6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kejkrt 30.10.2010 9:04

Pro úplnost.

Autorem TOP 10 je tajemník ASZ J.Šebek.

M. Franková 30.10.2010 8:04

Na dané téma

by se daly popsat stohy A4. Podnikat jakkoli v oblasti zemědělství je skutečně v pravdě kovbojka pro velmi otrlé. A to je ještě třeba se zmínit o nemalém faktoru v oboru půdního hospodářství....a tou je lidská závist! Co na tom, že nám místní podnikatel dává celoroční práci, pravidelně vyplácí velmi slušnou mzdu a ještě navíc si od nás pronajímá naši zrestituovanou pastvinu?? O kterou bychom se pochopitelně museli ze zákona za nemalé peníze postarat? Sem tam na něj jen tak pro zpestření pošleme udání, že se tam ty krávy pasou, a co kdyby.....! Stalo se nedávno. Přijely dvě mladé holčiny ..tipovala bych, že si do oné návštěvy na pastvě myslely, že jsou krávy fialové, podivovaly se nahlas, že krávy na pastvě pijí vodu z protékajícího potoka a pak si všimly, že nedávným povětřím vyvrácený náletový stromek o síle nedospělé paže, krávy okousaly. Nu,co chcete..jsou to krávy. A již bylo nařízení na světě! Povinnost vysadit hned několik stromků! Co na tom,že na oné pastvině nikdy nerostly!!! A prý si to přijdou zkontrolovat ..a běda podnikateli, který neuposlechne!

Další kapitolou jsou majitelé chalup. Vyhlídnou a koupí si chaloupku v krásném prostředí, kde se na loukách pasou ovce, krávy, kozy. A ejhle, on ten boží tvor bučí, mečí a vyměšuje!! A ono to začne chalupáři vadit natolik, že přehršel stížností je okamžitě na světě.Přiznám se, že místní podnikatele v oblasti zemědělství skutečně obdivuji. Sama nevím, zda bych na tyhle žabomyší války měla nervy. Je to podnikání pro skutečné nadšence a navíc velmi pevných nervů. Není pak skutečně lepší na oné pastvině postavit černé svinstvo lapající slunce?? Zcela jistě je to finančně výhodnější. Zřejmě i z tohoto důvodu se Česká republika loni poprvé v historii stala nesoběstačnou ve výrobě vepřového masa.

M. Macek 30.10.2010 0:37

Výborný článeček z kocourkova - ještě že neprošly jiné úřadnické perly:-)

Ještě by to chtělo zavést poviné čipování domácích mazlíčků a registraci do IZR, abychom je ochránili před využitím jako jatečních zvířat:-D Úřednickou kreativitu bychom mohli exportovat, jen nevím zda-li by byla poptávka!

V. Kain 30.10.2010 11:47

Re: Výborný článeček z kocourkova - ještě že neprošly jiné úřadnické perly:-)

A to mají ještě tolik drzosti,že když se jim v důsledku šetření má trochu šáhnout na platy,tak řvou jako ten skot.Protože těchto parazitů (slušnější pojmenování by nebylo efektní) kvapem všude přibývá,tak za chvíli nebudou peníze ani na ty nejzákladnější věci.