27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vládík 20.8.2009 16:03

Re: VZP má rezervy

Navrhněte, jak to řešit příště.

Georgg 20.8.2009 16:02

Re: Rád bych se zeptal

Sam Křepelka Vám odpověděl....ostatně nový ředitel po Musílkové také není nijaký chudák ve mzdě, ale ok, jenže stát i tu ztrátu dolil nejen za státní pacienty, ale ještě přisypal z daňových prostředků nás všech...už jsem nezaregistroval, vrátila-li to VZP státu!? Když zejm. po zavedení oněch 30,- poplatků značně uspořila a doktorům zkrátila body...a dluží tak zase nám všem...

vládík 20.8.2009 16:01

Re: Je to přesně

Ano. A pokračovat v regulacích, jako je např. poplatek či nulové kačky za první tři dny nemoci.

vládík 20.8.2009 15:59

"Skandální využití prostředků veřejného pojištění"??????

Část zdravotních zařízení je soukromá (ambulantních většina). Z čeho předpokládáte, že budou realizovat údržbu a investiční rozvoj, když jejich prakticky jediným příjmem je příjem od pojišťoven? 

Otázka spíš zní, proč takto nedovedou jednat i nemocnice ve správě státu, krajů či měst.

Problém, že část pojištěnců odešla od VZP nechápu. Když, tak v jediném smyslu: VZP měla výmluvu, proč "musí" být sanována ze státního rozpočtu.

Bolek 20.8.2009 15:57

Re: Pokud se nemýlím

Klause zrovna nemusím, ale v tomhle měl pravdu. Každá pojišťovna představuje obrovský úřednický moloch se skvěle placeným managementem, který ze systému odčerpává obrovské prostředky. Při dnešním stavu výpočetní techniky by veškerou agendu hravě zvládla administrativa jedné pojišťovny. Navíc by se odbourala absurdní nevyváženost, kdy VZP musí ze zákona hradit léčení důchodců, dětí a nezaměstnaných, tedy lidí, za které hradí zdravotní pojištění stát (samozřejmě, že v minimální výši). Zaměstnanecké pojišťovny mají takových pojištěnců minimum, převážně mají podstatně vyšší příjmy od zaměstnaných pojištěnců.

vládík 20.8.2009 15:55

"Skandální využití prostředků več

Georgg 20.8.2009 15:55

Re: Ano, nejsou prachy!

poslanec Tlustý (blahé či neblahé minulosti, tedy jak pro koho...) několikrát za svůj poslanecký mandát toto protlačoval..., že je to admin.náročné je nesmysl, který vyprodukuje pouze státní úředník, který nemá ani páru, co se děje, kterému navíc každého 15. cinkne v kasse, ať už je krize či nikoliv...bylo by to na měsíčním DPH asi 2 řádky navíc. Otázkou by byla pravdivost...ale k tomu tam na FÚ snad jsou, aby kontrolovali, né? U malých/středních firem jsou to desítky max. 100-200 faktur, kterých součet mám za, řekněme i s kontrolou výsledku za 2hoďky hotov, čili jeden darmojed udělá denně 3 firmy. Jakmile by tato praxe nastala, tak by nikdo nepodváděl, jelikož by sankce byly velké....Ostatně v Anglii to jde...a lhůty pro FÚ na kontroly tam jsou výrazně kratší jak tady.... U vlády a spol. je to jasné, museli by myslet a jinak nikdy nic pořádného nikdo z nich nedělal, takže nemají představu, co to je práce (jakákoliv)...etc. etc.... 

onetearofbluedeer 20.8.2009 14:32

Re: Hahahahahaha a ještě jednou hahaha..

1. Nemci nemusi platit, jsou jako my v EU a tim padem pri turistice pojisteni a za ne zacvaka pojistovna. Nikoli vsak pri pobytech nad 90 dni. 2 ostatni jmenovani cizinci vyskytujici se na nasem uzemi tu prevazne maji stale bydliste nebo alespon pracuji. Je tedy ukolem statu zajistit a kontrolovat, aby si platili pojisteni. 3. Bezdomovci, duchodci a azylanti jsou osetrovani bez existujiciho pojisteni...zbyva jeste nekdo ?

