3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

FEJETON: O filmu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jakub S. 27.11.2006 17:34

To musí být všecko taková nádhera -

- nedá se něco udělat pro to, aby to lidi viděli? Třeba zcenzurované? Existuje ještě něco z toho? A je v tom půvab přísných orgánů nového státu, aby hned od počátku všecko jelo ve správných kolejích - možná někdo z vás vůbec neví, že v tom roce se muselo např. dvakrát na Maďarech dobývat Slovensko, a v Rajchu byla v podstatě občanská válka. A na východě bolševici, a legionáři ještě venku. Tak se to chtělo uhrát... No a ten ohled na Slováky: ano, už od počátku. A od počátku se do nich vráželo podstatně víc, než činil podíl (prokázáno), a od počátku byla instrukce nedávat jim to najevo, aby z toho nebyly komplexy (prokázáno)... Po celou dobu trvání toho nádherného státu, který je dnes takovým terčem výsměchu ze všech stran, že se teď přejmenovaly i Český štít, Česká dolina a ještě dvě lokality na Těžký atd. --- Bože. - Trochu od věci, promiňte, přátelé!

Citát krásné východoslovenky, když v brněnském parku 1970 došlo i na širší diskusi: Veď ste nás mali v osemnáctom nechať! Boha jeho... a to byla studentka FF... A ovšem otevřeně nenáviděla "luterany" a Rusíny.

Jenda 27.11.2006 19:58

Re: To musí být všecko taková nádhera -

No možno aj mali. Jenom se obavam, ze byste se v sedmdesatem s tou krasnou severomadarkou nedomluvil :-P

A.D. 27.11.2006 12:10

A pomohlo to?

Divák byl cenzurozu chráněn před nahotinkami, přemírou rvaček a neslušných slov... a přece existovaly svatby "z musu", andělíčkářky měly obživu, byly tu lehké děvy a veřejné domy, umíralo se na syfilis, lidé se rvali i zabíjeli..

Dneska by scénu s ženou v koupeli s cigaretou mnozí zakázali pro tu cigaretu. Protože se nepoučili z minulosti a věří, že kdyby bylo zakázáno zobrazovat lidi s cigaretou, nikdo by nekouřil..  naivita je věčná.. :-)

Jazzy 27.11.2006 10:36

Ty názvy těch filmů,

jsou naprosto geniální :)

Jarka 27.11.2006 5:34

Rád bych věděl,

zda scéna z filmu o Mariánských Lázních byla vyloučena pro ženu ve vaně nebo pro cigaretu. Bráno tehdejšími měřítky, musela by být vyloučena celá Nova.

Jura Jurax 27.11.2006 13:24

Re: Rád bych věděl,

Pro ženu. Tehdy vadil i jen náznak nahoty. Dnes kdyby si dotyčná zasunovala tu cigarety do pochvy - vše detailně a v barvách - byla by scéna vystřižena kvůli té cigaretě.

M.G. 4.12.2006 17:27

vyločena celá Nova? ach to by bylo krásné ...

8-o