14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Schumacher 8.2.2008 12:06

A co plot ?

Stačilo by zarazit železnou štangli bránící posunutí lavičky a popelnice na Váš pozemek.

Petr 8.2.2008 11:48

"volují" už i něžné dívenky...

onehdá v metru jsem seděl na trojáku v rohu a přisedly si dvě slečny (věku teenagerovského) a jaly se hlasitě konverzovat  de facto přese mne, takže se nedalo neposlouchat, a obě se v každé větě nejméně jednou, ale spíše několikrát oslovovaly oním "žolíkovým slovem" označujícím kastrovaný hověyí dobytek, a když už to nebylo k vydržení s dovolil jsem jim navrhnout, zda by nebylo na místě používat spíše biologicky příhodnější vzájemné oslovení "ty krávo", zalapaly po dechu a než stačily cokoli říci, půl vagonu metra vyprsklo smíchy a slečny raději v nejbližší stanici vystoupily... 

Honza z podhůří 8.2.2008 10:53

Re: Re: Re: můj dnešní understatement

čára tam je (řez v asfaltu - když jsem dělal nový povrch), nápisy (špendlené na lavičku) vyzkoušeny, dokonce i dopisy do schránky..... Pilu bych raději nezkoušel - přece jen parkuji před domem - i když zatím jen jednou jsem měl povolených (těsně před vyšroubováním) všech 5 šroubů na levém předním kole (už ani nevím za co to bylo).

-pp-) 8.2.2008 10:28

totálně mimo

Když už autor nemá ponětí, co to je understatement, nemusel by aspoň vysvětlovat v novínách, co to je.

Understatement je způsob, jak pochválit gentlemana a přitom ho neuvést do rozpaků. Typická je scéna z Krále krysy, kdy Angličan v zajateckém táboře v Japonsku dostane od Američana míchaná vajíčka, navíc skutečně dobře udělaná. Angličan se vzepne k maximální možné pochvale a suše řekne, že ta vajíčka opravdu nejsou špatná, a Američan ho chce zabít, protože je z jiné kultury, kde se naopak o všem vykřikuje jak je to úžasné a skvělé.

LJG 8.2.2008 10:17

Re: Re: Re: můj dnešní understatement

opr pilku

LJG 8.2.2008 10:16

Re: Re: můj dnešní understatement

Nakreslit pro začátek čáru? Pokračovat, pokud bude lavička za čárou, nápisem: "Pro nechápavé - to je hranice", třetí den z auta vyndat piku a zálibně si ji prohlížet ...:-D

Schumacher 8.2.2008 10:11

Re: Re: je to v podstatě vycpávka,

;-)

Schumacher 8.2.2008 10:09

Zajisté, ale neplýtvejme negativními emocemi kvůli těm East endu , kteří ono jemné umění sebeovládání a lehké ironie nezvládnou.

Ponechme jim jejich vole za každým druhým slovem. Nezapomínejme, paneministře, že i o ni jsou daňovými pioplatníky a našimi voliči. Zejména oni, že pane ministře.....

hilly 8.2.2008 9:46

Re: můj dnešní understatement

Kousky přečnívající na váš pozemek ořezat motorovou pilou - stačilo by u té lavičky ;-)

Debolo 8.2.2008 9:39

Re: Re: Re: Re: Re: Zajímavé.

Po Vašem článku si říkám to chce klid.

F..A.Kekule 8.2.2008 8:59

Re: Re: Re: Re: Zajímavé.

Ten "vůl" je dost oblíbený, málokdo si ho ale troufne užít třeba v televizní diskuzi (i když už i to jsem slyšel). Běžně ale slyšívám různá ta "prostě"nebo "jako" za každým druhým slovem a to i u lidí inteligentních. Málokdo si to ale uvědomuje a dělá to prostě automaticky, takže prostě řekne prostě dvakrát tolik slov než prostě chtěl.

J.G. Pašek 8.2.2008 8:52

Re: je to v podstatě vycpávka,

Verbal nervous tick . . . .

