30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Babišovo podnikání

K této malé poznámce mne inspirovalo to, co jsem se v poslední době dozvěděl o podnikání pana Andreje Babiše. Na víc bych si netroufl, podotýkám, že se psaní o ekonomice a zejména podnikání cíleně vyhýbám: nikdy jsem nepodnikal a už se k tomu ani nechystám (nemám na to buňky).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Luboš 23.3.2017 10:52

Re: Stát Agrofertu, Babiš Babišovi.

Dobře, multimilionář a ministr financí Babiš něco udělal a je za to popotahován. To samé však udělal i multimilionář a senátor Valenta a není za to popotahován. A to mě trošičku smrdí! Není to trošičku účelové jednání? Nepřipomíná Vám to případ Chodorkovský?

R. Divín 23.3.2017 10:52

Re: Stát Agrofertu, Babiš Babišovi.

A ještě dodatek. Babiš tím přelévacím systémem Profrostu zdůvodnil možnost nákupu Dluhopisů. Tím v přímém přenosu ukazuje tu brutální parodii na podnikání. Babiš Agrofert vydá korunové dluhopisy na poslední chvíli. Tajně, s možností jediného kupce a tím je Babiš soukromník. Polovina Dluhopisů je koupena až za rok. Další nákup za 260 mil se uskuteční za další rok, kdy je Babiš ministrem financí!!! Druhá polovina dluhopisů leží ladem! Z toho je jasné, že Dluhopisy Agrofertu vůbec neplní svůj základní účel.- získat rychlé peníze pro firmu, potřebné k investicím! Jediný výsledek transakce je opět zneužití práva a nezdaněnýchz 90 mil zisku z této transakce. Agrofert si snižuje daňový základ. Stát dotuje Agrofert a Babiše a Babiš stát ojebává za státní peníze.

K. Luboš 23.3.2017 10:46

Re: Stát Agrofertu, Babiš Babišovi.

A z jakých zdrojů jste se dozvěděl, že Babiš šidí na daních? Máte např. přistup k interním dokumentům Agrofertu, BISky, Ministerstva financí, Státního zastupitelství anebo Policie? Máte svědectví nějaké důvěryhodné osoby. Z jakých zdrojů jste čerpal a považujete své zdroje za důvěryhodné? A uvažoval jste vůbec o možnosti, že by důvěryhodné nebyly? Řídíte se i vlastním rozumem, anebo věříte tomu, čemu chcete věřit? Myslíte, že když někdo něco považuje za „zcela evidentní“, tak že je to důkaz? Víte, že svého času byla i vina M. Horákové zcela evidentní?

M. Vondráček 23.3.2017 10:39

Lubošova perla

"A státní dotace, různé odpočty a „šetření na daních“ nejsou problémem Babiše, ale těch, kteří je navrhli a kteří je zákonem schválili. "

Podle této logiky je Nobel viníkem většiny atentátů :-)

M. Vondráček 23.3.2017 10:38

Re: Stát Agrofertu, Babiš Babišovi.

Luboši, nežerte ty koblihy, nedělá Vám to dobře ...

M. Vondráček 23.3.2017 10:36

Re: Ach jo,

Bude lépe Andreje nekritizovat ....

R. Divín 23.3.2017 10:34

Re: Stát Agrofertu, Babiš Babišovi.

pane Luboši,mně se plky internetových trollů ve službách Babiše nedotknou. Já jsem svým příspěvkem jenom dal popud k zamyšlení, jestli tento typ "Podnikatele" ze zločineckým jednáním může být v demokratickém státě ministrem financí a příštím premiérem této země. Ten český sytém já na bráchu a já nic já muzikant ve Faltýnkově podání už je V EU pokutován 22 miliony. A s tou radou, Ať podám trestní oznámení běžte do zadele. Všude jsou Babišovi trafikanti.

J. Herejk 23.3.2017 10:32

Ach jo,

pokračování obsese pana Doležala. Stačí přečíst titulek a dále netřeba. Jistě se mu o Babišovi i zdá. Pan Babiš je osoba velmi kontroverzní ale posedlost jeho kritiků mu spíš pomáhá.

J. Vintr 23.3.2017 10:30

Re: Stát Agrofertu, Babiš Babišovi.

Šidit stát na daních je nezákonné. To, že Babiš není z ničeho obviněn, přestože je to šizení zcela evidentní, je dáno prostě tím, že si může kohokoliv koupit ...

A. Nový 23.3.2017 10:29

Re: Ale o tom je přece kapitalismus - vydělávat peníze tak,

Vy jste kus vykastrovaného hovězího! Kde a jak Babiš přišel k majetku lze najít na Webu.

Viděl jste tu Poldovku v jakém stavu byla po vládě komančů? Ta byla drahá zadarmo!

J. Vintr 23.3.2017 10:28

Re: pane Doležale

Každý neměl tu možnost "koupit" za tři miliony (které neměl) firmu s hodnotou několika set milionů. A většině lidí by neprošlo padělání úřední listiny, na základě níž se tento skvělý "obchod" uskutečnil...

