4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

FILM: BB

Nebudu tu vzpomínat na anděla mých pubertálních snů Brigitte Bardot, té dámě už je dvaaosmdesát! Pro mě je BB zkratka Blbost Bourne. Ne každému jméno Bourne něco řekne, tak tedy stručně úvodem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Kalužík 18.8.2016 23:39

CIA se občas taká hodí,

ale Vatikán a Církev Svatá je terč naprosto spolehlivý. Vzpomeňte např. Šifru mistra Leonarda, ale již naprosto dávno Kdo seje vítr a mezitím spousta jiných. Velmi dobře o tom píše Vladimír Palko - Levi prichádzajú, ale naštěstí není sám. Mimochodem, pamětníci, pamatujete si z mládí nějakého slavného "emerického" herce, který nebyl komanč? :)

B. Hamáček 18.8.2016 21:07

Před

Před chvílí jsem napsal do jedné diskuse , že v Hollywoodu je spousta levičáků , a to jsem ještě nečetl tohle. Bohužel je to horší , než jsem si myslel. A co lidí to žere , pak se divíme , že jsou schopní volit Obamu , Babiše nebo sosany .

J. Minarčík 18.8.2016 20:02

Americké pohádky

o svobodě slova,činů a hrdinů-novodobá scifi,čím drahší tím lepší/nebo obráceně/,snažící se zblbnout mládež k víře o nejlepší demokracii světa,kde se občas objeví nebetyčný zločinec a jeho protějšek v podání supermana,případně superdámy,staří do kina nechodí-nepotřebují to ,už jsou dostatečně zblblí,až tak do hluboka bych to nerozebíral,normalní člověk si rozmyslí tento pohled,šílenci se dokážou i motivovat-je to tzv.typický americký film!

A. Richtr 18.8.2016 13:04

jako vazne?

Probirate ideologii Americkeho popkorn filmu? Jako vazne?

Vzdy kdyz se zacne probirat takove tema vim ze svoboda jde do haj.zlu... trezorovych filmu co tu bylo a vypada to ze zas bude ze? Podpora cenz.ury asi vynasi ze? Filmovi magnati urcite privitaji kdyz jim poradite... co si musi myslet a co produkovat...

P. Vaňura 18.8.2016 19:31

Polovina amerických filmařů jsou bolševici.

A tom je tento článek.

V. Kopta 18.8.2016 11:42

zlatá slova

zlatá slova, do kamene tesat. Díky osudu že tu máme CIA, bez ní by svět vypadal o poznání hůře...

Ś. Svobodová 18.8.2016 10:52

Něco na tom bude

Už delší dobu si říkám, když pozoruji činy a poslouchám hrdinskou rétoriku čelných západních představitelů, jestli sakra z těch filmů co zhltali v mládí úplně nezblbli.

Z. Vostrejš 18.8.2016 8:01

I v pohádkách

jsou zlí králové či královny, proradní rádcové, hrozní draci a děsivé čarodějnice. A proti nim stojí hloupej Honza nebo někdo jiný. A také jim občas setne hlavu, svrhne je do pekel horoucích, případně spálí v peci. Hrdina musí vyhrát ať to stojí co to stojí. Takže je úplně jedno jestli se jmenuje Harry Potter, Bourne nebo Honza.

F. Lesniak 18.8.2016 7:28

A nenatočili onen film Rusové

a nenapsal scénář samotný Putin? Správný Američan přece nemůže kritizovat CIA!!

V. Heidlerová 18.8.2016 8:38

Re: A nenatočili onen film Rusové

Mohl by někdo v Rusku natočit nějaký film, který by kritizoval současnou KGB?? Nebo jak se to teď jmenuje.

V. Novák 18.8.2016 9:43

Ruské filmy se přece k nám zásadně nedostanou,

takže je Aston nemůže kritizovat!

J. Kombercová 18.8.2016 15:30

Re: Ruské filmy se přece k nám zásadně nedostanou,

Proč nejdou? Co ruský film, to kasovní trhák.

Pravda, už jsem dlouho, dlouho žádný ruský film neviděla.

J. Vintr 18.8.2016 23:59

Re: A nenatočili onen film Rusové

A kde myslíte, že se vzalo to levičáctví u amerických intelektuálů a jiných. Ruští agenti na univerzitách jsou většinou úspěšní ...

J. Jurax 18.8.2016 1:43

No, možné je všechno

ale v podívaných tohoto typu třeba mocného padoucha s takměř neomezenými prostředky. Aby hrdina měl důstojného soupeře, jehož nakonec přemůže. A ten se těžko na této zemi - vlastně Zemi - hledá.

V prvních bondovkách to byl nějaký doktor No či Goldfinger v čele tajného padoušstva hodlajícího si podmanit svět - jenže to je koncept stařičký, z přelomu předminulého a minulého století a šestákových krváků.

Semtam zastoupila KGB a SSSR, ale zase přece jenom v západním světě nemohla být tak potřebně všemocná a hrdina nebojoval proti všem, neboť proti KGB bojovala CIA, FBI, BND, Surété i MI5 a Mossad a vůbec kdekdo. Totéž v případě rudé Číny a jejích tajné služby, o niž nevím ani jak se jmenuje.

Nasadit padouchy náboženské, tajné sekty fanatiků jde taky - před více než stoletím to byly sekty indické a vůbec všelijak orientální, ano i čínské (kupodivu muslimské ne), dnes ale sekty křesťanské, nejlépe katolické (Američané nejsou převážně katoliky, že). Ale ani taková sekta není dostatečně všemocná, nedisponuje špionážními družicemi a tak podobně a taky přece jenom tohle by, jsouc přehnáno, věřící a Vatikán i nasrati mohlo.

Ale CIA - to je ideál. Je všemocná a ovládne-li ji padouch, je to důstojný soupeř Hrdiny s velkým H. Když se do ní bude všelijak kopat, nevzbouří se věřící, americká svoboda slova zaštítí tvůrce i kdyby vylíčili náměstka CIA jako kanibala pochutnávajícího si na grilovaných teenagerkách, a dají se dělat dokonalé efekty, honičky přes půl světa, neboť CIA dosáhne všude a disponuje zástupy zabijáků. A jako padouch je přijatelná - je to něco jako policie a kdo má rád policajty, že, a je to představitel establishmentu a ten je fuj - aspoň pro konzumenty těchto opusů. A když se k tomu přidá, že umělcové nezřídka tíhnou k levici, tak ani nepřekvapuje, že je glorifikován zrádce Snowden. A vládce nad sociálními sítěmi jako padouch taky pasuje - jednak je nechutně bohatý a jednak může díky technologiím, jejichž podstatě málokdo rozumí, efektně po padoušsku čarovat.