27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

SVĚT: Byznys s hrdlořezy

Trumpova Amerika hlásá obchodní války a sankce takřka celému světu. Že by své ostré lokty vyzkoušela také na Saúdech?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Fridrich 26.10.2018 9:15

Re: Amerika již v této době, pane Jégl po opatřeních presidenta

" po opatřeních presidenta Trumpa téměř ropu od Saudů, Madurů z Venezuely, ale i jiných " - přehlédl jste slůvko TÉMĚŘ mnou napsané...

T. Kohout 25.10.2018 6:00

„Pecunia non olet“

Řekni mi komu dodáváš zbraně a já ti řeknu jaký jsi.

J. Holíček 25.10.2018 6:58

Re: „Pecunia non olet“

A o tom to je. :-))

Je mně jenom divné, že USA ještě nějakou střelu nebo letadlo nenabídla Rusům. Naftu mají a určitě by zaplatili. :-)))

J. Fridrich 25.10.2018 7:46

Re: „Pecunia non olet“

Rusku " nějakou střelu " ani jiné technické zařízení USA nabízet nemusí, jejich agenti-špioni si s tím okopírováním už poradí - vždyt' v čele Ruska stojí kágébák-demokrat Putin, tak jak si poradili s ukradením jaderného tajemství ve 40tých létech, zmenšením jaderného reaktoru do jejich ponorek ( tam se jako i v jiných krádežích " pochlapil " "Kim" Philby-Harold Adrian Russell a mnoho dalších agentů.. ), okopírováním " Dakoty DC3 " na sovětský IL 14, Concordu na TU-144, Space Shuttlu okopírovaného přes kopírák jednou vyslaný bez posádky Buranu.. Tak bychom mohli pokračovat velmi dlouho.

Amerika již v této době, pane Holíček po opatřeních presidenta Trumpa téměř ropu od Ruska, Saudů, Madurů z Venezuely, ale i jiných podobných dodavatelů NEPOTŘEBUJE.. Vy to nevíte ?

J. Holíček 25.10.2018 9:14

Re: „Pecunia non olet“

Kdybyste, pane Fridrichu, na fór nebo ironii nereagoval jako suchar a odpustil si to edukování notoricky známých věcí, tak by se daly ty Vaše zanícené agitace odpreparovat a bavit se o tom, co byste případně po zralé úvaze vyplodil samostatně z vlastní hlavy. :-))

J. Fridrich 25.10.2018 10:23

Re: „Pecunia non olet“

Fóry nebo ironii a nadhled používám rád celý život. Jsou ale dle mého názoru témata - ta závažná, kdy vtípky jak z komunistického Dikobrazu moc nemusím a já je nepoužívám - ale " proti gustu, žádný dišputát " jak říkávávaly naše babičky.. Ale jsme každý jiný člověk a " originál " a je to dobře, že po 41 létech vlády jedné strany s těmi schválenými, jedině správnými názory můžeme mít na různé věci různé názory.. Je pravda, že někdy někteří lidé mají názory až neuvěřitelné.. Ještě dodám, že dle vás " edukování notoricky známých věcí " neodpovídá zcela skutečnosti. Já znám mnoho lidí - a to i dostatečně a vysokoškolsky vzdělaných, kteří mají neuvěřitelné mezery hlavně v historii vývoje světa. Je jich dost a dost na internetových diskuzích, byli u Jirky Krampola, jsou téměř denně v televizi, rozhlase a jsou hojně zastoupeny i na NP.. Také vaše podivná poznámka - " co byste případně po zralé úvaze vyplodil samostatně z vlastní hlavy " - naznačuje, že poznatky nabyté studiem - tedy z jiných " hlav " nejsou pro vás nabyté regulérně. To je hodně neobvyklé vyjádření - a každý nemůže jako vy " vynalézt kulatější kolo ".

