14.6.2024 | Svátek má Roland


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Von 15.11.2007 10:49

Re: Blogy

Velmi podporuji tyto Vaše názory, ale zkousnout některé vulgarity je opravdu jen pro silné žaludky. Ale s tím asi nic nenaděláme, že?

Von 15.11.2007 10:46

Hezké -

a to si pánové a dámy představte, že téměř v každém druhém příspěvku v diskuzi se objevuje nařčení - za čí peníze to autor píše!!!!

McBooCZech 15.11.2007 10:34

je to jednoduché

Myslím, že je to velmi jednoduché... kvalita(úroveň) není pro masy ;-)

Zdraví

McBooCZech

Milan 15.11.2007 10:30

Re: Naprostá demence autora

R^

Vlado Z 15.11.2007 10:26

Blogy

Je to spíše věcí lidské psychiky, zda případné útoky v diskusích prožívá jako osobní ujmu, nebo ne. Vzhledem k stovkám (tisícům) lidí, kteří naší zemi píšou blogy, těch, kterým to až tak nevadí, je hodně. Nedávno jsem si taky blog založil s vědomím, že případná nadávka, je daní za možnost znát názory druhých na svoje myšlenky. Ne, že bych neměl dost přátel, ale ti jsou nevyhnutně úzkou vyselektovanou skupinou společnosti, nikoliv náhodným vzorkem. A o to jde - mít možnost slyšet názory i jiných lidí, než těch, co jsou kolem mně, rozšířit si obzor. Na rozdíl od (asi) většiny autorů na Psu (ale i jiných novinářů a publicistů) totiž autoři blogů neberou internetovou diskusi jako nutné zlo, ale jako navýsost žádanou věc. V mém případě je to právě jeden z hlavnch důvodů k založení blogu.

-ferry- 15.11.2007 10:09

Částečnou pravdu máte ...

... pane Lando.Problém není v technice,ale v úpadku morálky .A na tom máte hlavní vinu vy,novináři z tzv.velkých novin.A samosřejmě i lidi,kterým se říká nadneseně politici.Jejich morálka je nevalná,je-li vůbec nějaká.Vždyť jen třeba tohle : značnou část svého živita lezli komunistům mezi půlky a pak je suverénně nazvou zavrženíhodnými zločinci.Co si si myslet o jejich morálce...? I to výrazivo lidi pochytí.Mám internet bez týdne rok.Když jsem poprvé navštívil stránky svého města,užasl jsem,kolik sprostoty jsem tam četl.A to se ti lidi patrně určitě znali.Holt anonymita ...Ta dělá s někým divy.I na oblíbených stránkách mého sportu /v kraji) to čtu.Než by někdo někomu vytknul chybu,raději napíše "ty svině komunistická".Tak se holt dneska nosí a je to vina vás "velkých" novinářů.Od vás to lidi pochytili.Až nebude fungovat Volkszeitung a Junge Front Heute,bude možná líp...

Martin 15.11.2007 10:01

Další dem*ntek

Zkusil sis někdy zajít do pivnice 5-té cenové skupiny a setrvat tam tak cca 3 hodiny ? Byl jsi někdy zaměstnán ve velkém podniku mezi dělníky ? Šel jsi někdy na vesnické fotbalové utkání a následný "zápas" do hospody ? Evidentně nebyl. Pohybuješ se mezi vybranou společností a už si z toho zmagořil a myslíš si, že takoví jsou na světě všichni. Protože pak bys věděl, o čem ten život je a o čem majoritní vetšina lidí přemýšlí. Jistě, máme několik tisíc inteligentů, kteří co slovo to perla, ale také máme několik milionů normálních běžných lidí zvyklých na tvrdý život a ti ti v diskuzi nedarují ani čárku, protože tak to prostě v 5-tých cenových, ve velkých podnicích a ve veskovských hospodách chodí, běž se místo pindání na internetu přesvědčit.

K.Babák 15.11.2007 10:00

Re: Re: Re: Ujasnemez si pojmy

Co to stipendium vyfasovalo?

Martin 15.11.2007 9:52

Naprostá demence autora

Autor vůbec nepochopil o čem je internet, co to je a jak se to chová. Diskuze jsou naopak správné, protože umožňují všem se k tématu vyjádřit. Že je většina příspěvku pochybné kvality pouze koresponduje s kvalitou populace. Na začátku internetu v ČR někdy před 10-ti lety, měli k internetu přístup jenom vyvolení a diskuze byly na úrovni. Dneska je na internetu každý jouda a podle toho to vypadá. Chyba tedy není v internetu, v jeho technických možnostech, ale prostě proto, že každý si může přečíst článek a vyjádřit se k němu. K článkům v papírových novinách diskutovat nejde, každý si zanadává doma a autor o tom neví. Na internetu se to ale dozví a hold ne každý autor je takový chlap, aby snesl kritiku.

