6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Aby krávy nebzdily

Když jsem se svého času ptal matky, zda si vzpomene, co dělala v napjaté chvíli mnichovského diktátu v září 1938, odpověděla: „Pásla jsem.“ „Husy?“ zněla doplňující otázka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 28.9.2017 21:36

Re: trend

Proto si dávám majzla na to, co dělám či hlásám veřejně.

Kdyby Hamilton dlabal a nekecal ...

M. Prokop 28.9.2017 21:34

Znal jsem ve verzi

Šumiduch

Pjunkalík

Prd

Ruprecht

Utrchprdel

H. Balzám 28.9.2017 20:03

Re: trend

Každá dobrá myšlenka už byla zneužita. To byste nemohl udělat nikdy nic, protože by vás kdykoliv někdo mohl obvinit z podpory nějakého darebáka.

J. Jurax 28.9.2017 19:51

Za mého mládí byla stupnice prdů tato

Áša

Euálka

Prd

Veleprd

Ruprecht

B. Carina 28.9.2017 19:21

Pane Davide,

.

Děkuji za vědecké popsání oné přirozenosti. Když jsem si to přečetl, uznal, že o tomto fyziologickém procesu prd vím. :-)

M. Prokop 28.9.2017 16:04

Re: Enterická fermentace

Dokonce se obešel bez nadávek, to bude tím svátkem, možná. :-P

M. Prokop 28.9.2017 16:02

Re: Typické pokrytectví

Mně to neštve. Domácí zelenině dávám přednost před "průmyslovou", ale ta domácí holt není celý rok. Ceny na uzdě drží taky ta možnost v případě potřeby dopravit levnější zboží.

No a v žádném z mých aut nevede výfuk dovnitř do uzavřeného prostoru.

M. Prokop 28.9.2017 16:00

Re: trend

Tím ovšem ty ekofašisty podporuje.

J. David 28.9.2017 14:12

Jeden prd je lepší, než deset doktorů...

Složení prdu zdravého člověka je 59 % N2, 21 % H2, 9 % CO2, 7 % CH4 a 4 % O2 s příměsí sulfanu H2S, složení záleží na dyspepsii. Když žeru pučálku, mám v prdu více CO2, když maso, tak více H2S. Úsťová rychlost "prdu" je průměrně 3m/sec, ale může být i vyšší, něco jako u nábojů kategorie "+P". Zvukový efekt prdu záleží na rychlosti plynů a vibrační schopnosti kruhového svalstva "obřití" (něco, jako varhany a hoboj dohromady). Od infrazvuku až po ultrazvuk. Sluchové vnímání prdu druhého, kavárenská společnost považuje za nepřístojné, již svatý Álois, když uslyšel muže, který s hřmotným rachotem vypustil větry své, dal se do usedavého pláče a toliko modlitbou se upokojil. Typy prdů (od plíživce až po hřmoťáka) nebudu popisovat, každý to zná. Brániti se prdům za každou cenu je nesmyslem, vede toto počínání pouze k zaraženým prdům, což může mít následně katastrofální důsledky. Přinejmenším (při spontánním uvolnění tlaku) totálním znečištěním "bílé keramiky", pokud takový jedinec včas ale stáhne pantalony. Co z toho plyne? Každý přirozený prd je očistou těla, a je součástí přírodního procesu. Nevím, co pan Hamilton vymejšlí.

PS. Kurňajs, nebylo by téma "Nová flautelence" zralé zpracovat v nějakém dotačním grantu? Již se hlásím...

P. Zinga 28.9.2017 13:51

Re: trend

Tudle jsem koukal na "ARTE" (něm.-franc. TV), kde v naučném pořadu pro děti mluvili o stravě, hlavně o bílkovinách a jejich roli. Čuměl jsem jak z jetele, když -po chvále rostlinných bílkovin-milým děten sdělili, že pro člověka je nejpřirozenější bílkovina živočišná! Samozřejmě s dodatkem, že mají také záporné stránky...

P. Han 28.9.2017 13:41

Re: Enterická fermentace

Nic objevného.

I. Novák 28.9.2017 13:20

Re: No ale když to zamezení emisí skleníkových plynů

On už toho zřejmě v té své makovici stejně moc nemá a tak nemůže o nic přijít.

I. Novák 28.9.2017 13:16

Re: CO2 nebo metan?

Pro vzdělance typu pana Hamiltona je to jedno.

H. Balzám 28.9.2017 12:44

trend

Nejedná se jen o jednoho Hamiltona, tohle je dlouhotrvající trend. Myšlenky, že rostlinná strava je vydatnější než živočišná, není nijak nová a je hlavním "argumentem" vegeteriánů z přesvědčení. Ani nadprodukce skleníkových plynů (metanu, ne CO2) krkáním krav není nic nového. Jedná se tady o častý jev, kdy k ochraně životního prostředí mluví lidi, kteří to cítí "srdcem" a bohužel ne rozumem. Potom tam často chybí vzdělání v oboru. Jenže ti lidé jsou empatičtí a cítí, že je něco špatně a proto jsou mi mnohem bližší než erudovaní vědci, kterým je budoucnost této planety u řiti. No a úplně nejhorší jsou ekofašisti, kteří si environmentalismus zvolili jako bič na ostatní lidi a chtějí pomocí něho ovládat masy. Hamilton nechce jíst steaky, ale neříká, že když je budu jíst já, že mě dá zastřelit.

