrá.

Jan 28.7.2009 10:43

Re: Jarmusch je záhada

No jestli je někdo fanoušek té hudby tak snad i pochopím, že se mu ten film líbil - pokud věděl do čeho jde. Já mám rád hudbu Neila Younga - soundtrack Mrtvého muže je podlě mě geniální - tak jsem od toho filmu čekal něco podobného; přímo hudbu Crazy Horse jsem neznal. A pro mě to bylo peklo - zvlášť ty konce písniček: virbl, písnička končí, poslední údery na bicí, vteříny ticha... a najednou ratata bum bum bác... bác bác.... ratata bum bum bác... ticho, písnička teď už opravdu končí... a ratata bác bum bum bác bác... a ještě jednou... a takhle dál zřejmě celé minuty (i když subjektivně mi to připadalo jako celé roky). Jestli někdo někdy vymyslel promyšlené mučení nudou, tak pro mě to bylo tohle.

Viděl jsem ten film v letním kině na festivalu v Boskovicích, na začátku filmu tam byly stovky lidí, ale kdykoli jsem se později na festivalu o tom filmu s někým bavil, nikdy jsem nenarazil na někoho kdo to viděl až do konce.

Svým způsobem je Jarmusch králem dokumentaristiky - natočil film Rok koně, který skutečně trvá rok.

tromity 28.7.2009 12:24

Re: Jarmusch je záhada

Vážený Jane, tomu se říká drone (:)) - viz sunno))) a earth.

pH 77 28.7.2009 18:54

Re: Jarmusch je záhada

Něco společeného ty hudby vskutku mají. Hypnotičnost. Kdo to má rád, ocení každý tón. Kdo ne, umře nudou.

pH 77 28.7.2009 18:51

Re: Jarmusch je záhada

Zvláštní, zvláštní zvláštní. Jsou to mimo jiné nekonečné konce písniček, které mám na Crazy Horse z 90. let tak rád. Zpětné vazby a zesilovač chrchlající a zalykající se nedostatkem napětí přetěžovaného obvodu... Asi budu jedním z mála, kdo ten film viděl nejen do konce, ale i s potěšením.

pH 77 28.7.2009 9:33

Re: Jarmusch je záhada

Mimochodem, byl jsem na tom filmu v kině Aero někdy okolo roku 2001. Pamatuju, jak bylo kino skoro prázdné. Z těch několika lidí, co přišli, to nejméně polovina vzdala. A dovedu si představit, že ta druhá polovina zůstala jen ze zvědavosti, jestli to bude takhle blbý až do konce :-) Takováhle projekce se nedá zapomenout.