2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Nebuželský 8.4.2011 19:11

opět

ta krásná pohádka..wolker by jinak nejednal  :-))

J. Klepal 8.4.2011 11:10

jak poznat prázdnou slepou nábojnici

Není mi jasné, jak se dá rozlišit prázdná (tedy vypálená) slepá nábojnice od ostré a jaký je mezi nimi rozdíl pro bezpečnost leteckého provozu. Jinak i odpálení slepé nábojnice v kabině dopravního letadla ve výšce10 km není bez rizika.

K. Křivan 8.4.2011 17:00

Re: jak poznat prázdnou slepou nábojnici

Vypálená nábojnice se dá poznat na první pohled. Je to jen kus plechu, nic víc. Dá se na ní akorát hvízdat. To je vše. Ostrá má střelu.

B. Brousková 8.4.2011 19:22

Re: jak poznat prázdnou slepou nábojnici

Vzhledem k tomu, že autorka napsala, že "patrona nejde otevřít", asi to bylo trochu jinak. Že by celník nepoznal. že je to jen kus plechu? Asi nebyla vypálená.

P. Sulc 8.4.2011 4:43

No, od Americanu lze cekat lecjakou pitomost.

Problem je, ze pro ne plati litera zakona a nikoliv smysl zakona, umysl zakonodarce. A tak jsou nekdy, dle litery zakona, propousteni vrazi.Vraha Kahaneho pred 30 lety chytli z vrazednym revolverem v ruce, nez k vuli nejakym serapatickam byl osvobozen z vrazdy a odsouzen jen za nelegalni ozbrojovani. I soudce byl rozhodnutim poroty namichnut a tak dal chlapovy asi 6 let

P. Krasny 8.4.2011 2:40

Oni vlastně jen

konají dle zákona.

Tim se ovšem náckové v Norimberku oháněli taky.

P. Eugel 8.4.2011 0:49

Mraz po zadech

Fakt, mraz po zadech z toho beha.

B. Brousková 8.4.2011 8:57

Re: Mraz po zadech

Moje známá byla před lety zatčena na ruském letišti, když jejím  při návratu z dovolené od moře našli v jejím zavazadle v tubě od šumivého acylpirinu jakousi podezřelou substanci,. Byl to opalovací krém, který si tam  přemístila z prasklé tuby. Veškeré vysvětlování marné. Zažil jsem za komoušů situaci, kdy byl z autobusu jedoucího do Jugoslávie vyhozen na hranici s Maďarskem jakýsi penzista- zločinec, kterému celník před jeho očima "rozebral" pas. Uchopil ho za uvolněnou nitku, kterou byl pas sešit a třepal s ním tak dlouho až se pas rozložil na jednotlivé listy. Pak mu oznámil, že pas je neplatný a aby si vystoupil.