Kobylka Lajda 15.11.2007 9:28

Re: tag di do haje

Přiléhavý nick!;-D;-D;-DRv(Y)

Kobylka Lajda 15.11.2007 9:27

Re: Běž,běž a nevracej se

Iváňušků, Serjožků, Koljů, Sašů atd. a též TOLJů jsme si užili  plnými doušky řadu let, tak zmiz, ty sprosťáku,  z diskuse a nebuď  zhovadilý. Moc ducha jsi neukázal- no asi bývalá rudá tlama!;-O;-ORvRv(Y)(Y)

Kobylka Lajda 15.11.2007 9:23

Re: Ujasnemez si pojmy

R^R^VV  Je to dáno tím, že nás nikdo   po 40 let vlády totality neučil diskutovat, nevíme, co je svobodná výměna názorů a pracně se tomu učíme. Masaryk říkal "Demokracie je diskuse" - my jsme však 40 let buď mlčeli nebo byli překřikováni. Po změně režimu je příjemné také překřičet někoho s odlišným názorem a ani velice nenaslouchat, co vlastně říká. To chce dlouhý čas. Já sama velmi brzo ztrácím nervy nad příspěvky páně Septika, Janečka, Vodníka, Geronta a jiných - ale to je právě ten případ lidí, kteří jsou tzv. přesvědčeni dopředu - s těmi je zbytečné diskutovat. Navíc jim nedošlo, že vulgarismus není argument, to však bylo za komunismu zcela běžné a člověk se i po letech z toho těžko vymaňuje. Myslím si, že autor článku by neměl házet flintu do žita - a Vy jste to napsala moc pěkně!R^R^V

Marta 15.11.2007 9:05

pár písmenek..jen tak

Tak jsem si s chutí přečetla,jak tu víceméně "šijete" do člověka, kterého jsem měla tu vzácnou čest poznat osobně. Není podstatné, kde a kdy to bylo, ale diskuze s ním bývaly výjimečné a nádherné. V okruhu lidí, s kterými jsme tyto debaty vedli, nebyl jediný, který by si tohoto člověka nevážil. "Pan redaktor"...hm..dodnes si vzpomínám, jak nám chyběl do debaty, když finišoval na skvělé Encyklopedii Švejka...a pak na jejím pokračování...Škoda..právě proto, že internet je tak neosobní, tvoříme si názor na člověka jen podle písmenek, která, jak všichni víme, se dají často pochopit jinak, než jsou míněna. Takže...pane redaktore...díky za vzácné chvíle.

milkom 15.11.2007 8:10

Trochu zakyslé

Neberte to prosím jako facku. Ale ta vize virtuálního placeného fackovacího panáka je natolik nesmyslná, že kdyby jste nad ní jen malinkou chvíli popřemýšlel... Jinak díky za fejetony a ochotu jít zdarma s kůží na trh. A diskutéři? Taky poskytují ty nejlepší plody svého ducha zadara, tak se dejte k nám a vylepšete genofond havěti která vegetuje, rozumuje a válčí pod žumpou. ;-)

Haui1 15.11.2007 7:35

Re: Doporučil bych Neviditelnému psovi, aby tedy případné honoráře zasíla Nadaci paní Paroubkové

No jo, když pro naše manažéry, kteří jsou soudruhu Paroubkovi zavázáni, neni Terka Maxová tak sexy jako Zuza.

nO... 15.11.2007 7:24

Asi je to moje chyba-tento autor někdy něco napsal?

Dost brouzdám, čtu dokonce i (jsa virtuálním masochistou) Jelena, ale nějak mi ušlo co napsal kdy autor, asi začnu hrabat v archivu, omlouvám se. Jinak ať se daří a vše se Vám vrátí po zásluze.Přeji krásný a ničím nezkalený den .Pa.

Harpyje 15.11.2007 7:11

Re: Re: Ujasnemez si pojmy

Z toho si nic nedělejte, protože "temne sili ktere ovladaji nasi planetu na staleti uz ztraceji sve energije, jelikoz mnoho lidi poznava pravdu a davaji se do opozice. Rodi se mnoho deti s jinym DNA a s vesmirnou inteligenci a talentama. Ti jsou nasi budouci lid co pomuzou prekonat temne rizeni. I nase planeta se ocistuje a i lidem se meni krystalova struktura. Nas svet prochazi na vyssi dymensiji a jen positivni a tim i zdravy lidi zde zustanou a zaziji mnohem lepsi zivot s pomoci lidi z vesmiru." (http://www.lidovky.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A071113_211533_ln_zahranici_nev)

Necensor 15.11.2007 7:09

Co takhle zpětná vazba autore? Neměl byste platit diskutujícím, co ty Vaše "moudra" uvedou na pravou míru?

