2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vodička-sapér 18.9.2008 10:47

Re: Tak by mně zajímalo,

 O to více musíme ocenit  osobní  statečnost,   vlastně  amatérského  ekonomického publicisty  ing.  Bartoně,  který  se nebojí  říci  svůj názor  k  těmto  dramatickým událostem. Staví  se  k nim, jak  je  jeho  zvykem,  čelem. I světově  proslulí  ekonomičtí  vědci,  uznávané kapacity,  kteří  s  tímto   problémem zápolí  s  nasazením všech  sil,    budou  muset  přihlédnout  k   názorům  pana  Bartoně,  musí  hledat,  jak on velmi správně  podotkl,   nové  směry světové  ekonomiky. To  ostatní pak přijde  samo.

M. Zima 18.9.2008 10:11

Jestli Vám to

skutečně není jasné, taK ta Vámi hledaná skupina je momentálně v p_d_li a přemýšlí tam o tom, zda náhodou nemá ten radarový humbuk stejně solidní fundament, jako svobodné kapitalistické finančnictví.

Jan 18.9.2008 9:56

Tak by mně zajímalo,

Kam se najednou poděla skupina lidí, které na těchto stránkách vždy horoucně opěvovali vše americké, pčínaje demokracií, a konče ekonomikou?!Že by jim došly argumenty, nebo sedí připodělaní někde v koutě a zpytují svědiomí, komu že to  tak dlouho důvěřovali!Snad by nám k tomu mohl říci pár slov i bývalý hradní pán, který díky své světovosti vždy do všeho viděl, a všemu rozuměl!Ale i on nápadně mlčí a mlčí a mlčí!Co na to jeho pověst světového filozofa!Dočkám se slušné! zargumentované odpovědi_!

M. Zima 18.9.2008 9:52

Pane Bartoň,

bez socialismu a špinavých triků by nám ten skrytou rukou trhu řízený kapitalismus kolaboval. Není to poprvé, kdy ta kLausovská svoboda podnikání vedla k totálnímu bankrotu a místo psaní takovýchto článků byste měl raději vysvětlit Vašemu hradnímu guru přes kapitalismus doby kamenné, jaký je vůl.

Kylchap 18.9.2008 9:39

Pane Bartoni

čemu všemu Voni nerozuměj. Voni sou ale hlava.

ranbo 18.9.2008 9:39

No ono je to o něčem jiném - o důvěře

Normální občan uloží peníze do banky, za to dostane směšný úrok - nebo z nich ještě platí nehorázné poplatky, že. Čili, má tedy äspoň právo předpokládat, že ty peníze v té bance v klidu a bezpečí leží. To že bankovní investiční specialisté ty jeho peníze seberou a začnou s nimi spekulovat pro vlastní (tj. jejich a banky) zisk, k tomu jim povolení jaksi nedal. A jak se ukázalo, tohle banky právě dělají, a hypoteční bublina ukázala že to jde i když se to třeba nesmí. Takže by mě zajímalo kolik ředitelů (a poradců, a finančních analytiků) bank si teď půjde na pár let sednout do chládku. Jak napsal už Nezval - Kdo lže ten krade a pak visí...

Eurorealista 18.9.2008 8:48

Konečně mi to vysvětlili

Čekal jsem kdy se vynoří někdo s těch ideologických vševědů, kteří ví vše, aby nám vysvětlil podstatu krise. A hle už je tady. Ještě že autor přesně ví o co jde. Aspoň jsem se uklidnil. Je vidět , že je vše pod kontrolou av nic se neděje.

A nyní z jiného soudku. Pane autore zkste si přečíst co se opravdu děje. Klikněte na:

http://www.matrix-2001.cz/v2/default.aspx?aid=2928

Frank 18.9.2008 7:54

Původně jsem na toho modrého troubu nechtěl ani reagovat, ale přece.

Tento článek přesně vystihuje myšlenkové pochody autora. Je to taková koláž s radou Rusům, že si nemají dělat velké mocenské ambice. Divím se, že ten mozkový gigant neporadil americkým ekonomům, jak z toho ven.

Realista 18.9.2008 6:33

Už jsem četl mnohou selanku ekonomických článků, ale tahle zatím vítězí.

nejen, že pouze konstatuje různé ekonomické události, ale jaksi čtenáři uniká, co nám chtěl básník Bartoň  říci, kromě toho, že by stát neměl nechat některé firmy padnout. Prostě článek o ničem. Nebo nám snad chtěl Bartoň naznačit, že krachy v ekonomice souvisí se stejnými podvody, jaké dělá Topolánek před volbami ve smlouvě s občany, kdy nesplní po nástupu k moci vůbec nic? :-/

RK 18.9.2008 3:09

Odborník žasne a laik se diví

ropa, Tlustý, burza v Moskvě, malér v Americe - nohy do studené vody, nakoupit zásoby potravin a zubní pasty, možná nějaký protiatomový kryt ve sklepě by se hodil, ale hlavně méně koukat na televizi a semtam si přečíst nějakou knížku by možná neškodilo.