1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

USA: Kongres o vývozu energetických surovin

Minulý týden v americkém Kongresu proběhla veřejná slyšení o tom, zdali není na čase zrušit zákon zakazující vývoz amerických energetických surovin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Frauknecht 31.7.2015 7:52

Re: Však já vim,

ale tohle mi připadá záživnější.

Trochu jste mě zaskočil. Vysvětlete mi, jak může aktivní voják s výzbrojí letět z vlastní iniciativy kam se mu zachce? :-)))) Asi dezertovali.

B. Volarik 31.7.2015 7:49

Re: To je zase převyprávěnka.

Nahradit ruský produkt americkým není zas tak velká tragedie. Amerika spolu se svými produkty (vyvážené soukromými společnostmi) nevyváží totalitní diktát. Ruský produkt je de facto vlastněn státem (i když jaksi zamlženě) a typickým ruským produktem je odjakživa snaha ovládnout, zotročit, vazalem učinit příjemce jejich zboží. Vy asi nepamatujete osmašedesátý rok...?

B. Volarik 31.7.2015 7:45

Re: To by mě zajímalo,

Článek je o surovinách, nikoli o vojácích. Pokud chtěli někam letět, byla to jejich vlastní iniciativa. Třeba měli ukrajinské předky.

K. Frauknecht 31.7.2015 7:40

To by mě zajímalo,

proč autor nepíše o těch amerických vojácích (ani nebyli na dovolený :-)!) co chtěli s plnou polní a s flintama letět běžnou linkou Vídeň - Kyjev :-))).

M. Zikmund 31.7.2015 6:53

To je zase převyprávěnka.

Je smutné sledovat pane Fištejne, jak se postupem let měníte ze střízlivého komentátora v zaslepeného propagandistu. Akce Ukrajina (a bohužel nejde jen o Ukrajinu, ale i o Makedonii) není ve skutečnosti o ničem jiném, než o tom jak vytlačit vliv Ruska a nahradit jej vlivem USA, jak nahradit ruský produkt pro Evropu produktem americkým. Nic proti tomu, o tom už je politika a jde spíše o to, kdo se jakých přešlapů dopustí (samozřejmě, že přešlapy dělá jen Rusko, že?). Ale pokud jako novinář chcete tuto americkou aktivitu nazývat snahou o ukončení ruského vydírání a nenazvete věci pravým jménem, pak jako byste z oka vypadl komentátorům z komunistické ČST (a některým ze současné ČT).

B. Hamáček 31.7.2015 0:28

To

To zase bude rudého řevu !