26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
miklaras 15.7.2009 13:31

jsem se až vyděsila...

Líbí se mi variabilita a barevnost lidského vkusu. Pro mně osobně bylo setkání s Cibulkou v dětských letech strašlivé. Nejen, že jsem se nudila a mezi veselými dětmi nesmála, ale kromě medvídků, kteří mi nepřipadali roztomilí se mi nejvíc ošklivil právě chudák pan Lipský, kterého mám jinak velmi ráda a v dospělosti jsem ho mnohokrát ocenila. Leč jako dítě jsem ho ocenit nechtěla. Byl to prostě pro tu chvíli jeden z dalších nepříjemných "strýčků", který mi neučaroval.

Jako dospělá jsem se o Cibulku pokusila znovu s výsledkem matného pokrčení ramen...Medvídci nezabrali...

Variabilita a pestrost lidského vkusu je nezměrná. Nejlepší česká komedie pro mou osobu? Jak tak dumám, bude to asi něco na způsob Penzionu pro svobodné pány, ale jistá si nejsem...laskavý "český humor" mi neučaroval

Fencl 15.7.2009 14:00

Re: jsem se až vyděsila...

No, abych řekl pravdu, ani mně tam ty medbědi neberou. V dětství jsem ale náhodou viděl film až od necirkusové, školní části, což hop u mne určitě posunulo hodně, hodně do plusu. 

Jiří Hlaváček 13.7.2009 20:35

MIMO TÉMA

Vážený pane Fencle, obracím se na Vás s prosbou, abyste předal mé podravení k osmdesátinám panu Vlastislavu Tomanovi. Nezískal jsem lepší kontakt ani na něj, ani na Vás. Omlouvám se.

Se srdečným pozdravem, Jiří Hlaváček

Sám 13.7.2009 21:12

Re: MIMO TÉMA

Tak mu to řekněte sám

scifiveta@quick.cz 

teplákyvytahané 13.7.2009 20:06

Trapák

Lipský?? Tak ten mě už svojí rádobylidovostí, podbízivostí a falší štve, co na světě žiji..přeji mu pevné zdraví, lásku a péči od jeho okolí..ale, proboha, ať ho už nenapadne nějaký jeho další "tvůrčí" počin ..to už bych asi nerozchodil..jo, a mimochodem, Pány Sováka a Kopeckého na jeho úroveň nesnižujte!!!!!! To byli formáti!!!!:-/

Patron Divný 13.7.2009 20:22

Re: Trapák

Čtyři vraždy stačí, drahoušku.

Patron Divný 13.7.2009 15:29

Která česká komedie je nejlepší,

to je otázka osobních preferencí. Mě vždycky fascinovaly parodie: Pytlákova schovanka, Limonádový Joe, Fantom Morisvillu, Pane, vy jste vdova, Čtyři vraždy stačí, drahoušku, Adéla ještě nevečeřela. A myslím si, že kdo chce natočit dobrou parodii na nějaký žánr, ten v podstatě musí mít ten žánr rád, nesmí se na něj dívat příliš skrz prsty. Vsadím se, že třeba ti, kteří točili Limonádového Joea, měli rádi westerny, i když si z nich dělali srandu.

qwerty 13.7.2009 15:53

Re: Která česká komedie je nejlepší,

Střílím naostro koňskými šrouby.  Pytlákova schovanka je geniální film.

jiří 13.7.2009 17:21

Re: Která česká komedie je nejlepší,

 "Elén, chcete býti ženou mou a děcku tomu matkou pečlivou?":-) Máte pravdu, jenom mě vždycky štve ten polopatický, socialisticky uvědomělý závěr. Co dělat, psal se rok 1949 a umělci chtě nechtě museli dávat najevo, že nadále hodlají rozvíjet už jen ten socrealismus, jinak by se jim mohlo nedobře vésti. Jinak ale tenhle film nemá chybičku.

Patron Divný 13.7.2009 17:36

Re: Která česká komedie je nejlepší,

Jo, ten závěr, to byla úlitba bohům. Ale jinak je z toho filmu jasné, že autoři měli tyhle románky rádi nebo k nim aspoň byli shovívaví.

miklaras 15.7.2009 13:33

Re: Která česká komedie je nejlepší,

Vida. Na tu bych zapomněla. Výborná záležitost. R^

qwerty 13.7.2009 13:48

Ten pan mi nikdy smesny nepripadal

snesu ho, ale treba co  dedecek v Saturninovi se mi hrube nelibi.

jiří 13.7.2009 14:10

Re: Ten pan mi nikdy smesny nepripadal

  Myslím, že nesprávně zaměňujete směšnost s komikou. To není totéž. Směšní mohou být  herci i  ve špatně zrežírovaném a zahraném Macbethovi , a přece se nejedná o komiku. Komika je mnohem víc, než pouhá směšnost.

qwerty 13.7.2009 15:48

Re: Ten pan mi nikdy smesny nepripadal

OK, mate pravdu.   Tedy ten pan mi neprijde komicky.