A Babiš sice nebohatne přímo tím, že obchoduje sám ze sebou, ale "ojebává" tím stát na daních (o hodně velké částky).

K. Luboš 23.3.2017 10:24

Re: Stát Agrofertu, Babiš Babišovi.

A Vy v tom vidíte něco nezákonného? Lacino nakoupit, draho prodat, je přece základním principem kapitalistického podnikání. A státní dotace, různé odpočty a „šetření na daních“ nejsou problémem Babiše, ale těch, kteří je navrhli a kteří je zákonem schválili. Každý podnikatel musí využít všech zákonných možností, jak maximalizovat svůj zisk, ale to vy levičáci nikdy nepochopíte.

A pokud víte, že Babiš udělal něco nezákonného, tak na něj podejte trestní oznámení. Jinak to jsou jenom Vaše plky"

J. Fridrich 23.3.2017 10:24

Re: Babiš umí zázraky

Je to jak v tom bezva filmu říkal pan Smoljak - je to marný, je to marný a je to marný...............

J. Vintr 23.3.2017 10:20

Re: Pane Doležale,

Jestliže je člověk ministrem financí a zároveň šidí stát na daních o stamiliony, je to důvod se jeho "podnikáním" se zabývat. Je pravda, že se s tím měla veřejnost seznámit už v době, kdy Babiš kandidoval a je pravda, že se Babiš nikdy neměl stát ministrem. A je pravda, že měl okamžitě po té, co byly informace o jeho "podnikání" zveřejněny, skončit ve vládní funkci. Tohle všechno se nestalo a nestalo se to zřejmě proto, že Babiš díky svým penězům a stykům drží všechny, kteří by v jeho případě mohli konat, v hrsti (na rozdíl těch, kteří až tolik peněz a styků neměli).

A. Nový 23.3.2017 10:16

Re: pro nevychovanou pavlačovou drbnu Těhanovou

Šejno, Vy nevíte o čem je řeč a jen blbě žvaníte. Babiš neprodává výrobky jedné své firmy druhé své firmě, tak je jasné, kdo je tady tupý. Když nejste schopen sám si zjitit o co u Babiše jde, tak Vám, nejchytřejšímu z nejchytřejších, napovím odkazem.

http://archiv.ihned.cz/c1-65667520-operace-afeed-cz-babis-vyvedl-majetek-z-agrofertu-do-sve-firmy-kterou-soucasne-holdingu-prodal-zpet

V. Vaclavik 23.3.2017 9:59

Re: Pane Doležale,

" Tento argument je účelově demagogický, neboť být přinucen zaplatit a potom "z morálních důvodů" zaplacené nevyužívat je blbost a ne morální výšina. "

Pane Schwarzi, presne takhle jsem uz kolikrat argumentoval, souhlasim s tim, ALE, je to ono ale. Pokud bych se dostal do pozice v politice, kdy bych mel nejakou vahu, pak bych se hlasite ozyval a zasazoval se o to, aby tyto veci, jako v pripade tech dotaci, byly zrusene. Jedina pak bych ospravedlnil jako moralni to dosavadni 'cerpani' a jine vyuzivani vseho, co nas prerozdelovaci stat nabizi.

A to ten pan o kterem je tu rec, NEDELA!! A proto je to hajzlik, ktery dobre vi, na jake strane ma chleba namazany a nemini se jakkoli angazovat za zruseni cehokoli pro neho vyhodneho. Proto z vas vase brani se za neho cini uzitecneho hlupaka.

M. Vondráček 23.3.2017 9:49

Re: pro nevychovanou pavlačovou drbnu Těhanovou

Víte co je to nadsázka a ironie člověče :-) :-)

M. Vondráček 23.3.2017 9:48

Re: Pane Doležale,

Ale je jediným z miliardářů, kdo je ministrem financí a rozhoduje o dotacích , má pod palce finanční správu ...

Je také jediným, který říká , že všichni kradou :-)

R. Divín 23.3.2017 9:45

Stát Agrofertu, Babiš Babišovi.

To co dosud víme a co jsme tušili je Babišův systém přelévání. Babiš nejprve zlikviduje svého obchodního partnera a pak jeho firmu koupí za hubičku. (Unipetrol ani nekoupil)Říká se tomu nepřátelské převzetí. Bez ohledu na to jak firma prosperuje. Takovou firmu nechá uležet a prodá ji své pračce špinavých peněz-Agrofertu. Několikanásobně předraženou. Agrofert vyrovná ztráty z miliardových STÁTNÍCH dotací. Babiš soukromník z akcií neplatí daně a ušetří na dani z příjmu. K tomu získá 50 mil na Čapí hnízdo, Dluhopisy a pod. A tak se točí miliardy mezi Babišem a Babišem. Je to podobné přílivu, kdy moře vyplaví na pevninu všelicos. U Babiše jsou to miliardy.

M. Šejna 23.3.2017 9:45

Lenci

ja jsem sice socialista, ale ještě nejsem tak ekonomicky tupý, jako místní "kapitalisté" typu Lenc, Těhanová a Prokop, kteří si myslí, že vydělají hromadu peněz na tom, když budou mít víc firem, které budou mezi sebou navzájem obchodovat.

Poradím vám, Lenci, jedno moje socialistické tajemství, které vy coby kapitalista neznáte: zkuste něco z těch výrobků prodat jiným firmám, nikoli vlastním, pak z vás možná bude bohatý kapitalista a nikoli Psí žvanil.

V. Vaclavik 23.3.2017 9:39

Re: Když už jste studoval Smitha

Jenze to zruseni dedictvi zrejme melo byt resenim nejake pasalikove nerovnosti, podobne jako byla rozbita aristokracie a jeji majetky, ktere nevznikly ani nahodou nejak trzne, ale byly nahromadene a udrzovane pomoci nasili na poddanych.

J. Schwarz 23.3.2017 9:39

Re: Pane Doležale,

A mimochodem, jiné důvody než neoprávněné, vylhané a podvodné k čerpání dotací neexistují.

M. Šejna 23.3.2017 9:37

pro nevychovanou pavlačovou drbnu Těhanovou

pokud si tahle drbna myslí jako "ekonom" Doležal, že Babiš vydělává desítky stovky milionů na tom, že prodává výrobky jedné své firmy druhé své firmě, tak je jasné, kdo je tady tupý.

Tak ať pavlačová štěkna Těhanová sama založí dvě firmy které budou mezi sebou obchodovat. Jsme zvědavem, kolik na to Těhanová vydělá.

J. Schwarz 23.3.2017 9:37

Re: Pane Doležale,

Váš argument jsem už slyšel, i když se objevuje v trochu jiném kontextu jako obvinění těch, co odmítají daně a "solidární pojištění" že služeb z daní a pojištění hrazených sami využívají. A prý tak "káží vodu a pijí víno". Tento argument je účelově demagogický, neboť být přinucen zaplatit a potom "z morálních důvodů" zaplacené nevyužívat je blbost a ne morální výšina. Stejný argument se používá v případě euroskeptiků, pokud sedí v EP? A proč by tam neseděli, když jejich voliči ten EP / nedobrovolně / spolufinancují? Aby se tam pakovali a všech možností propagovat své postoje využívali jen eurohujeři?

M. Moravcová 23.3.2017 9:15

Re: Pane Doležale,

nevymyslel. Ale zneužívá a neoprávněně, podvodně, vylhanými důvody, čerpá. A blázni mu to vesele financují.

M. Moravcová 23.3.2017 9:14

Re: Babiš umí zázraky

to snad nemyslíte vážně? Vám podvody a zlodějna nevadí? A že mu ty podvody zlodějnu financujete (tedy pokud platíte nějaké daně) vám taky nevadí? Kabelky Nagyové ano a desítky miliard podvodně získaných ne? Vy jste zvláštní člověk. A co těch 22 milionů pokuty za neoprávněně přidělované dotace Agrofertu Faltýnkem? Závist? Už máte rozbité prasátko na pokutičku?

J. Schwarz 23.3.2017 9:11

Re: Pane Doležale,

A pokud jde o dotace, tak Babišovy firmy "čerpají", to ano, ale Babiš dotace ani nevymyslel, ani je nepropaguje jako úžasný nástroj k řešení všeho možného i nemožného.

Z. Velínský 23.3.2017 9:10

Veksláctví není podnikání

Ono to bude záměnou pojmů, vážení. Školní výuka o podnikání se zabývá především skutečným podnikáním. Tj. když někdo něco umí, jak to prodat okolní společnosti tak, aby z toho měla společnost užitek a ten, kdo prodává, aby neumřel hlady. To není Babišův případ. Babiš není ani perfektní zemědělec, ani skvělý naftař, ani odborník na potravinářství, ani vynikající hoteliér. Jediné, co Babiš umí, je ošulit zákazníka, stát, konkurenci, všechny. Za socialismu se jim říkalo veksláci.

M. Moravcová 23.3.2017 9:07

Re: Babiš umí zázraky

co se dá podvodníkovi, zlodějovi, lháři a STBákovi závidět? Povídejte.

J. Schwarz 23.3.2017 8:55

Pane Doležale,

je tu Babiš jediným miliardářem / multimilionářem / ? Jak to, že politiky nezajímá i podnikání a původ majetků těch druhých? Jak to, že politiky začalo zajímat jeho podnikání až v momentě, kdy jim začal foukat do kaše? Silně mi to připomíná případ Chodorkovského a JUKOSu, kdy byl dotyčný zatčen a obviněn z daňových úniků až když vyhlásil úmysl jít do politiky. Ani v Rusku "orgány" ostatní oligarchové nějak nezaujali. Konečně proč by neměli své majetky "rozkrýt" i politici? Ať jdou příkladem. Fencl, Zgarba, Palas, nakonec i Paroubek...