1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

ESEJ: O nedokonalé touze po dokonalosti

Adam s Evou byli vyhnáni z ráje proto, že si mysleli, že mohou stanovovat pravidla místo Boha. Philip Yancey

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Filip 21.12.2005 23:16

Touha po dokonalosti?

"A tak, je mi líto, musím konstatovat, že virtuální sex je záslužný. Kde by byla ženská krása nemotivovaná polo či zcela obnaženými kráskami v časopisech, filmu a televizi?" Svatí netáhnou, porno už je moc, tak si dáme aspoň trochu obyč erotiky,... vo co de?
Podešva 15.11.2005 13:22

Lidový teolog

Milý autore - "lidový teologu", než se zase pustíte do psaní o nečem, čemu nerozumíte, tak si o tom něco přečtěte. Křesťanství JE monoteistické náboženství, nic na tom nemění pojem Trojice - to jen výraz toho, že kř. Bůh není monolit-osamělec, ale je schopen dialogu/trialogu sám v sobě. A Marie nikdy nebyla zbožštěna, pouze uctívána jako žena-smrtelnice a matka Boží. I svatí jsou v kř. teologii jen lidé.
neviditelny 10.11.2005 0:21

neviditelny@¨seznam.cz

A není náhodou křesťanství východní podobou buddhismu? Těch paralel by bylo...
deosum 5.11.2005 11:03

Člověk byl stvořen k hledání a nalezení Dokonalosti

... jedině to, co je Dokonalé člověka plně uspokojí ... hledejte Dokonalost=Boha ... podívejte se na kapku rosy anebo list rostliny a uvidíte Ho tam ... kašpaři na politické scéně jsou jen bloudící ubožáci, kteří slouží jako odstrašující příklad ... neporovnávejte se s nimi, ať nejste jako oni ... neházejte perly sviním ... hledejte sebe sama ... hledejte Dokonalost.