4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

FEJETON: Já, hyena

V nedávné době se diskutovalo o dvou případech týkajících se fotožurnalismu. Jeden je zcela čerstvý. Fotograf Narcis Contreras se dopustil základního prohřešku proti etice fotografického zpravodajství.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kersch 30.1.2014 19:25

Hyena

Musím se zastat tohoto druhu šelmy. Je to v jeho ekosystému velmi užitečné zvíře. Prosím, nezneužívejte proto pojmu hyena, neopičte se po pitomoučkých reportérech, žurnalistech a podobných individuích, kteří nejsou vůbec užiteční, naopak.

R. Hroza 30.1.2014 16:50

popatřit hanby matky své

Jste, Astone. Jste hyeny vy co na ty fotky koukáte a jsou hyeny ti, co takové otřesné fotky pášou (páchají).. Jednoduše, redakce by takové fotky neměla přijímat ke zveřejnění. Nebo si myslíte, že jsme se proto stali lepšími?  Je to něco jako "popatřit hanby matky své".  Vy byste s tím utíkal do Blesku. Já ne. To je věc navýsost intimní. Někdy soukromě intimní, pokud by to byla vaše rodina, jindy lidsky intimní, pokud je to jen "lidská rodina". A neříkejte, že to někoho nadzdvihne, aby udělal něco proti nebo na pomoc. Každého to jen k smrti vyděsí. Zvíře by se dalo na útěk. Antilopa, když jí leopard srazí mládě, tak se tam nemotá a s levhartem nebojuje. Není blbá. Odběhne za stádem. Hyeny se tam ovšem motat budou. A budou si chtít taky urvat svůj kousek.

J. Vintr 30.1.2014 10:11

K té kameře na fotce syrského ozbrojence

mi spíš připadá, že ta kamera byla naopak na snímek velmi neuměle přidána ...

B. Uhlich 30.1.2014 0:21

Nerad s Vámi polemizuji, ale mám problém s vaším

tvrzením, že MY VYŽADUJEME po médiích ten strašlivý každodení příděl násilí a pod... já tomu nevěřím... spíše se domnívám, že média už nic jiného produkovat neumí...resp. že se diváka..čtenáře vpodstatě nikdo na nic neptá co by opravdu chctěl vidět, nebo číst... Média mají za hotovou věc, že to chceme a basta fidli...a tak musíme sledovat jak stupidní radaktoří soukromých televizí cpou do obličeje mikrofon lidem , kteým včera třeba přejeli dítě... tak nějak nechápu jaký v tom má být vlastně sdělení... asi to je stejné jak s těmi fotografy, kteří stojí nad mrtvolou a hledají nejlepší úhel...... já pokud mluvím za sebe..tak kvůli mě to nedělají a myslím, že se tady najde dost těžko někdo, kdo řekne..ano, tyhle zprávy vyhledávám a nemůžu bez nich být...

M. Marek 30.1.2014 9:48

Re: Nerad s Vámi polemizuji, ale mám problém s vaším

Souhlasím.

J. Vintr 30.1.2014 10:37

Re: Nerad s Vámi polemizuji, ale mám problém s vaším

Ono to souvisí s inteligencí lidí, kteří pracují v médiích. Takt a smysl pro přiměřenost jsou součástí sociální inteligence a ta asi velké spoustě zcela chybí. A psát o násilí a katastrofách je mnohem snadnější, než vyhledávat nějaká pozitivní témata.

F. Lesniak 30.1.2014 0:12

Otázka zní,

kdo po vás ty fotky požaduje? Slušný a normální jedinec zcela jistě ne. A hyeny za prachy vlezou kdekoli a vyfotí cokoli. Příkladem je francouzský fotograf, který číhal na prezidenta, aby ho vyfotil, jak jede za milenkou. Co je komu po tom?  Nestálo by za úvahu, kdyby prezident někoho tajně pověřil, aby mu rozflákal držku? Jste hyeny a lačníte po krvi.