10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

TECHNIKA: FaceApp, dost vážná legrace

Grafická aplikace FaceApp vstoupila na scénu v roce 2017. Po dvou letech o ní všichni mluví, ve 154 zemích ze 155 je to nejstahovanější aplikace, a to jak pro platformu iOS, tak pro Android.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 31.7.2019 10:27

Re: Prostě další útok proti ruské firmě, protože je ruská.

včera se v TV objevila informace, že letošní zisky společnosti Huawei vzrostly oproti prvnímu pololetí 2018 o několik desítek miliard dolarů. Šéf Huawei si postěžoval, že by výsledky byly lepší nebýt "složité situace na mezinárdním trhu".

Já bych to definoval jinak: Vysledky jsou lepší hlavně díky složité situaci na mezinárodním trhu, protože lepší negativní reklamu si Huawei snad ani nemohl přát. Tak geniální negativní reklamu, a navíc zadarmo, dokáže vymyslet jen myšlenkový trust amerických a eurounijních tajných služeb.

J. Lepka 31.7.2019 10:26

Re: Nic nového pod Sluncem

cit: "...ale technicky zdatný fotograf by to dokázal."

Nedokázal, pane Loulo ani kdyby se nejvíc snažil. Omezení způsobená charakterem stříbrného procesu prostě nedokáže zkopírovat již vytvořenou fotografii se 100% stejně malou zrnitostí, nehledě na nutnou následnou retuš. O takové vydírání se pokusili mnozí a jen zcela zanedbatelná množina z nich úspěšně a to ještě jen díky tomu, že postižený měl obvykle máslo na hlavě a nechtěl, aby se v něm někdo hrabal.

J. Lepka 31.7.2019 10:20

Jo, kdeže jsou časy, kdy telefon se používal k telefonování!

V. Novák 31.7.2019 10:17

Prostě další útok proti ruské firmě, protože je ruská.

Jako útoky na Kaspersky Labs. Jako útoky na Huawei, protože je čínská.

Klasickými tržními metodami už americké firmy nevítězí - tak nastal čas pro posunutí boje na vyšší level.

Pokračováním ekonomiky jinými prostřdky je politika a pokračováním politiky... (Byl to Clausewitz nebo Luddendorf?)

M. Šejna 31.7.2019 9:44

když dva dělají totéž ...

když dva dělají totéž, není to totéž. A to platí i pro současnou kauzu ruského software.

Když Váš špehuje americký Facebook, Google, Instagram, je to o.k. Ale ruská aplikace to dělat nesmí.

:-D

V. Loula 31.7.2019 9:37

Re: Klídek, kdo duši neuznáváte! ;-))

Nechápu, proč by bezvěrec měl uznávat pouze materialistické hodnoty. Bezvěrec může uznávat i jiné hodnoty, které vy nazýváte duší, pouze bezvěrec je přesvědčen, že ta "duše" je projevem živé hmoty, konkrétně mozku, a že ta "duše" zaniká smrtí jedince. Bezvěrec klidně může vyznávat i hodnoty, které ve vašem pojetí jsou spojeny s duší, pouze bezvěrec k tomu nepotřebuje žádného prostředníka jako Bůh, církve a pod.

V. Loula 31.7.2019 9:31

Nic nového pod Sluncem

Před padesáti lety byl v Sokolově fotoatelier specializovaný na svatební fotografie. A za výkladem měl vystavenou řadu svatebních fotek, jak to bylo se souhlasem vystavovaných, že ty fotky smí dát do výlohy, to nevím, ale ty fotky tam prostě byly. A každý technicky zdatný fotograf si ty fotky mohl z výlohy vyfotit, a udělat z nich jiné fotky, kde zpřeházel svatebčany a tato falza použít třeba k vydírání. Jistě, bylo by to technicky náročné, nebylo počítačové zpracování obrazu, ale technicky zdatný fotograf by to dokázal. A nevzpomínám si, že by kvuli tomu bylo nějaké pozvižení.