Standa 15.11.2007 7:09

Celkem

pro pobavení, ale internet nemusí sloužit jako první pro vydělávání peněz. Jeho úloha je mnohem důležitější na poli propagandy - manipulace lidmi. Až pokud by jste měl výsledky v manipulaci lidmi, tak potom přicházejí peníze pro nasměrování lidí správným směrem. Má-li někdo zakázku pro propagandu radaru za miliony, pak se najde i pár tisíc pro pisálka, aby to napsal na internet. Posílením moci BIS (bez kontroly) končí anonymní psaní na internetu. Přeji hezký den.

 

Sarka 15.11.2007 6:33

Re: Intelekt neni zarukou noblesy.

Ale jiste, Jerry - moje babicka pry rikavala "na hruby pytel hruba zaplata". Myslim ze kazdy se obcas dopustime te hrube zaplaty, kazdemu obcas povoli nervy. Jde o to, zda jde o nevyprovokovane, sproste kopance zezadu, anebo o tu obcasnou hrubou zaplatu. Ja bych rekla ze ten rozdil neni tak tezke poznat.

Sarka 15.11.2007 6:32

Re: Re: Ujasnemez si pojmy

Kanuku - za mych mladych let mi kdysi nekdo z kolegu v poslucharne ukradl penezenku s prave vyfasovavsim stipendiem mym i manzelovym. V podstate nase zivobyti na mesic. Prisla jsem na to rychle, zavolala policajty nez kdokoli mohl opustit poslucharnu (nic nenasli, zajimalo je vic jakto ze jsem mela ve srajtofli tolik penez nez kdo to ukradl). Strasne smutni jsme odesli domu. Druhy den rano jsme se dozvedeli, ze zlodej (intelektual, vzdelanec) srajtofli ze strachu zastrcil za topeni v poslucharne aby ji u nej nenasli. Uklizecka ji tam v noci nasla, a odevzdala, se celym obnosem do petniku - a rerknu Vam, ze pro takovou uklizecku to tehda byly moc pekne penize. Dojata do brekotu jsem ji nabizela odmenu, nechtela nic. To je prece normalni slusnost, prece si od Vas nebudu brat penize, rekla. Tomu ja rikam noblesa. Tomu ja rikam lidskost, slusnost, laskavost, charakter.

tolja 15.11.2007 6:30

Běž,běž a nevracej se

Zaplatit za ideologické plky :-D:-D si naser!

billis 15.11.2007 5:44

Re: tak sbohem a satecek ty zasr..nej supaku.

behno  Rv

billis 15.11.2007 5:43

Re: tag di do haje

Hajzle  Rv

hajzlbába 15.11.2007 5:33

tag di do haje

bestk mažtu hubu votklo vodtěh facek namse ztízkt nebudi

Jerry. 15.11.2007 3:23

Intelekt neni zarukou noblesy.

To mate pravdu, jenze udrzet si noblesu zvlaste s nekterymi "diskutery" je prepych kterym se da tezko hyrit. Jiste jste si nekolikrat vsimla ze jsou diskuteri kteri zamenuji diskusi za provokaci. Casto jsou to provokace ktere si primo "zadaji" o patricnou reakci, v tom pripade poslouzi intelekt jako meritko zda ma clovek byt laskavy a slusny. Charakter bych do toho ovsem nezahrnoval, nebot "vynucena" reakce muj charakter nijak neovlivni, nebot provokujici diskuter nemuze sam o charekteru mit poneti. Jak uz jste vsak jednou poznamenala, kazdy na sebe prozradi vic nez si uvedomuje. V tom pripade dobra nahrazka slusnosti je mnohdy ironie, nekdy diskutujicimu dojde a leckdy nikoliv, a pak mame o zabavu postarano. ;-)

Kanuk 15.11.2007 3:15

Re: Ujasnemez si pojmy

Mno, ten začátek může být pravda, ale s tím koncem, nevím. Obvykle to tak nebývá.

madman 15.11.2007 2:53

tak sbohem a satecek ty zasr..nej supaku.

Sarka 15.11.2007 2:02

Ujasnemez si pojmy

"Primitiv" nemusi vzdy trpet nedostatkem intelektu. Intelekt neni zarukou noblesy. I mezi vzdelanci se najdou zhovadilci kteri si radi plivnou ci zezadu a ve tme podrazi nohy. Tenhle druh neni o primitivismu intelektu, ani vzdelani, ale o primitivismu ducha. Na druhou stranu jiste kazdy zna nekoho kdo je bez jakehokoli formalniho vzdelani, dokonce by i treba mohl mit potize s resenim jednoduche trojclenky, ale dokaze byt na vysost laskavy, charakterni a slusny.

kacir 15.11.2007 0:29

Doporučil bych Neviditelnému psovi, aby tedy případné honoráře zasíla Nadaci paní Paroubkové

musí to být  velmi důvěryhodná nadace, když se jí podařilo vybrat více peněz, než jedné z njúspěšnějších nadací v CR, zaběhnuté Nadaci Terezy Maxové (za stejný časový úsek)  :-D