Honza z podhůří 8.2.2008 8:32

můj dnešní understatement

Dík za hezký článek - také jsem si dnes užíval svůj "understatement" - před naší řadovkou mi už po "milionpáté" soused schválně nacpal (už včera) asi tak 15 cm za hranici pozemku (tj. k nám) svou lavičku a popelnici. Mám to přímo u vjezdu do garáže, takže to překáží (vadí to při otevírání dveří auta, riskuji odření boku auta při zajíždění a tak podobně). Jedna z "malých", pernamentních "špatností," kterými nás celé roky  "zásobují." A na jejich domě lehce povytažené rolety (manželka tomu říká "špízovní mezera") a za ní vidět otevřené okno (asi aby nepropásli, až budu odjíždět do práce). Obvykle jim to (většinou hned) zas posouvám zpět, ale dnes ne. Dnes jsem si pomyslel něco v tom smyslu, že to vypadá na dost pěkný den na to, abych si ho nechal kazit jedním primitivním debilem, očistil jsem námrazu z oken auta a odjel. No, možná jsem jim tím aspoň pokazil začátek dne. Nebo ale taky ne - třeba si myslí jak "vyhráli," a budou se z toho radovat celý den. (Vždyť důchodci mají už vcelku málo důvodů k radostí, že :-)) Asi se ale nikdy nenaučím jen tak to "hodit za hlavu" - přiznávám, že mne to, ač jsem velký kliďas, (zase) naštvalo. Tady je ale, jak vím, každá reakce (na takovouhle "akci") už dopředu špatná - namísto "být či nebýt" řešit stále zda zpět "posunout či neposunout." Co je lepší? Nevíte někdo? Poradíte??? (PS: však to znáte - "zastřelit je nemůžete....." a stěhovat se nehodlám)

fox 8.2.2008 8:12

Re: Re: Re: Zajímavé.

To není až tak šílené.Na mnoho lidí se dokonce hodí.U velké části populace zdegenerovalo slovo vole na jakýsi temný zvuk :voe,vuu.Je to výplň,ani si to neuvědomují a netuší z čeho to vzniklo.Oni se tím nakazili řečí s jedinci,kteří volují bez zábran a jím samým je to příliš kách.

servác 8.2.2008 7:37

je to v podstatě vycpávka,

méně gramotný Američan říká za každým slovem: you know, Američan černé pleti pak: man, a to i když mluví se ženou. Václav Havel, jsa inteligentem, říkal ehhhm. Proč se však ujal ten absurdní vůl, netuším.

Jaroslav 8.2.2008 7:29

Asi v roce 1972

jsem byl s přítelem v restauraci U Supa , kde v té době točili bránickou čtrnáctku. Lokál byl rozdělený na boxy a ve vedlejším boxu seděli dva, ona a on. Podle vyslechnutého hovoru budoucí manželé. On jí říkal vole. jeho monolog byl asi následující: A až vole koupíme ten stůl do kuchyně vole, tak ho dáme k oknu vole, atd. Uvažoval jsem tehdy o tom, zda být ženou, mohl bych si, třeba i jinak hodné individuum vzít.

Melein 8.2.2008 6:39

Re: Re: Zajímavé.

Máte pravdu. Ale pořád lepší, když doktor práv vám říká čéče než kdyby vás oslovoval tím šíleným ty vole. ;-D

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 8.2.2008 3:24

Re: Zajímavé.

To volovani nema s inteligenci nic spolecneho. Ti sedovlasi panove proste byli mladi v dobe, kdy volovani bylo v mode a samotne pouzivani slova vole je v podstate neuroza, tik. Jeden muj spoluzak na zakladni skole ve svych 12 letech voloval tak intenzivne (a bezdeky), ze jednou takto oslovil i sveho otce. Pak nastal poprask a cesta k psychiatrovi (psychologove tehdy za komancu jeste nebyli) a nasledna prevychovna kura. Nedavno jsem ho potkal na srazu byvalych spoluzaku. Je na obema pres 50 a uz nerika vole. Zato me privital asi takto: "Čéče kterej ty jsi čéče tebe nemůžu čéče poznat čéče. Nejsi ty čéče Vileta čéče?" Pritom je to uspesny doktor prav. :-D

Melein 8.2.2008 0:33

Zajímavé.

Ono je to někdy dost těžké zůstat v pohodě a můžete si říkat pořád dokola: Nestojí to za to se rozčilovat a ničit si nervy cizí blbostí, ale stokrát nic nakonec umoří i osla, že. :-/ A s tím volováním, když občas slyším dva šedovlasé pány jak se tak titulují, tak si jen v duchu pomyslím něco o jejich inteligenci. ;-D