26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

VÝHLED: Občané i podnikatelé věří, že bude lépe

Výrazné zklidnění mezi podnikateli i obyvateli přinesl vývoj cen energie. Vlivem relativně teplého počasí a útlumu průmyslové aktivity v loňském druhém pololetí se snížila spotřeba a ceny energie klesají. To dává perspektivu na zmírnění inflace.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Hudec 27.1.2023 3:11

Honzíku, do ekonomiky se ti raději plést nebudu, ale na dvě chyby tě upozornit musím.

Tak především je v Haškově knize u strážmistra Flanderky "loajalita mezi místním obyvatelstvem I.a", nikoliv A1, jak uvádíš.

Dále pak nevím, kde jsi přišel k tomu, že Bába Pejzlerka chodila večer do hospody Na Kocourku pro černé pivo. O typu piva tam není ani slovo, natož o černém. Prostě jen "bude chodit se džbánem pro pivo"..... "ať se bába trochu proběhne".

Nejspíš sis to popletl s hospodou U kalicha hned v úvodní kapitole Knihy, kde si Švejk poroučí černé pivo s touto poznámkou: "Ve Vídni dneska taky mají smutek."

Ševče, drž se svého kopyta, fakta ověřuj ;-).

Nu a přece jen k té ekonomice. Vláda jen čeká na vítězství svého kandidáta v dnešních/zítřejších volbách, aby přistoupila k nepopulárním opatřením. Ráda by třeba sáhla nám, bohatým starobním seniorům, na důchody. Bude k tomu hledat všechny cesty a musí to udělat rychle, aby na to postižení do příštích parlamentních voleb trochu zapoměli.

Tož tak a napiš, jak se máš.

Čau.