Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vlcak

27. 7. 2009 22:45
Ptám se.

Jen malá otázka,kolik do AV stát investoval a kolik se vrátilo?Přesně 6%!!!!

0 0
možnosti

Jerome

27. 7. 2009 22:34
Patrně

se mýlím, ale tipnul bych na feministku. Ty mají vždycky pravdu a opozice z maskulární strany trestají bez uzardění. Nevím, kolik žen pracuje v AV, ale kvoty EU asi neplní. Ten článek jsem nedočetl. Neměl jsem sil. Ta dáma má zvláštní odpuzující odér....Určitě to není Versace....

0 0
možnosti

Jerome

27. 7. 2009 22:37
Re: Patrně

opravuji se ... maskulinní, tedy  fousaté....

0 0
možnosti

Pochybující

27. 7. 2009 20:24
Nedovzdělanci

... a pitomci chtějí rozhodovat o osudu vědy v ČR.

Zastaví je někdo?

0 0
možnosti

No

27. 7. 2009 20:59
Re: Nedovzdělanci

vyssi princip mravni ...

0 0
možnosti

Petr

27. 7. 2009 17:33
no ono je teď

vlastně jedno jestli je AV lepší neš VŠ když ty peníze dostane nějaká nadnárodní firma na "výzkum" a nepchybuji že se nezapomena s patřičnou odměnou i na členy RVV.A ve výsledku peníze budou pryč a věda taky, tak jen hurá do reformy.

0 0
možnosti

No- Reuters

27. 7. 2009 17:46
Re: no ono je teď

http://www.library.sk/i2/i2.entry.cls?ictx=cav&logout=1&language=2&skin=1&show_lim=1" target="_blank" rel="nofollow">http://www.library.sk/i2/i2.entry.cls?ictx=cav&logout=1&language=2&skin=1&show_lim=1

Do kolonky  Impakt faktor od zadat hodnotu 20. Jinak nevyplnovat nic a kliknout na "Hledej"

Impozantni. A ted zkusit najint na nektere z VS zamestnance (ktery nepracuje zaroven v AVCR), ktery se muze pochlubit clankem v podobne kvalitnim periodiku.

0 0
možnosti

No

27. 7. 2009 17:17
Zlamalova evidentne netusi, co je WoS, co je AVCR, co je to zakladni vyzkum

Ale pozoruhodny je take fakt, jak malo je databaze WoS vyuzivana univerzitami - predevsim temi technickymi, ktere maji nejvetsi zastoupeni ve vladni  Rade pro VVI. Uvazime-li desitky tisic studentu, je otazkou co tak "spickoveho" ve svych diplomkach predkladaji, nepotrebuji-li sledovat literaturu ...

Statistiky vyuzivani WoS jsou k nalezeni zde:

http://www.lib.cas.cz/cs/online-databaze/web-of-knowledge" target="_blank" rel="nofollow">http://www.lib.cas.cz/cs/online-databaze/web-of-knowledge

0 0
možnosti

Beda

27. 7. 2009 22:14
Re: Zlamalova evidentne netusi, co je WoS, co je AVCR, co je to zakladni vyzkum

WoS neni zadarmo, koukam 27 mega rocni poplatek...

0 0
možnosti

No

27. 7. 2009 16:59
fuj Zlamalova

Jeji vystupovani na obrazovce je dosti afektovane. Hysterka?

0 0
možnosti

D.M.

27. 7. 2009 15:44
Trestuhodna lez autora "clanku"

Sam pry autor udeluje cervene karty, ale sam pritom lze. Jasnou lzi je tvrzeni, ze na VS je vice vedeckych pracovniku nez v AV. Opak je pravdou, na V jsou zejmena prof., doc. a odborni asistenti - coz jsou pedagogycti pracovnici. Naopak v AV jde temer 100% o vedecke pracovniky. LZI nepresvedcich Chylo o LZI.:-/

0 0
možnosti

Kamil

27. 7. 2009 21:22
Re: Trestuhodna lez autora "clanku"

Mýlíte se. Prof., doc. a odborni asistenti nejsou pedagogičtí pracovníci, nýbrž akademičtí pracovníci. Jejich povinností je vědecká a pedagogická činnost.

0 0
možnosti

Malý Aston

27. 7. 2009 13:11
Nejlepší lék na hospodárnost, je snížení prachů!

Nejsem proti akademikům ale přeci mi nechtějí tvrdit, že každou kačku obrátí dvakrát než ji vydají. To není v naší české povaze. Princip snížení peněz ale musí být rovnoměrně rozdělen mezi všechny ceckoně napojené na státní rozpočet, tedy naše daně. Úřady všech stupňů praskají a úředníci nemají kde sedět. V zimních měsících se poplálíte o kliky jak tam mají přetopeno. Dětí a studentů ubývá ale učitelé řvou máme málo peněz. Ministerstva které nic neřídí plné počítačů, sekretářek,šéfů a podšéfů. Sežerou více než je potřeba pro naše vědce. Jen nevím, kdo udělá pořádek, zatím si každá vláda na tyto penězovody půjčila, co bude až nám nikdo nebude chtít půjčit?

0 0
možnosti

Honza

27. 7. 2009 15:59
Re: Nejlepší lék na hospodárnost, je snížení prachů!

Akademie věd Václavu Klausovi žádný čestný doktorát nedala. Popravdě řečeno, jak znám kolegy z příslušných grémií, neměl by na žádné čestné ocenění sebemenší šanci.

0 0
možnosti

M. Zima

27. 7. 2009 12:55
Dovolil bych si obecnější pohled:

Paní Zlámalová se sice odvolala na pochybné ukazatele, ale její finální tvrzení se nechají těžko vyvrátit. A to proto, že máme každý s českou vědou nějaké zkušenosti. Např:

Den vědy v Praze. Presentovány byly bez jakékoli angažovanosti, tedy s českou "profesionalitou" téměř výhradně exponáty na úrovni západních gymnasií. Zcela chyběla nápaditost a vtip, smysl pro zajímavost,.. Čeští vědci se představili více jako úředníci, nežli jako koumalové, natož originály s "výstředními" zájmy. (Oni se naučili sát z EU a považují to za nějakou extra schopnost, která je povyšuje, jako svého času návšrěva sovětských soudruhů. ) Zaptal jsem se u organisačního stanu nějaké suverénně vystupující dámy, kde je Pačes. Řekla mi: "Na chatě". To je při takové akci na Západě nemyslitelné a vlastně to samo popisuje nejlíp ten stav, kdy čeští prominenti stále ještě dělají vlastní job jako nějaké druhé zaměstnání, provozované po privátních nákupech.

BTW: Za extremní případ považuji ředitele pražské ZOO. Ten je víc politik, nežli vědec a podle toho to vypadá.

0 0
možnosti

jhm

27. 7. 2009 13:43
Re: Dovolil bych si obecnější pohled:

Od kdy ředitel ZOO musí být vědec? Já netvrdím že na Akademii je vše 100% ale o co vám jde v této diskusi, kromě házení bláta?

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz