29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

FEJETON: Zápisky českého kafaře

Po mnoho let je můj první ranní pohyb po vertikalizaci z lože slepecké tápání ložnicí, schody do kuchyně, kde na mě věrně čeká má druhá láska - italská šlechtična Prima donna de Longhi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
C. Hulka 13.7.2016 19:26

Re: Starbucks je trest

Skvěle!

T. Vodvářka 13.7.2016 18:52

Re: Starbucks je trest

Námořník z románu Bílá velryba od Hermana Melvilleho

C. Hulka 13.7.2016 17:03

Starbucks je trest

znám pěknejch pár benzínek kde vaří lepší kafe než tenhle řetězec.

Kontrolní otázka, po kom se Starbucks jmenuje?

V. Vaclavik 13.7.2016 15:42

Zeny v reckych a vubec jizanskych kavarnach nejsou

nikoli proto, ze by nebyly odvazne, ale proto, ze se to 'nepatri'.

Zena ktera ktera by se presto odvazila by od manzela dostala doma co proto. Jde o dozvuky nadrazenosti panu tvorstva, kterym jsou zeny podrizeny jako nizsi tvorove a na lovech, valecnych poradach, dnes napriklad v tech kavarnach, nemaji co delat.

Napriklad v Torontu v Italove, Portugalci a dalsi eurojizanske narody, maji sve kavarny, kde zenu nespatrite, ledaze nejakou pomylenou 'turistku', kterym se vsude ve svete odpousti i jine prestupky, protoze 'nevi lepe', nejsou vychovane, nemaji mravy, proste jako se treba nikdo nepozastavi nad tim, kdyz se pes vykali na ulici...

J. Hanzal 13.7.2016 10:05

Tekuý tér

Také nedám dopustit na "tekutý tér". Manželka mi furt říká jak to můžu pít, když je to tak hořké. Já na to:" Milá, zlatá toto se nepije, to se vychutnává."

J. Lepka 13.7.2016 10:03

Re: Ten ostrov

Jen upřesním. České kafe s logrem snad chutná jen zarytým patriotům. A i ti vyklízejí pozice, jak dokazuje masivní rozvoj presovačů nejrůznějších typů.

Ti největší fajnšmekři preferují 3x spařenou kávu v džezvě. No a labužníci ji ještě vaří z kerské minerálky.

B. Volarik 13.7.2016 7:38

Re: Kafe v Madridu.

Jo... to americké kafe po ránu s mlékem, espresso odpoledne buď jen tak nebo jako capuccino s "nafrněným mlékem" jak říkám té pěně. Turek večer na černo.

B. Volarik 13.7.2016 7:35

Kafe v Madridu.

Když jsme v roce 1980 dorazili do Madridu (já a ženuška), moje první kroky vedly do cafeterie. Žena se ještě ubytovávala, snad i sprchovala. Já jsem hbitě vyklouzl z hotelu na ulici Arenal a vklouzl do nejbližší cafeterie....v Madridu jsou všechny cafeterie nejbližší, žádná vzdálená tam nikde není. Dal jsem si un cafe. Na otázku zda s mlékem jsem zavrtěl hlavou a jal se konzumovat tekutinu v hrnku. Bylo to husté a dobré, akorát jsem furt sladil jak Jabůrek, co furt ládoval. Časem jsem se poučil, že mléko třeba ucvrnknout a tak tomu trochu "srazit hranu". Naši bytní (po odloučení od skupiny turistů a defekci jsme v Madridu ztrávili asi půl roku) dávali kafe hned po ránu bumbat jejich asi jednoročnímu vnoučkovi Eduarditovi, kterého měli na starosti. Bylo to solidní kafe z cafetery. Když jsme se podivovali, jen se usmáli a broukli: On je zvyklý....Taky jsme si zvykli, do Ameriky jsme si také přivezli naši vlastní kafeteru. To je takové to železné zařízení-dva kužely nad sebou - veprostřed je plechový filtr na kafe. Rozšroubuje se to, naplní se filtr a zase se to sešroubuje...na ohni pak začne z toho spodního konusu přebublávat kafe do toho horního. Já teď po ránu piju 10 uncí amerického kafete z předbalených kelímků KEURIG a z příslušné mašiny. Po poledni si dávám espresso z espresso mašinky a večer (teď) po plavání, so otevřu Psa a srkám turka (kupuji u Arménů). Toho turka piju asi v 10 večer, spát jdu po půlnoci...

J. Lancik 13.7.2016 4:48

Ten ostrov

Pane Vodvarko se jmenuje Vancouver Island a Victoria je hlavni mesto provincie British Columbia. Vam nechutnala kanadska kava, Kanadanum by sotva chutnalo nase kafe s logrem. Jiny kraj...