jiří 13.7.2009 17:06

Re: Ten pan mi nikdy smesny nepripadal

 Inu, není na světě člověk (ani herec, ani film) ten, aby se zavděčil lidem všem. Je asi také otázkou vnitřního naturelu, jak to či ono vnímáme. Já třeba miluju francouzské filmy s J. Tatim, přičemž většina mých známých se diví, jak takové nudné pitomosti můžu vůbec dokoukat do konce. Ostatně, třeba takový Anton Pavlovič Čechov byl do smrti smrťoucí přesvědčen, že píše komedie, a vidíte - dnes se jeho kusy hrají coby těžká existenciální dramata. Proti gustu žádný dišputát.

libor 13.7.2009 15:25

Re: Ten pan mi nikdy smesny nepripadal

Mě také né. A kdyby nebyl jeho bratr Oldřich Lipský, tak si ani neškrtl.

Patron Divný 13.7.2009 20:25

Re: Ten pan mi nikdy smesny nepripadal

"Mě také né." Od člověka, který je schopen napsat tohle, mě žádný názor nepřekvapí.

jerry,the bridging mouse 13.7.2009 11:58

Jedna z legend, dneska už nenatočitelných

nevím, jestli nejlepší, ale o třídu překračující většinu dnešní produkce.Že by husákovská normalizace filmařům svědčila?;-)

Olin 13.7.2009 13:14

Re: Jedna z legend, dneska už nenatočitelných

Utažený šrouby filmu svědčí, protože nesvědčí ničemu jinýmu. Vzpomeň si na Městečko na dlani a další filmy natočené za protektorátu.

A proč? Protože ve svobodných časech nedostane nikdo tolik skvělých herců a vůbec filmařů na jeden plac. Francouzi maj skvělý filmy, ale viděl někdy někdo výkvět jejich divadelní scény v jednom filmu? Film se točí okolo draze placené hvězdy a maximální přípustný počet hvězd je 2.

Patron Divný 13.7.2009 16:07

Re: Jedna z legend, dneska už nenatočitelných

Ano, to se projevilo i u nás. Za jediný přijatelný "porevoluční" film považuji Obecnou školu, ty ostatní, včetně oscarového Kolji a všech těch vychvalovaných "nezávislých", stojí podle mě za P.R.D. Několik jsem jich v potu tváře zhlédl, o těch dalších už jsem si raději nechal jen vyprávět.

Jestli mě někdy budete potřebovat mučit, tak mě pevně přivažte k židli, nějak mi zašprajcujte oči, abych je nemohl zavřít, a pusťte mi Krausovo Městečko.

jiří 13.7.2009 17:44

Re: Jedna z legend, dneska už nenatočitelných

  Moje řeč. Mě osobně z těch "porevolučních" filmů zaujaly hned dva - Je třeba zabít Sekala a Želary.  I když je otázkou, co budu říkat, až je třeba uvidím podruhé. Kolja se mi napoprvé taky moc líbil, až když jsem ho viděl podruhé, došlo mi, jaká je to přeslazená limonáda. V tom je totiž záludnost kýče, myslím kýče rafinovaného, nikoliv kýče upřímného, bezelstného, nic nepředstírajícího a tedy okamžitě rozpoznatelného. 

miklaras 15.7.2009 13:35

Re: Jedna z legend, dneska už nenatočitelných

Bohužel musím pánům přitakat. Líbil se mi Sekal a Zapomenuté světlo...Obecná škola je příjemná. Ale jinak...Jako by invence odletěla.:-/

krmič 13.7.2009 11:24

Nic proti medvědům

Je to bezpochyby vynikající film, ale v mém osobním hodnocení by přece jenom byl v řadě českých komedií až na některém dalším (n-tém? nevím kterém) místě. Těch dobrých je hodně...

Naopak S tebou mě baví svět jsem neviděl, protože vím, že by se mi hnusil. Mimochodem, nevyhrál v nějaké anketě film Anděl na horách?  ;-(

jiří 13.7.2009 13:57

Re: Nic proti medvědům

  Vyhrál, ale nebyla to anketa o nejlepší či nejveselejší film, ale o nejoblíbenější filmovou komickou (nebo takovou nějakou ) postavu. I v  tak (podle mého názoru) úděsném filmu Marvan coby revizor Anděl nehrál špatně, asi proto že to prostě neuměl. Ovšem ten film jako takový, coby apoteóza radostné, kolektivní, socialistické a téměř povinné odborové rekreace, ve mně jakožto bytostném individualistovi vyvolává noční děsy dodnes.  

Jarda 13.7.2009 0:18

Me se nejvic libila

A pro me je nejlepsi z komedii "Svatba jako remen" z roku 1967. Po dlouhych letech tuhe cenzury to byl film kde si delali srandu z policajtu a z tajemnika (Libicek), nezapomenutelne jsou Pucholtovy hlasky: "slecno vzala by jste si prislusnika?" nebo "soudruhu praporciku nechte to me vzdyt je to moje prvni znasilneni"...

libor 13.7.2009 15:23

Re: Me se nejvic libila

A nebo limonádový Joe. Ovšem Švejk je Švejk.;-D