Dneska je to jednodušší, udělat falza je snažší, okruh lidí, který je možné ovlivnit, je podstatně větší, ale princip je naprosto stejný. Stejně jako zlodějiny. Kradlo se dříve, krade se i dneska, ale elektronika umožnila, že zlodějiny jsou sofistikovanější, okrade se více lidí a lup je větší. Jinak nic nového pod Sluncem.

R. Langer 31.7.2019 8:39

Re: Klídek, kdo duši neuznáváte! ;-))

No, vy si můžete přát cokoliv, na mě to ovšem žádný vliv mít nebude, a v realitě jsem doufám pevně ukotven, přinejmenším tak, jak si to o sobě myslíte vy. :-P

R. Langer 31.7.2019 8:37

Re: Klídek, kdo duši neuznáváte! ;-))

Co vy si myslíte o duši je nepodstatné, jsou to stejně jenom vaše utvělé bludy. A "ateisté" prakticky neexistují, každý něčemu věří, jenom křesťané tomu zcela chybně říkají "ateismus" a plácají nesmysly o "bezvěrcích", a ještě si u toho myslí, jak sežrali všechnu moudrost světa. :-P

V. Dosoudil 31.7.2019 8:26

Re: Klídek, kdo duši neuznáváte! ;-))

Až do onoho dne, kdy se vám najednou vaše realita propadne pod nohama, nevíte čeho se chytit a smích vás najisto přejde. Ne že bych vám to přál.

P. Hlosta 31.7.2019 7:47

Re: Klídek, kdo duši neuznáváte! ;-))

Pohan je cosi jiné, než ateista, případně materialista. Náboženský bezvěrec duši nemůže uznávat. Ale může uznávat jiné hodnoty, materiální hodnoty. O tom píšu! Klidně se ale smějte nábožensky věřícím. S tím nic nenaděláme. My si udržíme z většiny svou duši a vy přicházíte o své materiální hodnoty, protože o ty se musí přicházet, aby ateistická společnost mohla vůbec fungovat. ;-))

R. Langer 31.7.2019 7:35

Re: Klídek, kdo duši neuznáváte! ;-))

Kecy v kleci. My pohani se vám a vašim falešným bohům zcela odtržených od reality můžeme leda tak smát. :-D

P. Hlosta 31.7.2019 6:51

Klídek, kdo duši neuznáváte! ;-))

Krádež duší probíhá s rostoucím ateismem. Není duše tam, kde není víra v Boha. Svou duši popírá každý ateista. Materialisté s pomocí socialistické ideologie, posléze komunistické, popřeli svou duši, vyměnili ji za materialistickou hodnotu. Pro tyto fakta nemohl nikdo ukrást duše nevěřícím. Maximálně tak akorát onu pomíjející materiální hodnotu, kapitál, nemovitost, ceninu a podobně.

Tak proč ta hysterie, že fotografiemi se dá člověku krást něco? Vždyť je to přeci dobové, že jsou lidé odíráni o své materiální hodnoty a to prakticky v každém zboží, které si musí koupit, jak je přesvědčuje reklama. Fotografie jsou kupované zboží, jako každé jiné a kupující souhlasí se svým odíráním což je součástí doby.

Smiřte se s tím vy nevěřící, že stejně jako cokoliv vámi kupované, i hraní si s fotografií vás obere o mnohdy značnou částku těch vašich penízek, aniž byste dopředu souhlasili. Duši vám nevezmou, když tvrdíte, že žádnou nemáte, že nábožensky nevěříte. Vždyť vo co GO?! Přeci máte rádi ten systém, kde se nesmyslně konzumuje, kde jakákoliv volnočasová příležitost je ve znamení zábavy a jídla, požitků bez duše. No a to se přeci platí, to snad už víte. Nebo ještě vám to nedošlo?

;-))