10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

ZEMĚDĚLSTVÍ: Za naftu zelenější

Až se ve středu budou agrárníci přesouvat s traktory a kombajny k blokádě silnic po celé republice, projedou palivo za plnou cenu. Cest na protestní akce, ani když mají uhájit takzvanou zelenou naftu, se vratka spotřební daně netýká.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Joch 1.6.2012 13:51

MEŘO v moderních dieselech

Zdůraznil bych zde jeden důležitý technický detail. Prosím uvědomte si, že tzv. ZELENÁ NAFTA nemá nic společného s EKO či BIO NAFTOU s nutnou příměsí MEŘO.

Nafta s podílem MEŘO není doporučena výrobci moderních COMMON RAIL Diesel motorů, pokud chce uživatel dosáhnout nejlepšího výkonu a dlouhé životnosti.

Pokud jste někdo viděl stroje zemědělců v akci, víte, že značku ZETOR zhusta vystřídal John Deere, McCormick, Manitou, atd. Ne, že by farmáři měli na nové, ale těm francouzským vláda dotuje nákup nových, takže stroje po leasingu jsou pak u nás k mání za velice pěkné ceny. Taky ukázka toho, jak nám ten kapitalismus v EU funguje.

Jenže nalít MEŘO do takového stroje by mohl snad jen blbec padlý na hlavu. Víte co stojí oprava až vám ta řepka ucpe BOSCH vstřikovače?