Minutus 20.8.2009 13:56

Re: Mírné zvýšení spoluúčasti

Proti 30 Kč v nějaké inteligentnější formě nic nenamítám, proti zvýšení pravomocí pojišťoven ano. Už tak překračují zákony.

F2 20.8.2009 13:28

Re: je to daň, ne pojištění

to jako nějakou státní výrobnu léků ? Bez platů managerů a bez zisku ?

I-Worm 20.8.2009 13:26

Re: Rád bych se zeptal

hedejte poučení u ČD.  Ty taká stát dotuje nemalými částkami, ale ředitel zrovna nestrádá... I dnes.

I-Worm 20.8.2009 13:25

Re: VZP má rezervy

jo, ale předtím, než dlužil čtyřicet milionů, tak jich dlužil dvacet, předtím, než dvacet, tak jich dlužil deset...atd. A naši slavní ministři a posranci udělali houno pro to, aby se situace mohla řešit hned ve stavu zrodu. Jenomže, to by se mohlo dotknout tu osoby blízké, onde zas kamaráda. A tak, když se problémy hromadí, začneme kecat o zneužívání lékařské péče a začneme hezky rovnostářsky vybírat po třicetikoruně. Reformy musí začít u legislativy. Jo, ale zdůvodňovat nabytý majetek, to mnoha lidem smrdí! Stejně jako Klausově vládě smrdělo restituovat nemovitosti, které komanči za babku koupili po emigrantech.

hafusak2 20.8.2009 13:14

Re: Rád bych se zeptal

Děkuji studnice moudrosti. Stále však to nevysvětluje odměny za dobré vedení její a dalších z managementu v období mínusových čísel.

Standa 20.8.2009 13:09

Re: je to daň, ne pojištění

V Česku se dělá kvalitní medicína za méně peněz, je třeba ubrat kyslík farmaceutickým firmám, které nám v tom dělají bordel bez ohledu na krizi.

Sam Křepelka 20.8.2009 12:59

Re: ???

Blbost. tzv. registrující lékař vůbec pacineta nepotřebuje zahlédnout cellý rok, protože za každého dostává měsíčně tzv. kapitační platbu. To, že k němu někdo přijde je jenom malinkej bonus navíc.

Sam Křepelka 20.8.2009 12:57

Re: Ano, nejsou prachy!

Ne. Je to bordel !

Jitka 20.8.2009 12:56

Re: Ano, nejsou prachy!

Zlatá slova, máme ve firmě podobné velikosti stejné problémy. Nedávno Hospodářská komora podala návrh na to, aby se DPH odvádělo až po skutečném obdržení plateb, nikoliv po vystavení faktury. Vláda to prý odmítla z důvodu administrativní náročnosti. 

Sam Křepelka 20.8.2009 12:55

Re: VZP má rezervy

Jenže takový "profesionální " dlužník nemá nic než samé dluhy, majetek žádný, a když, tak ho má obstavený bankou. Je to jenom takový chudáček jezdící v nejmodernějším autě patřící  manželce. A dovolenou v Dubaji mu platí bohatý syn podnikatel.

Sam Křepelka 20.8.2009 12:53

Re: Rád bych se zeptal

Hlupáčku. Musílková VZP do krachu nepřivedla! Bylo to ministerstvo zdravotnictví, které vydávalo vyhlášky v rozporu s pojistným plánem VZP schváleným parlamentem. Byla to totiž snaha ovládnout vedení VZP a získat moc nad cca 120 miliardami Kč.Když se ovládnutí povedlo, najednou stát začal platit za své pojištěnce co měl, změnil zopůsob přerozdělování vybraného pojištění atd.