J. Jurax 25.10.2018 12:18

Re: „Pecunia non olet“

Kulové víte ... sovětská kopie DC-3 slynula PS-84 a později Li-2 (podle konstruktéra Lisunova, jenž spolu s později známějším konstruktérem Mjasiščevem vedl metrizaci a konverzi letounu na sovětské podmínky); byla v SSSR vyráběna na základě těsně před druhou světovou válkou (1937) poskytnuté licence.

Letouny Il-12 a později Il-14 byly asi takovou kopií DC-3 jako třeba zhruba z téže doby pocházející Vickers Viking nebo Convair CV 440 Metropolitan. Nebo třeba předválečný Bloch MB.220 či Curtiss C-46 Commando z roku 1940 - všechno to totiž byly dvoumotorové celokovové dolnoplošníky, ty poslední dva dokonce se stejnou konfigurací podvozku.

Dtto Tu-144, o Buranu ani nemluvě. Ono holt podobná zadání produkují podobná technická řešení.

Připomínáte mi jednoho odborníka, jenž prohlásil Pe-8 za sovětskou kopii B-17 (asi si spletl Tu-4 a B-24) a jiného, jenž tvrdil, že MiG-15 byl kopií F-86 Sabre.

Víte, kdybyste si vzal za cíl sovětské pístové letecké motory předválečného období, dokazovala by se Vám Vaše utkvělá teze o hodně líp - jenže to byste musel o letectví vědět víc než průměrný čtenář nedělních příloh deníků.

J. Holíček 25.10.2018 12:26

Re: „Pecunia non olet“

A takhle je to pořád. Pána to baví, pán je nepoučitelný, jen trvá na kvalitě.

Děkuji za rozšíření obzorů. :-))

B. Hamal 25.10.2018 12:41

Re: „Pecunia non olet“

Co všechno ten -kágébák Putin od Američanů neokopíroval!

Možná by Ameriku zachránilo, kdyby se jí podařilo okopírovat Putina.

J. Fridrich 25.10.2018 12:52

Dnes ale neni prvniho aprila, pane Hamal... Byl jste nekdy v Americe-USA ? Doporucuji vam to.

V. Novák 25.10.2018 13:13

Re: „Pecunia non olet“

Opět dokazujete, už zcela zbytečně, že víte LDH vcelku o všem o čem jste se kdy vyjádřil.

O raketoplánech by se neměl vyjadřovat někdo, kdo nepozná rozdíl mezi raketou na KPH a TPH, mezi nosnou raketou a neseným užitečným zatížením a mezi kompletní nosnou raketou a přídavnou nádrží. Tedy třeba vy.

O letadlech by se neměl vyjadřovat někdo, kdo nepochopí rozdíl mezi středo- a dolnoplošníkem a mezi letadlem měnícím těžiště přečerpáváním paliva a letounem měnícím aerodynamiku pomocí "kachních" ploch. O rozdílu v motorech, jejich umístění, umístění elevonů nebo o tom, kdo první zahájil vývoj a kdo taky podnikl první let - což asi těžko bude kopista, nemluvě. Je to celkem pochopitelné - ale asi jak pro koho, že?

Ala vlastně - proč vám radit? Klidně se ztrapňujte dál a pitomci vám třeba i budou tleskat.

J. Fridrich 25.10.2018 14:34

Re: „Pecunia non olet“

Jako " vstupenku " mezi naše skvělé znalce poznávání Vesmíru ( Rusko-SSSR Vesmír " dobývalo, Američané ho poznávají.. ) a aviatiky s. Nováka a s. Juraxe mohu skromně nabídnout své CV v těchto oborech - o astronautiku se zajímám od roku 1958 - tehdy jsem začal odebírat časopis " Křídla vlasti " později přejmenované v roce 1963 na " Letectví a kosmonautiku "... Rusko nebylo špatné, ale platilo za to vysokou daň velmi nízkou úrovní běžného života milionů svých občanů - a také hodně " opisovalo " od Američanů a to v mnoha oborech a dělá to dodnes.. Já jsem při cestování po východních částech USA navštívil National Air and Space Museum ve Washingtonu D. C.

a na Floridě Mys Canaveral - stojí to za to, zkuste tam zajet, je to zajímavé a dost se dozvíte o tomto tématu, vážení..

https://www.cestujeme-usa.eu/2014/07/air-space-museum-washington

https://cs.wikipedia.org/wiki/Startovac%C3%AD_komplex_39

V. Novák 25.10.2018 14:50

Re: „Pecunia non olet“

Zjevně se to na vás nijak neprojevilo, neb hlásáte hovadiny, vy "kopíráku".

Zkuste si třeba nastudovat něco o raketě Eněrgija, Buranu a boosterech na KPH. Nebo něco o Tu-144. Abyste příště nebyl za takového vola.

J. Fridrich 25.10.2018 15:21

Re: „Pecunia non olet“

Pán už je za sprost'áka - ale to se dalo čekat.. Ale naposledy vás OBOHATÍM - tak k Tu-144 - z Wikipedie, snad o sovětech nelžou, kapitalisti jedni - " Jeden z Tu-144 se v roce 1973 na pařížské letecké přehlídce zřítil a další vývoj se oddálil. Letoun byl zaveden do komerční služby 1. listopadu 1977 téměř dva roky po Concordu kvůli rozpočtovým omezením. V květnu 1978 se při zkušebním letu během dodávky zřítil další Tu-144 (vylepšená verze s označením Tu-144D). Buran - vyroben jeden, vypuštěn jednou a bez posádky.

Co tam máme ještě ? Ano - citace - " Raketa Eněrgija byla vypuštěna pouze dvakrát. Při prvním startu 15. května 1987 vynesla maketu bezpilotní vojenské stanice Poljus, která měla být po dokončení vývoje schopna lasery ničit nepřátelské družice. Raketa stanici úspěšně vynesla do kosmu, ta se však kvůli chybě v řídícím systému zřítila do Tichého oceánu.[2]

Při svém druhém startu 15. listopadu 1988 Eněrgija vynesla raketoplán Buran. Další výroba nepokračovala, ze startovacích bloků vychází další typ raket Zenit.

Stačí vám to takto, s. Nováku o těch úspěších vašich ruských idolů ?

V. Novák 25.10.2018 17:36

Re: „Pecunia non olet“

Pokoušíte se odklánět sice dobře, ale proti tomu jsem už za ta léta diskuzí imunní - takže jak souvisí vaše citace s vaším lhaním o tom, jak Rusové "okopírovali přes kopírák" Concord na TU-144 a Space Shuttle na Buran?

Mimochodem, to, že Buran mohl být vyslaný bez posádky, je známka toho, že Sověti byli poněkud více vepředu, protože Buran zvládl celý let v automatickém režimu, což se Space Shuttlu nepovedlo od prvního letu, kdy musela riskovat dvoučlenná posádka a do konce jeho dnů.

Ale abyste zase neuhnul, zopakuji otázku - jak to souvisí s vašimi lžemi? Protože buď lžete - nebo o tom víte ono mnou zmíněné LDH.

J. Fridrich 25.10.2018 18:24

Re: „Pecunia non olet“

Mám pro vás dobrou radu - uklidněte se, nepřepínejte se, dejte si něco dobrého na večeři - a na kutě, tedy spinkat.. Ráno bude moudřejší večera..

J. Fridrich 26.10.2018 9:11

Re: „Pecunia non olet“

Od vola to nevadí - jen pobaví...

J. Jurax 25.10.2018 18:41

Re: „Pecunia non olet“

Vaše CV je v těchto oborech vpravdě obdivuhodné - pak je ovšem nevysvětlitelné, jak můžete tvrdit takovou hovadinu, jako že Il-14 je kopií DC-3. Viděl jste někdy obě ta éra aspoň na obrázku?

Víte, v muzeích se jistě dovíte mnohé, ale je to hlavně na čumendu, ty cedulky u exponátů jsou malé a tudíž zjednodušené; víc se dozvíte z literatury a nyní moderně na internetu. Mimochodem byl jste taky v Praze ve Kbelích?

Nakonec mám doma kompletní Křídla vlasti od roku 1961 do roku 1964 včetně a následně L+K do roku 2011; proto taky vím, že L+K nastoupily v roce 1965, nikoli 1963, jak píšete.

V. Novák 25.10.2018 17:42

Re: „Pecunia non olet“

n 2017, the United States imported approximately 10.14 million barrels per day (MMb/d) of petroleum from about 84 countries.

In 2017, the United States exported about 6.38 MMb/d of petroleum to 186 countries.

The resulting net imports (imports minus exports) of petroleum were about 3.77 MMb/d.

Zdroj: https://www.eia.gov/tools/faqs/faq.php?id=727&t=6

SA je druhý největší dodavatel do USA, Venezuela čtvrtý těsně za Mexikem. Vy to nevíte?

D. Novak 25.10.2018 0:34

Poučení pro přístě.

Saudové, vražděte jenom tisíce civilistů v Jemenu, ne jednoho novináře. A budete i nadále tančit s Donaldem šavlový tanec. A tohle jsou nasi kamardi v boji proti terorismu.... . Ne sekularní Irak, Syrie či Lybie.

J. Chodur 25.10.2018 4:32

Re: Poučení pro přístě.

V prvni rade, nehajim Saudy. Pouze by mela verejnost vedet, ze se nejedna o obycejneho novinare. Jedna se o cloveka ktery pusobil v blizkosti predchazejici vladnouci vetve kralovske rodiny a tem je stale loyalni a pise v tom duchu proti soucasnemu rezimu, coz je to nejmensi. Do USA se sklidil pred rokem kdyz doslo ke zmene vlady v Saudske Arabii. Mel blizke vztahy k saudske tajne sluzbe a CIA pod vedenim Muslima/Komunisty Brennana, ktereho Trump propustil. Ma velmi blizke vztahy k Muslimskemu Bratrstvu, ke kteremu ma velke sympatie Turecky Erdogan. Tudiz je zde hodne veci a duvodu, motivaci vse nafouknout a zkreslit. Americti Demokrati a jejich media nevynechaji jedinou moznost kde by mohli lhat a vynit Trumpa. Zeme udrzuji obchodni vztahy s jinymi zememi, pokud by USA bylo moc vybirave tak by nesmelo obchodovat ani s Kanadou, z ktere se stala procinska a antiamericka zumpa, fasisticke/komunisticke metody jsou na dennim poradku a samozrejme, ani USA neni perfekt. Co Evropa a USA udelaji s Cinou, ktera prodava zive organy krestanu na svetovem trhu a delali doslova nepratelskou politiku proti USA a v soucasnosti se blizi svym politickym utlakem Maovi? Ne, USA nema zadne zavazky a povinnosti k tomu zavrazdenemu baliku problemu, to se jenom levicove media snazi vyvolat ten dojem, protoze sabotuji cokoliv Trump dela a potrebuji vyvolat ekonomickou krizi, problemy protoze Trump je nechutne uspesny v tom co dela. Ted se rozsirila dalsi afera, nekdo poslal bomby do posty adresovane Sorosovi, Clintonove, Brennanovi do CNN kde ho maji za experta. Zadna bomba nevybuchla ovsem Demokrati to ted pouzivaji jako dukaz nasili ze strany Republikanu. Zadna nevybuchla protoze si to poslali Demokrati sami, aby meli zduvodneni pro nekolik let sveho terorismu, vulgarity a pohrdani ustavnimi zakony. Pravicove nasili totiz neexistuje, pokud se napadeni Antifou museli branit tak to nebylo vyhledavani konfliktu, pouze reakce protoze byli Antifou napadeni. Kazdy den si levicaci najdou neco.

P. Eugel 25.10.2018 4:58

Podpis a vykřičník. Souhlas.

T. Kohout 25.10.2018 6:03

Re: Poučení pro přístě.

Tak "boj proti terorismu" je výnosný byznys a jako takový je nutno si ho pěstovat a udržovat. Ne zvítězit, ale trvale bojovat. Proto příslušné státy či skupiny teroristy podporují, protože je to v zájmu dobrých zisků.