29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

SVĚT: Konec Západu? Zánik vyspělých zemí?

Společnost PricewaterhouseCoopers (PwC) vydala svojí vizi světové ekonomiky v roce 2050. Je to zajímavé čtení. I když svým způsobem podobné, jako vize televizní vědmy Jolanky (to nemyslím jako urážku).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Tachovský 15.2.2017 10:37

Re: V roce 2150 pak Rusko

A proc ? Nesmirne bohatstvi te zeme se rozdeli mezi mene lidi. Rusove jsou nesmirne houzevnati a talentovani ve vsech oborech. Kdyz je nechame na pokoji a sami si to nepokazi nejakou dalsi diktaturou, tak budou nejbohatsi.

M. Prokop 15.2.2017 15:50

"sami si to nepokazi nejakou dalsi diktaturou"

Neklaďte jim nesplnitelné podmínky! :-P

P. Maleček 15.2.2017 5:05

Katastrofa bude, ne že ne a to z přemnožení

Katastrofický vývoj pro západ prostě bude, ne že ne. A to právě díky přemnožení lidstva v tzv. rozvojových zemích. Tamní přemnožené lidstvo poté co sežere (vč. hospodářských zvířat) vše stravitelné zelené se vrhne tam, kde to stravitelné zelené a tudíž voda je. Tomu žádný technologický pokprok nezabrání.

Jak to dopadne bude záviset na tom, zda tzv. západ odhodí své současné humanitně sebevražedné třeštění nebo ne. Už dnes na příkladu Blízkého východu a severnější půlky Afriky je jasné, že tamní společnosti přemnožené díky západní technologické, potravinové a zdravotnické pomoci se právě na ten západ nemilosrdně vrhnou.

Aktuální nájezdnická vlna je jen drobnou předehrou toho, co bude následovat. Jen v Egyptě je masa cca 60 000 000 lidí, která bez potravin ze západu nemá během měsíce co jíst. A už dnes je pro Egypt na hraně možností potraviny pro své obyvatelstvo zajistit. Do stejné situace se brzy dostane i Turecko a zbytek Blízkého východu se sesype jen co byť částečně začne klesat těžba ropy.

A těchto až 200 000 000 milonů hladových a žíznivých lidí s totalitně krvavým islámem v hlavě se vrhne hlavně na zelenou a vodnatou Evropu. Rusové se s tím díky své vrozené brutalitě rychle vypořádají a tak to odnese mumanisticky zpitomělá Evropa od Portugalska po Ukrajinu (tu si však těsně před tím Rusové, právě pro zdroj potravin násilně převezmou).

No a buď se ta ve výhledu 30 let krvavá bitva s +- 100 miliony mrvol odehraje mimo středně-západní Evropu či přímo na jejím území. A to je to, o co se už dnes hraje. A s Merkelicí a bruselskými pošuky z toho naskakuje husí kůže.

J. Mrázek 15.2.2017 5:53

Re: Katastrofa bude, ne že ne a to z přemnožení

Jste přílišný optimista. Vůbec neberete v potaz chystající se pád kompletního finančního systému. Takže ne desítky let, nebo roky, ale měsíce nás dělí od chaosu.

J. Fridrich 15.2.2017 6:18

Re: Katastrofa bude, ne že ne a to z přemnožení

Dnešní svět bude muset - a to velmi rychle - dospět k zcela zásadní skutečnosti a nekorektně-tedy pravdivě konstatovat, že civilizační úrovně a vyspělost jednotlivých etnik, zemí, států, lokalit - tedy lidí žijících v dnešní době na naší planetě je RŮZNÁ a mnohdy velmi odlišná. Stupnice hodnot, rozvoj společnosti, její kultura, hygiena, tolerantnost, vztah k ženám, k dětem, schopnost akceptovat jiné pohledy na vývoj světa - to vše je velmi ODLIŠNÉ v různých částech světa. Konkrétně země tak zvaného Západu, tedy křest'anské, Euro-Atlantické civilizace jsou nepochybně vyspělejší a to nejen ve vědě, technice, technologiích - ale právě v uspořádání své společnosti, hlavně v její humánní podobě, demokracii, práv a svobod svých občanů. V jiných částech světa jsou zcela jiné hodnoty a je zajímavé, že když přijdou k nám, tak místo spokojenosti a vděku za nový domov přináší až nepochopitelnou NENÁVIST. Raději tedy tyto světy nesměšovat - a když už, tak jim pomoci u nich doma.. Ano, udělání pořádku v Americe-USA, Evropě a na celém Světě nebude vůbec snadné - zvláště po " výkonech " Obamy v Americe, Merkel, Junckera, Hollanda a dalších v Evropě..

Snad to president Trump s Mayovou - a snad i novým, dobře zvoleným presidentem Francie a snad i novým kancléřem Německa společně zvládnou.. Bude to hodně těžká práce..

P. Švejnoch 15.2.2017 6:56

Re: Katastrofa bude, ne že ne a to z přemnožení

... ještě jednou, prosím...

Když je to tu jen dvakrát, někdo by Vaši genialitu mohl přehlédnout...!

J. Fridrich 15.2.2017 7:13

Re: Katastrofa bude, ne že ne a to z přemnožení

Geniální jste vy - vy se nikdy nespletete, mně se to dnes stalo....

P. Švejnoch 15.2.2017 7:50

Re: Katastrofa bude, ne že ne a to z přemnožení

Hmmm...

Vzhledem k Vaší OCD projevující se neustálým používáním "copy&paste" je Vašemu tvrzení poněkud těžké uvěřit.

Ostatně nevzpomínám si, že bych vůbec kdy kopíroval nějaký svůj příspěvek do více diskuzí či diskuzních vláken - takže spatřujete-li v tom genialitu, pak ano, jsem geniální... :-D

S. Netzer 15.2.2017 7:08

Re: Katastrofa bude, ne že ne a to z přemnožení

Da capo! Prosím.

J. Mrázek 15.2.2017 4:50

Potravinová krize nic ?

Evropská pole vyčerpaná a pod umělými hnojivy, nedávající příliš optimismu do zdravotního stavu obyvatel a zpustošené pralesy na olejové palmy na druhé straně, biomasa namísto potravinářských plodin, to bude jistě záruka prosperity a stálého růstu blahobytu a klidu ve světě.....