cca 20.8.2009 12:05

Re: Pokud se nemýlím

to bylo před 25 lety... ;-)

ola 20.8.2009 11:54

je to daň, ne pojištění

smlouvu s pojišťovnou nemá pacient, ale lékař. To jakoby měl smlouvu s pojišťovnou autoopravář a ne majitel auta. A že se krátí zásoby peněz v těchto přerozdělovnách?  Vždyž nemocnice, soukr. lékaři mají tržní vstupy- nájmy, energie, služby, opravy, cena léků, zdrav. materiálů, přístrojů.... ale příjmy jsou limitované- jsou okrádáni, mají regulace. A přesto, že jsou regulováni, tak mají pojišťovny málo. Jsou 2 možnosti- Buď sníží cenu práce lékařům a budou platit ještě méně( to pak krachne rychleji), nebo zavedou připojištění a pacient bude platit cash za ambulantní léčení. České podfinancované zdravotnictví nemůžou přeci pořád dotovat zdravotníci ze svého. Jak lze dělat  v ČR kvalitní medicínu za 750 Euro na občana na rok ( 210 mld Kč celkem) a se spoluúčastí 11% ( nejmenší v EU). když v Rakousku to musí dělat za 2800 Euro a se spoluúpčastí 25%?

egoist 20.8.2009 11:51

Je to přesně

výsledek , který předpovídali odborníci. Před tím než se začne do zdravotnictví pumpovat další prostředky je potřeba provést reformu. Jinak je to jen sypaní do černé díry.

hafusak2 20.8.2009 11:46

Rád bych se zeptal

proč je existence zdravotních pojišťoven bezpodmínečnou nutností. Stále v nich spatřuji jen zbytečný mezičlánek mezi státem /min. zdravotnictví/ a lékaři či lékařskýmu zařízeními, který jen svou režijí /budovy, kvanta úředníků a pod./ odčerpává hromadu peněz z nemocenského pojištění. Osobně jsem názoru, kdyby byla jen jedna ZP, která by byla současně i odborem min. zdravotnictví, nemusely být poplatky ani stesky po málo penězích. Po aféře s bývalo gen. ředitelkou VZP, která VZP přivedla do mínusu a ještě dostávala statisícové odměny za dobré vedení, po krachu dalších ZP nejsem zrovna přesvědčen, že by to byli dobří správci peněz pro naše zdraví. Nemohu se ubránit dojmu, že pouze vznikl nový úřad parazitující na lidech a jejich zdraví s cílem jednou toto privatizovat bez větších otřesů /neboť privatizovat ministerstvo by bylo poněkud divné/ aby peníze zmizely v soukromých kapsách. Jste mi autore tuto otázku schopen zodpovědět? Děkuji.

Vašek 20.8.2009 11:38

Re: Mírné zvýšení spoluúčasti

 Nejlépe pojišťovny privatizovat, to budou výsledky. ¨Úspora za pomřelé důchodce bude jistě obrovská,

j 20.8.2009 11:33

Re: VZP má rezervy

a kdo říká , že mezi dlužníky tam nemáte ty socky:-)

franta 20.8.2009 11:21

Pokud se nemýlím

tak Václav Klaus kdysi (před 15-20 lety) zastával názor, že zdravotní pojišťovna by měla být jen jedna !!! Bohužel mu to neprošlo.    

I-Worm 20.8.2009 11:07

VZP má rezervy

jenže v tomto státě je prostě bordel. Zatímco kvůli jednomu nezaplacenému účtu za telefon jsou exekutoři schopni prodat střechu nad hlavou, jenom tabulka dlužníků VZP nad jeden milion obsahuje k dnešnímu dni 2178 dlužníků, přečemž největší dluh je více než 41,5 milionu. Ty milionové dluhy nevznikly ze dne na den! Ovšem my to vyřešíme hravě zavedením poplatků a nadáváním ne třicetikorunové socky!

žaba(k) na prameni 20.8.2009 10:53

Re: Hahahahahaha a ještě jednou hahaha..

Mám sakra hluboký sociální cítění. Pokud uznám, že ten a ten je potřebný, a nemůže si v dané chvíli  pomoci sám, pomohu mu, proč ne ? Už jsem to i několikrát udělal.

Jenže vyčůránky, co chtějí parazitovat na peněženkách druhých tak nějak nemám rád.

Co je na tom asociálního ??

j 20.8.2009 10:30

Re: Mírné zvýšení spoluúčasti

nechte to na těch 30korun to přijde levněji a prachy také budou. A hlavně dát pojištovnám větší pravomoce:-)

Minutus 20.8.2009 10:20

Mírné zvýšení spoluúčasti

cca o 1% + zvýšení nestydatě nízkého pojistného za státní pojištěnce a bude to OK. Jo a ještě sloučit pojišťovny. Jen se na tom živí zbytečně víc lidí.