P. Rudolf 28.9.2017 12:06

Re: Enterická fermentace

Že nějaký Gramblička krká prdelí, za to krávy fakt nemohou. Ale nějaký si pořiďte a zkuste je to naučit. Pak dejte tady na Psu vědět.

V. Kotas 28.9.2017 12:00

Re: Typické pokrytectví

A to se netýká jenom Hamiltona, ale všech sportovních, uměleckých celebrit a " selebritiček ", s bulvárem v zádech.

P. Portwyn 28.9.2017 11:50

Re: Teda na novináře

Já ho taky čtu docela rád, ale tohle jsem prostě nečekal. Nemyslím to jako ironii.

R. Gramblička 28.9.2017 11:43

Re: Enterická fermentace

kecáte Rudolfe, plyny, ať už jde o CO2 či CH4, unikají ze žaludku tlamou a ze střev zadkem

P. Rudolf 28.9.2017 11:36

Re: Enterická fermentace

Tak na tak vysoce smatlanou, aj, čo to táram, sofistikovanou diskuzní úroveň vás dvou nemám.

M. Mikulec 28.9.2017 11:34

Re: No ale když to zamezení emisí skleníkových plynů

Správně, pane Prokope. Nejhloupěji se celebrity vyjadřují k Donaldu Trumpovi. Utnul jim totiž penězovod k jejich charitám a neziskovkám. :-) Příkladem je třeba Alicia Keys.

M. Mikulec 28.9.2017 11:32

Typické pokrytectví

Hamilton je naštěstí soukromá osoba, a dokud mu novináři nebudou strkat mikrofon pod nos, aby jim řekl, co měl k obědu, je to ok. Pokud se z jeho soukromého rozhodnutí stane kult a občánci budou masmédii vychováváni, jak už to tak chodí, k následování, bude to špatné.

Nevím, proč ty všechny ekologické snahy se berou za úplně opačný konec: podporou místní výroby a pěstování se přece ekologie zlepší: globalizace je fackou do tváře ekologie: nechci průmyslově vypěstovanou zeleninu z Nizozemí, chci domácí. Na silnicích už připadá na jedno osobní auto snad deset kamionů. To nikoho neštve, že výfukové plyny jsou umpnáctkrát nebezpečnější než cigaretový dým? Můžete se o tom obrazně řečeno přesvědčit v zavřeném prostoru auta.

M. Prokop 28.9.2017 11:27

Re: Teda na novináře

Petráček "ulítne" jen občas, jinak je dost rozumný.

P. Portwyn 28.9.2017 11:20

Teda na novináře

to je pozoruhodně logická úvaha.

Za mne palec nahoru pro pana autora.

M. Prokop 28.9.2017 9:03

Re: No ale když to zamezení emisí skleníkových plynů

Pan Petráček si nemyslí. Pan Petráček píše, že "se předpokládá", takže konstatuje, že si to myslí lidé. A v tom má pravdu, viz obliba různých "celebrit", vyjadřujících se, vesměs blbě, ke všemu možnému.

P. Smatlak 28.9.2017 9:01

Re: No ale když to zamezení emisí skleníkových plynů

AŽIVOČIŠNÁ STRAVA MÁ U LIDÍ VLIV NA MOZKOVOU ČINNOST,TAKŽE AŽ PŘESTANE TEN BLB JÍST TUTO STRAVU TAK ZBLBNE ÚPLNĚ A BUDE BLBĚJŠÍ NEŽ TY KRÁVY CO SE ŽIVÍ JEN ROSTLINOU STRAVOU.

M. Prokop 28.9.2017 9:00

Re: CO2 nebo metan?

Ano.

M. Prokop 28.9.2017 8:59

Re: Enterická fermentace

Nemyslí, zásadně. :-P

M. Prokop 28.9.2017 8:58

No co,

filmové či hudební hvězdy dělají to samé. Prostě reklama. Horší jsou ti, kdo straší, aby jim šly kšefty se zbytečnými až škodlivými projekty, třeba CCS (ne karty na benzín, Carbon capture and storage).

P. Smatlak 28.9.2017 8:58

Re: Enterická fermentace

MYSLEL JSI S TÍM NAROZENÍ SEBE?

P. Rudolf 28.9.2017 8:29

Enterická fermentace

Krávy, autore, metan nevypouští prděním, nýbrž krkáním.

A stejně chybný je i ten váš závěr o veganství Hamiltona. Dle vašich závěrů by tak o udržitelný rozvoj měl právo bjovat jenom ten, kdo se vlastně ještě ani nenarodil.